Gerucht: kleinere en goedkopere versie van Nintendo Switch is onderweg Nieuws | 03 februari 2019 12:11 | Auteur: Neslihan | Bron: Nikkei

Krijgen we dit jaar toch een Nintendo Switch Mini?

Afgelopen oktober meldde Wall Street Journal dat Nintendo druk bezig was met een 'lite'-versie van de Nintendo Switch. Nu is er een soortgelijke gerucht boven water verschenen, dit keer door het Japanse blad Nikkei.

In het bericht beweert Nikkei dat Nintendo van plan is om een kleinere en betaalbaardere versie van de Nintendo Switch uit te brengen. Volgens het bericht zou de prijs van het apparaat omlaag gaan ten koste van zekere functies. Nikkei berichtte ook dat dit nieuwe systeem aan het eind van het fiscale jaar van 2019, dat in maart van 2020 eindigt, moet verschijnen. Dit is in lijn met het gerucht van Wall Street Journal, die beweerde dat het apparaat waarschijnlijk in de tweede helft van 2019 zal verschijnen.

Een weekje geleden liet Nintendo-president Shuntaro Furukawa nog weten dat Nintendo geen opvolger van de Nintendo Switch of prijsverlaging overweegt. Wat denken jullie, zit er dit jaar wel of niet een nieuwe versie van de Nintendo Switch op ons te wachten? En wat zouden jullie graag van een zogenaamde Nintendo Switch Mini willen zien?
Next articleGeen extra download nodig voor fysieke versie Final Fantasy... Previous articleN1ntendo.nl Stream: Smash multiplayerpret + opvallende indiespellen

Reacties van gebruikers

Avatar
fantasyfreak | 03 februari 2019 15:29 | #285193
collapse
Lijkt mij wel raar.. Dat zou ook betekenen dat ze met nieuwe joy-cons moeten komen waarschijnlijk wat weer een heel gedoe op gaat leveren in winkels.

Tenzij hij alleen platter gaat worden, maar hij is al redelijk aan de dunne kant.
Edit: Nee dat kan ook niet, want dan moet de dikte van de joy-con ook aangepast worden.
Avatar
FalconPawnch | 03 februari 2019 20:14 | #285199
Reactie op post #285193 van fantasyfreak
dat is ook precies wat ik al zei in dat nieuwstopic; Nóg kleinere joycons... dat gaan mijn handen niet fijn vinden. kramp en zo.
Avatar
offensive | 03 februari 2019 16:20 | #285194
Ik zie het wel gebeuren dat ze met een soort handheld only Switch gaan komen dit jaar. Dit jaar komen er best wel een paar populaire vervolgen van handheld games uit op Switch: Luigi Mansion 3, Animal Crossing, Fire Emblem en waarschijnlijk Pokémon.

Ik had liever het bericht gezien Nintendo brengt dit jaar een verbeterde Switch uit met goede Thirdparty ondersteuning (nee geen oude ports)...........
Avatar
platoqp | 03 februari 2019 19:32 | #285196
collapse
Alhoewel een handheld only switch hoogstwaarschijnlijk de lite versie van de switch gaat worden, lijkt het mij logischer als Nintendo een tv only van de Switch maakt vanwege de productiekosten. Ze hoeven dan niet alles kleiner te maken dan het meest economisch is, ze hoeven er geen scherm in te zetten en er hoeft ook geen batterij in. Dat lijkt me een hele makkelijke manier om de switch een stuk betaalbaarder te maken. Je hoeft er dan zelfs geen dock bij te leveren (al zal die überhaupt niet super duur zijn om te produceren).

Ook al zeggen de geruchten dat de goedkopere versie van de switch een handheld only is (en dat zal het ook wel zijn aangezien dat beter bij de filosofie achter de Nintendo Switch past), vind ik een tv only best wel een aardig idee.
Avatar
FalconPawnch | 03 februari 2019 20:16 | #285200
Reactie op post #285196 van platoqp
collapse
Dat verkoopt nou juist niet. Jij (en ik) zijn een van de weinigen die dan puur en alleen docked spelen. De Switch verkoopt juist zo goed omdat het een hybride is. Dat je de console op kan pakken en meenemen als handheld om zo onderweg je game te vervolgen. Dat is de hele USP van de Switch, want verder biedt het apparaatje echt geen meerwaarde t.o.v. concurrerende bedrijven.
Avatar
platoqp | 03 februari 2019 22:44 | #285204
Reactie op post #285200 van FalconPawnch
Ja en dat is ook waarom ik het niet verwacht, ik speel zelf trouwens wel erg veel op handheld modus. Desalniettemin lijkt het me als het puur om de prijs gaat het beste voor Nintendo om er een voor alleen op de tv te maken, al kun je ook argumenteren dat ze bij een te grote price-cut zichzelf in de voet schieten.
Avatar
Martijn | 04 februari 2019 10:18 | #285207
Reactie op post #285200 van FalconPawnch
Ik speel zelf ook 99% van de tijd in dock-modus. Ik zou het een slecht idee vinden als een versie handheld of dock-mode only is. Het concept achter de Switch is duidelijk en daar moet niet mee geklooid worden. Krijg je weer figuren die het verschil tussen versies niet weten, etc. Bovendien is het juist de charme dat de Switch beide kan. Als één hoofdfunctie ontbreekt, zakt de aantrekkingskracht een beetje in, vind ik.

