Final Fantasy IX is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch Nieuws | 14 februari 2019 00:48 | Auteur: Ricardo | Bron: Nintendo Direct

Uit het niets tovert Square Enix nog een Final Fantasy-port uit de hoge hoed.

Fans van de Final Fantasy-serie kunnen hun geluk niet op: tijdens de Nintendo Direct van zojuist kwam de onverwachte mededeling dat Final Fantasy IX nú verkrijgbaar is voor Nintendo Switch. De oorspronkelijk in 2000 verschenen RPG download je voor €20,99 in de Nintendo Switch eShop. Ervaar het avontuur (opnieuw) nu met personages en cutscenes in HD, en geniet van een nieuw booster systeem waarbij je kan kiezen uit verschillende modi zoals "high speed" of "no encounters". Bekijk hieronder de trailer van het spel.

Next articleSpeel met wol in Unravel Two voor de Nintendo Switch Previous articleSpeel vanaf vandaag een demo van Daemon X Machina

Reacties van gebruikers

Avatar
Swift | 14 februari 2019 10:32 | #285359
Mijn arme spaarvarkentje!
Deze heb ik nog nooit gespeeld, maar lijkt me wel de moeite waard.
Avatar
Niek | 14 februari 2019 18:06 | #285381
collapse
Heeft iemand dit spel al uit geprobeerd? Is het enigzins waard om te downloaden, of kan ik beter de PS versie ergens vandaan halen.
Avatar
Yosher | 14 februari 2019 18:31 | #285382
Reactie op post #285381 van Niek
Ik heb hem gespeeld. En het is maar net wat je liever wilt.

De Switch versie heeft natuurlijk het voordeel dat je het spel op draagbaar formaat kan spelen, naast het 'HD'-laagje (voor zover je een PS1-game een HD laagje kan geven). Daarnaast heeft de HD-versie enkele 'game optimizers' meegekregen, waaronder het spel sneller afspelen of 'No Encounter' mode. Evenals enkele ingebouwde cheats, zoals oneindig veel geld. Maar als nadeel heeft deze HD versie wel een paar bugs: zo start de muziek opnieuw op na elk gevecht, en heb je geen analoge besturing. Alle controls zijn alléén gemapt naar de D-pad, zelfs als je met de control stick speelt. Daarnaast heeft deze versie ook enige last van input lag.

De PS1 versie, als je een PS1 of PS2 hebt en het spel ergens vandaan kan halen, heeft deze bugs niet. Maar daarentegen heeft deze versie uiteraard niet dat 'HD'-laagje, en heeft hij ook geen cheats of optimizers, en is ook niet draagbaar. (Ik kan overigens alleen spreken over de originele game op Playstation, niet over andere digitaal uitgebrachte versies: ik heb alléén de PS1 game gespeeld, en nu een klein stukje van de Switch versie.)

Ik persoonlijk heb liever de Switch versie, maar dat komt omdat ik groot Nintendo fanaat ben en gewoon veel liever op Nintendo platformen game, dus is het aan jouw om te overwegen welke jij het liefst zou willen. Al zal je waarschijnlijk wel meer moeten gaan dokken voor die PS1 disc versie.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Final Fantasy IX

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Square Enix
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 14 februari 2019

Screenshots