Mother 3 zou niet naar het westen gekomen zijn door 'te controversiële aspecten' Nieuws | 12 februari 2019 11:15 | Auteur: Neslihan | Bron: Imran Khan

Mother 3 zou aspecten hebben die te controversieel zouden zijn voor een westerse release.

Mother 3 is een titel die fans al jaren in het westen willen zien verschijnen. Terwijl de eerste twee delen van de Mother-serie, Earthbound Beginnings en Earthbound, inmiddels al te spelen zijn in het Engels, blijft Mother 3 nog steeds in Japan. Afgelopen zomer liet Nintendo of America's president Reggie Fils-Aimé nog weten dat hij op de hoogte is dat vele fans een Engelstalige release van de game willen hebben.

Volgens een journalist bij de Game Informer, Imran Khan, wilde Nintendo destijds de titel maar al te graag opnieuw uitbrengen voor de nieuwere consoles, ook in het westen. De lokalisatie was volgens hem zelfs in volle kracht aan de gang, totdat er tijdens een evaluatie bleek dat het spel te controversiële aspecten had. Nintendo zou toen de lokalisatie van Mother 3 uiteindelijk afgeblazen hebben. Volgens Khan was het spel een doodlopend pad.

Mother 3 was origineel in 2006 verschenen voor de Game Boy Advance. Later in 2015 verscheen het ook voor de Japanse Virtual Console op Wii U.
Next articleNintendo Direct aangekondigd voor 13 februari Previous articleNieuwe aanwijzing duikt op voor Spyro Reignited Trilogy voor...

Reacties van gebruikers

Avatar
SMS | 12 februari 2019 13:25 | #285257
Ze moeten zich wat minder zorgen maken over de prikkeligheid van sommige mensen. Dat wordt alleen maar erger met tijd, dus doe het liever vroeger ipv later.
Avatar
FalconPawnch | 13 februari 2019 11:24 | #285296
Dan lees je de titel, wil je weten wat dan precies en hoop je dit in de tekst te lezen...

En wat zijn die aspecten dan precies?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mother 3

Platform: Game Boy Advance
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend

Mother 3

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Q2 2017