Reggie Fils-Aime treedt af als president van Nintendo of America Nieuws | 21 februari 2019 21:45 | Auteur: Erik F. | Bron: Nintendo

Nintendo heeft bekend gemaakt dat Reggie Fils-Aime op 15 april aftreedt als president van Nintendo of America. Zijn opvolger is Doug Bowser.

"Nintendo bezit voor altijd een stukje van mijn hart", zei Fils-Aime (58) in het persbericht dat dit nieuws uit de doeken deed. "Het is een stukje dat vol dankbaarheid zit; voor de ongelofelijk getalenteerde mensen waar ik mee gewerkt heb, voor de kans om zo'n prachtig merk te representeren, maar vooral voor het feit dat ik onderdeel vormde van 's werelds meest positieve en volhardende community."

Fils-Aime stopt in goede gezondheid om meer tijd met zijn familie en vrienden te kunnen spenderen. Voor zijn afscheid heeft hij een speciale video voor fans gemaakt (zie tweet hieronder). In totaal heeft de 'Regginator' bijna zestien jaar bij Nintendo of America gewerkt.

ReggieFilsAime

Doug Bowser nieuwe president
Vanaf 15 april volgt Doug Bowser hem op als president en COO. Bowser is op dit moment de Senior Vice President van Sales en Marketing binnen Nintendo of America. "Het is een geweldig geluk geweest om voor vier jaar met Reggie te werken en door hem begeleid te worden", vertelt hij. "En wees gerust: we zetten zijn werk voort om ons merk te verbeteren en te vergroten, en om Nintendo's wereldwijde missie - het bezorgen van glimlachen -te voltooien."

Reggie Fils-Aime begon tijdens het GameCube en GBA-tijdperk in 2003 bij Nintendo of America als Executive Vice President of Sales en Marketing, en werd president en COO in mei 2006. Zijn visie zorgde tijdens het Wii en Nintendo DS-tijdperk voor een gigantische verbreding van de doelgroep, en spellen als Brain Age, Wii Sports en Nintendogs gingen in Amerika als zoete broodjes over de toonbank. Hij verwierf onder fans wereldwijde faam door zijn uitspraak 'My Body is Ready', toen hij het Balance Board tijdens de E3 van 2007 aan de wereld introduceerde.


Next articleGerucht: Microsoft brengt Ori and the Blind Forest naar Nintendo... Previous articleNiantic spreekt over toekomst van Pokémon GO

Reacties van gebruikers

Avatar
Fl@ppy | 21 februari 2019 22:09 | #285475
Jammer dat hij niet nog een E3 doet als afsluiter. Presenteren kon hij namelijk ook erg goed. Niet te hopen dat we zometeen Mario moeten inschakelen om ons van Bowser te redden.
Avatar
FalconPawnch | 21 februari 2019 23:21 | #285477
collapse
Ik vond Reggie echt niet zo heel fijne gast. Ik vond hem altijd heel erg nep overkomen. Gemaakt en altijd maar die overduidelijke verkooppraatjes ondertoon in al zijn woorden. Ik verwacht niet dat Doug veel anders zal zijn want zo zijn mensen in dat beroep nou eenmaal. De man in kwestie heeft wel een zeer toepasselijke naam, dat dan weer wel =)
Avatar
Martijn | 22 februari 2019 00:31 | #285478
Reactie op post #285477 van FalconPawnch
Deel van de baan helaas, recht praten wat krom is en zoveel mogelijk Nintendo's positie verdedigen. Was op zulke momenten dat Reggie ook zijn minder populaire uitspraken deed. Marketing was zijn échte beroep. Uiteindelijk draaide het om één ding: verkoop. Als Nintendo een autodealer was geweest, dan had Reggie het precies hetzelfde gedaan.

Maar gelukkig konden we ook wel een beetje om hem lachen. Veel bekende uitspraken, zoals "kicking ass and taking names…", "my body is ready", "...feeling just like a purple Pikmin…", "Nintendo 62, Nintendo 63, Nintendo 64...", etc. Hij was wel een boegbeeld voor het bedrijf. Voor Iwata en Reggie was het helemaal niet gebruikelijk dat we mensen uit het bestuur van Nintendo zagen. Tijden zijn veranderd. Reggie was uiteindelijk nog best populair en erg bekend in de wereld van videogames. We zullen zien of Doug Bowser dat ook zal zijn.

In de video noemt hij zich een Nintendo gamer, al heb ik het idee dat dit meer een houding is om meer bij het publiek aan te spreken. Dit viel het meest op toen Nintendo de rampzalige E3 van 2008 had gegeven en Reggie Nintendo verdedigde. Fans moesten niet zeuren, want ze hadden toptitels als "Animal Crossing: Let's go to the City" en "Wii Music" om naar uit te kijken. Leerde je meteen dat Reggie zeker het beste voorhad met Nintendo, maar dat je niet al zijn uitspraken serieus moest nemen. Als hij na deze baan nooit meer een videogame zou spelen, dan zou ik het ook nog best geloven.

Ik neem aan dat er verder niets veranderd. Reggie had waarschijnlijk nog een heel team onder zich, dat hetzelfde blijft. Doug Bowser heeft 4 jaar opleiding gehad om Reggie's positie op te volgen. Mochten er fouten, flinke miscommunicaties of onhandige situaties zich voordoen, reken maar dat Doug Bowser op dezelfde manier klaar zal staan om Nintendo te verdedigen.

Maar als we nu ineens een Bowser videogame krijgen, waarin Mario verslagen moet worden, Peach alsnog met Bowser trouwt en het Mushroom Kingdom volledig wordt ingelijfd of verwoest door de Koopa's, bedenk je dan maar gauw hoe dat komt. Misschien is er dan toch iets veranderd. Hahaha
Avatar
MichaelNight | 22 februari 2019 06:38 | #285482
Hebje die hoofd van Doug Bowser gezien? Net een Rugby bal, of hoe heet die baby van de family guy
...?

Maar goed, ik zal je missen Reggie
Avatar
Quint | 22 februari 2019 09:44 | #285483
5

2014. Mooie vent, die Reggie!
Avatar
koekiemonster | 22 februari 2019 14:32 | #285485
Doei!
Avatar
Volleybaas | 22 februari 2019 18:53 | #285486
balen, i liked the guy
Avatar
SMS | 22 februari 2019 20:04 | #285488
Reggie klinkte altijd heel erg gescript en had vele typische PR-praatjes. Dat contrast met alle Reggie memes en "Reginator" nickname gaf hem toch erg veel charme.

Ik denk niet dat hij ooit echt een "gamer" was, dat zag je gelijk wanneer hij een controller op-pakte. Maar hij had wel altijd het beste voor met Nintendo als een bedrijf. Hij is een respectabel icoon geworden, en ik zal hem missen. Bye
Avatar
Dyon | 22 februari 2019 21:26 | #285489
Mooie vent. Eerste woorden van hem die mij zijn bijgebleven: 'I like to show you one more game, for Nintendo Gamecube'. Om vervolgens die epische Twilight Princess trailer te tonen. He was about kickin' ass, He was about takin' names, and Nintendo will stay about makin' games.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.