Ik heb liever dat ze de Switch laten zoals hij is, qua concept. Het hoeft ook niet zozeer een 'mini' te worden. Neem wat er is en luister naar commentaren. Maak het dock praktischer en mooier, betere kickstand, Joy-con straps praktischer (moeilijk te verwijderen, als je ze verkeerd hebt vastgeklikt), het scherm krasbestendiger, apparaat steviger, etc.

Wat ik al helemaal niet zou willen is dat een eventuele nieuwere versie games kan afspelen, die de gewone Switch niet draait. Ik hoop voorzichtig dat ze dat sowieso niet gaan doen. Geen zin om zo snel achter elkaar een nieuwe console te kopen, omdat de huidige iets niet kan. Dat geldt ook voor een toekomstige Pro Switch, die wat mij betreft ook nog lang mag wegblijven. Het gaat goed met de Switch, maar Nintendo moet daar niet overmoedig van worden. Voorlopig gewoon déze Switch en géén andere!
Avatar
Fl@ppy | 03 februari 2019 20:51 | #285201
Ik speel voor 99% docked. Ik heb nog een stapeltje 3ds spellen liggen die ik eigenlijk ooit nog eens wilde spelen, maar de interesse is weg. Ik ga ook weinig weg dat ik een handheld mee zou nemen. Een handheld only switch zou voor mij dus echt niet hoeven, een console only switch was mooi geweest als deze tegelijk met de originele was uitgekomen. Nu heb ik er al een.
Mocht het gerucht waar zijn zal het waarschijnlijk een soort psvita worden en vanwege het formaat geen joycons bevatten. Hierdoor zullen bepaalde games dus ook niet meer compatibel zijn.
Avatar
mark123 | 03 februari 2019 21:17 | #285202
collapse
lol dit nieuws is van afgelopen vrijdag en al voor het hier stond had Nintendo al op t gerucht gereageerd
Avatar
FalconPawnch | 04 februari 2019 09:50 | #285206
Reactie op post #285202 van mark123
hahaha hi-la-risch!
Avatar
Elm | 04 februari 2019 10:55 | #285214
Reactie op post #285202 van mark123
http://www.n1ntendo.nl/article/56177/1/furukawa-nintendo-overweegt-momenteel-geen-switch-opvolger-of-prijsverlaging
Avatar
Sharjah-Games | 03 februari 2019 21:38 | #285203
Dit zou vast voor kids bedoeld zijn.... Switch Pro komt pas volgend jaar!!
Avatar
Itsamemario | 04 februari 2019 10:25 | #285208
Beter brengen ze een 2D Zelda uit en laten ze de marginale hardware updates achterwege.
Avatar
Jerone | 04 februari 2019 10:33 | #285211
collapse
Nintendo SWITCH, maar dan zonder SWITCH? Lijkt me niet
Avatar
Martijn | 04 februari 2019 10:51 | #285213
Reactie op post #285211 van Jerone
Dat dus Wink . Daar gaat het concept. Nee, als ze slim zijn, gaan ze gewoon het concept verbeteren. Niet meer, niet minder. Het is een goed én duidelijk concept. Houden zo!

Voorlopig helemaal geen trek in een nieuwe Switch. Deze is er pas net. Wat mankeert mensen, als ze zo snel al een nieuwe willen, terwijl de vorige pas relatief kort uit is?

Geloof dat Nintendo onlangs ook naar buiten bracht dat ze voorlopig geen nieuwe versie zullen uitbrengen en zich richten op de huidige Switch. Mooi zo! Zeker als een nieuwer model dingen zou kunnen, die de huidige niet kan, zoals de New 3DS XL destijds.

Geen enkele behoeft aan een Switch Mini, Switch Lite, Switch Pro, New Switch, Switch XL, Switch 3D, Micro Switch, Switch Advance, Super Switch, Switch Deluxe, Switch Box One, Switchstation 4 of welke andere variant ze ook kunnen bedenken. De komende jaren is de huidige Switch prima!
Avatar
The Iron Ghoul | 04 februari 2019 11:55 | #285216
Verkoop gewoon een bundel zonder joycon en zonder dock. Dit maakt de Switch al 100 euro goedkoper.

Ik heb momenteel 4 joycon, maar zal dit jaar denk 8 joycon hebben of misschien 2 pro controllers erbij. Als ze een switch zonder dock en zonder joycon aanbieden voor €199,99 dan is het meer aantrekkelijker voor mijn broer om die swtich erbij te kopen aangezien ik al games en joycon genoeg heb.

Mochten ze dit niet van plan zijn dan zou een kleinere versie alleen kunnen als de joycon permanent vast zitten aan de switch, maar dat er nog wel een functie is om het te docken op een tv. dit met behulp van een nieuw dock of het oude dock of een nieuw kabeltje.

Ten alle tijden moet elke versie switch kunnen werken met de huidige joycons en kunnen docken op een tv. als dit niet het geval is dan zullen moeders en vaders onbewust de Switch mini kopen denkend dat ze de switch op de tv kunnen aansluiten of ze kopen joycon van €80 en die dan niet kunnen linken.

Daarbij is de Switch al klein genoeg. mensen die een kleine Switch willen hebben moeten eerst eens naar hun mobiel kijken. Die dingen zijn onnodige groot en zijn niet eens normaal vast te houden met een hand.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.