Gerucht: Nintendo wil 'dode' game een nieuw leven inblazen; misschien Scalebound Nieuws | 19 februari 2019 23:26 | Auteur: Neslihan | Bron: Imran Khan/Nintendo Insider

Nintendo wil wellicht een geannuleerde game nu voor de Nintendo Switch uitbrengen en die game zou om PlatinumGames' geannuleerde Scalebound gaan.

Afgelopen week liet Imran Khan van Game Informer in de podcast Kinda Funny Games vallen dat Nintendo een nieuwe kans wilt geven aan een officieel geannuleerde game. Khan legde uit dat hij genoeg over dit spel heeft gehoord en dat hij naar eigen zeggen bijna zeker is dat het spel bestaat. De naam van deze game noemde hij niet. Khans woorden tijdens de podcast (vertaald):

Er is een spel waarvan mensen dachten dat die dood was, waar Nintendo een nieuw leven inblaast en het is geen game die mensen zouden verwachten. Het was echt een titel dat dood en begraven was- heel officieel geannuleerd.


Na Khans uitspraak, berichtte Nintendo Insider dat de game waar Khan waarschijnlijk op doelde, Scalebound is. Scalebound was een game van PlatinumGames die eigenlijk voor de Xbox One moest verschijnen. Het spel werd meerdere keren getoond werd aan het publiek. Toch koos Microsoft ervoor de game begin 2017 te annuleren. Een gameplaytrailer van Scalebound kun je hieronder bekijken.Maar wellicht dat Nintendo Scalebound dus wil vernieuwen en voor de Nintendo Switch gaat uitbrengen. Neem dit gerucht echter met een korreltje zout: zo heeft ex-lead producer van Scalebound, Jean Pierre Kellams nog zijn twijfels over dit gerucht op Twitter geuit.

Op welk spel Khan doelde en of Scalebound inderdaad naar de Nintendo Switch komt, is vooralsnog onbekend.


Next articleTetris 99 Previous articleDarkest Dungeon 2 aangekondigd met korte teaser

Reacties van gebruikers

Avatar
Jerone | 20 februari 2019 00:39 | #285455
collapse
Imran Khan zei ook dat de Metroid Prime Trilogie aangekondigd zou worden
Avatar
MichaelNight | 20 februari 2019 06:45 | #285456
Reactie op post #285455 van Jerone
collapse
Imran zei ook dat er op 13e, nintendo direct zou komen
Avatar
Jerone | 20 februari 2019 08:25 | #285457
Reactie op post #285456 van MichaelNight
Kortom: hij lult maar wat
Avatar
FalconPawnch | 20 februari 2019 09:03 | #285458
Reactie op post #285456 van MichaelNight
collapse
is en blijft giswerk. Dattie zo nu en dan wat goed heeft maakt hem nog niet betrouwbaar.
Avatar
Jerone | 20 februari 2019 09:08 | #285459
Reactie op post #285458 van FalconPawnch
Hij was ook niet de eerste die dat zei, dat was die Kingzell. Dusja, af en toe iemand napraten waarvan je denkt dat die her goed heeft werkt soms in je voordeel en soms in je nadeel
Avatar
Fl@ppy | 20 februari 2019 09:14 | #285460
Het is een best geloofwaardig gerucht en ik hoop serieus dat dit waar is
Avatar
ThanosReXXX | 20 februari 2019 14:07 | #285468
Nul komma nul procent dat dit Scalebound is. Microsoft heeft, zelfs na het cancelen van de game zelf, in mei 2017 de trademark op de naam nog verlengd, dus daar zijn ze nog wat mee van plan, of ze willen in ieder geval anderen belemmeren om er iets mee te gaan doen.

Maar mijn gok is dat het hier gaat om Project H.A.M.M.E.R., een game die al zo goed als af was, maar uiteindelijk toch gecanceld werd, en officieel voor dood verklaard werd, dus dat past ook precies bij de omschrijving. Overigens was dat ook de gok van Liam Robertson, een game journalist die vaak informatie op weet te graven over oude en gecancelde games. Niet dat ik die per sé vertrouw, maar een Nintendo IP lijkt mij in dit geval wel meer waarschijnlijk.

Scalebound had overigens meerdere problemen. Buiten dat het team van Platinum zich door Microsoft gedwongen zag om er een online multiplayer onderdeel aan toe te voegen, wat de game al immens veranderde van zijn originele vorm, en daarnaast draaide de game ook al niet echt lekker op de Xbox One, dus verwachten dat die dan wel goed zou draaien op de Switch, is niet echt realistisch.

Dat zou betekenen dat ze de game drastisch zouden moeten downscalen, want het was een open wereld game, dus trucjes zoals bij Doom en Wolfenstein zouden hier niet voldoende zijn, maar los daarvan zou er dus een deal moeten komen met zowel Platinum als Microsoft, aangezien die laatste de opdrachtgever voor de game was, en nog rechten erover bezit. Dat zie ik ook niet echt gebeuren, tenzij Nintendo de hele boel van ze over koopt, en dus investeert in een nieuwe exclusive, die alleen zij uit kunnen brengen.

Anders, als Microsoft de rechten op de naam niet af zou willen geven, zou zelfs in het meest gunstige geval, als de game zelf wel naar de Switch zou komen, de game dus anders moeten gaan heten, omdat Microsoft de naam bezit.

Fun fact: voordat de game überhaupt in de maak was, en uiteindelijk naar Microsoft ging, had Platinum plannen om de game voor de Wii te maken, alleen was dat een héél andere game dan die we nu kennen van de filmpjes en afbeeldingen:

https://www.xboxachievements.com/news/news-22286-Scalebound-Was-Originally-a-Wii-Game-About-a-Little-Girl-and-Her-Dinosaurs.html

Voor iedereen die het interesseert, of zich afvraagt wat Project H.A.M.M.E.R. in hemelsnaam voor game is/was, hier de video die Liam Robertson maakte over de opkomst en uiteindelijke ondergang van de game:
Avatar
offensive | 20 februari 2019 16:58 | #285470
Ik hoop en denk dat het niet Scalebound is.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.