Gerucht: Nintendo Direct gepland voor 13 februari Nieuws | 09 februari 2019 11:39 | Auteur: Erik | Bron: Resetera

Een leaker op ResetERA suggereert dat er volgende week een nieuwe Nintendo Direct komt.

"Dertien is je geluksnummer... en ik ben weg", schrijft leaker 'king zell', die een redelijk betrouwbare reputatie voor zichzelf op gebouwd heeft, op gamingforum ResetERA in een speculatietopic over de Nintendo Direct. Hiermee refereert hij naar een Direct op 13 februari 2019. Volgens hem wordt Metroid Prime Trilogy tijdens die presentatie 'waarschijnlijk' onthuld.

King Zell meldt daarnaast dat Nintendo een port van Pikmin 3 naar de Nintendo Switch brengt. Ook Super Mario Maker 2 moet dit jaar aangekondigd worden, alsmede Boxboy, meer informatie over de Pokémon RPG én een nieuwe 2D The Legend of Zelda. Hij weet niet zeker wanneer in 2019 deze aankondigingen komen.

Er is natuurlijk geen aannemelijk bewijs om een statement van één persoon zomaar te geloven. Toch willen we dit gerucht niet helemaal uitsluiten: king zell heeft in het verleden namelijk accurate informatie gegeven over Pokémon: Let's Go, hintte op de onthulling van Animal Crossing tijdens de Direct van september én vertelde een aantal weken terug nog dat er een Indie Highlight aan zou komen.

Neem het vooralsnog echter met een grote korrel zout: betrouwbare nieuwsbronnen als Eurogamer of Kotaku bevestigen het gerucht vooralsnog niet vanuit hun eigen bronnen. De laatste Nintendo Direct dateert van 14 september 2018.
Next article10 meest geanticipeerde games voor 2019 Previous articleDrowning

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 09 februari 2019 12:51 | #285242
collapse
Ik weet echt niet wat ik moet verwachten. Ik hoop dat er eindelijk eens licht wordt geschenen op de pokemongame voor de switch. Maar dat is zeer onwaarschijnlijk denk ik.
Avatar
Demin | 09 februari 2019 14:41 | #285244
Reactie op post #285242 van FalconPawnch
collapse
Nieuwe Pokémon games, en zeker de start van een nieuwe generatie, worden traditioneel niet in Directs aangekondigd maar door de Pokémon company zelf. Vaak gaat daar nog een hoop teasing aan vooraf, dus het lijkt erop of we nog wel even moeten wachten op de onthulling van de nieuwe Pokémon games op Switch.
Avatar
Rico B. | 09 februari 2019 14:44 | #285245
Reactie op post #285244 van Demin
collapse
Ik denk dat je dat ook niet meer geheel kan uitsluiten. De Switch Pokemon games waren nota bene aangekondigd in een Direct, dan wel een E3 Direct maar toch. Sowieso worden de games altijd in het voorjaar geteased en onthuld dus zo lang hoeven we ook niet te wachten. Daarnaast is Pokemon Let’s Go ook via een Direct onthuld.
Avatar
Demin | 09 februari 2019 15:11 | #285247
Reactie op post #285245 van Rico B.
Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze niet op de meest onverwachte momenten hun vaste patronen doorbreken, dus iets helemaal uitsluiten kun je inderdaad nooit doen bij Nintendo.

Maar dat de reguliere 'gen 8' games bevestigd werden in een E3-direct zou ik niet meteen als afwijking van de norm beschouwen, dit was meer een 'laten we maar gauw Metroid Prime 4 aankondigen voordat de fanbase Samus Returns geen kans geeft'-scenario. Hetzelfde geldt voor de Let's Go games, die moesten een ander publiek bereiken dan de normale Pokémon fanbase dus een andere manier van aankondigen is niet zo vreemd.

Wat ik overigens bedoelde met we mogen nog wel even wachten is het volgende: Normaal gesproken worden de nieuwe games flink geteased in Japanse publicaties e.d. Vooralsnog hebben we alleen nog maar dat gedrocht van een nieuwe Pokémon uit de Let's Go games gehad als teaser voor de volgende generatie, dus als alles gaat zoals normaal duurt het nog minimaal een paar weken (waarin CoroCoro en zo hints droppen) voor er een echte onthulling komt.
Avatar
Fl@ppy | 09 februari 2019 12:57 | #285243
collapse
Ik hoop vooral op een 2D zelda! Verwacht ook een datum voor Persona 5 met een datum voor Joker in Smash en vervolgens de aankondiging van de volgende DLC char uitDragon Quest. Ik denk dat we het tot de E3 verder redelijk rustig hebben, maar dat we daarna een toptijd hebben, met iedere maand een toptitel. DKC6, AC, Fire Emblem, Pokemon, Zelda, Bayonetta3 en wat al niet meer.
Avatar
Demin | 09 februari 2019 14:59 | #285246
Reactie op post #285243 van Fl@ppy
Fire Emblem Three Houses heeft een bevestigde release window van Spring 2019, de E3 vindt in Juni plaats dus tenzij de game opnieuw wordt uitgesteld komt die vóór de E3 (uiterlijk eind mei) uit. Ik verwacht overigens niet dat FE3H wordt uitgesteld, die game is al zo lang in ontwikkeling, ik vermoed dat Intelligent Systems de game al (lang) af heeft. Nintendo blijft wel vaker een tijdje zitten op een game om hun releases wat te spreiden.

Ik ben ook wel benieuwd naar die 2D Zelda, daar horen we ook al tijden geruchten over. Wel vraag ik me af hoe 'groot' de game gaat zijn en voor welke prijs deze in de markt wordt gezet: De laatste 2D Zelda's kwamen allemaal op de 3DS uit en hadden daarom ook een lagere prijs. Ik vraag me dus af in hoeverre Nintendo denkt te kunnen verantwoorden €60,- te vragen voor een 2D Zelda, die zowel qua formaat als gevoel als de mindere van BotW zal aanvoelen.

Verder hoop ik vooral op enkele onaangekondigde titels die mij aantrekken, afgelopen jaar was voor mij al mager (Let's go waren mij te casual en ik heb niks met Smash) dus ik hoop op wat meer games in mijn straatje dit jaar. (Voor DKC en AC hoef je me ook niet wakker te maken)
Avatar
koekiemonster | 09 februari 2019 20:48 | #285248
collapse
Ik zou het leuk vinden als het een nieuwe game zou zijn, maar dat zal wel niet....

Yay ports.. I guess
Avatar
FalconPawnch | 10 februari 2019 03:19 | #285249
Reactie op post #285248 van koekiemonster
hier ga ik ook maar van uit. Dan kan het alleen maar meevallen als het toch een nieuwe blijkt te zijn.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.