Gerucht: Microsoft brengt Ori and the Blind Forest naar Nintendo Switch Nieuws | 21 februari 2019 23:42 | Auteur: Erik | Bron: Liam Robertson / Direct-Feed Games

Er circuleren geruchten rond het internet dat Nintendo en Microsoft aan grootse zaken werken voor de Nintendo Switch, waaronder Ori and the Blind Forest.

Volgens de wandelgangen gaat Microsoft deze metroidvania, die vooralsnog exclusief voor hun eigen platformen is, binnenkort op de hybride console publiceren. YouTube-kanaal Direct-Feed Games claimt dit te hebben gehoord na het contacteren van meerdere bronnen.

Dit is naar verluid niet het enige dat naar de Nintendo Switch komt: ook moet er een speciale Xbox-applicatie verschijnen. Deze komt met ondersteuning van GamePass en Project xCloud. Project xCloud is een service die de Nintendo Switch in staat moet stellen om Xbox One-games te streamen via een netwerk. Hiermee kan het apparaat in theorie veel krachtigere spellen aan dan technisch mogelijk. Met GamePass haal je vervolgens á la Netflix een hele bibliotheek aan (Xbox One-)spellen in huis.

Direct-Feed Games is niet de enige: een dag eerder liet bekend leaker Liam Robertson terloops weten dat Microsoft en Nintendo bedrijven op dit moment 'grootse dingen' bekokstoven samen in een video over de mogelijke heropleving van Scalebound voor Nintendo Switch.

Neem dit nieuws vooral met een fikse korrel zout; een dergelijke samenwerking tussen Microsoft en Nintendo zou zeer opmerkelijk zijn. Toch lijkt het niet onmogelijk. De Amerikaanse computergigant bracht eerder Minecraft al naar Nintendo-platformen (check hier de review van de Wii U-versie), en komt binnenkort met een speciale Xbox Live-app voor de Nintendo Swith.Next articleZet Tetris 99 een nieuwe trend voor Nintendo Switch Online? Previous articleReggie Fils-Aime treedt af als president van Nintendo of America

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 22 februari 2019 00:39 | #285479
Leuk al die geruchten, maar het zijn er de laatste tijd wel erg veel. Wat Microsoft betreft geloof ik dit soort uitspraken pas, als Nintendo het zelf aankondigt. Ik verwacht daar vooralsnog erg weinig van. We zullen wel zien wat ervan waar is...
Avatar
ThanosReXXX | 22 februari 2019 01:16 | #285480
Erik, klein foutje: de meest recente video van Liam Robertson gaat niet bepaald over de opleving van Scalebound voor de Nintendo Switch, maar over het zo goed als zeker zijnde feit dat de game absoluut niet naar de Switch zal komen, en ook niet naar een andere console. Het spel is echt dood en begraven.
Avatar
Fl@ppy | 22 februari 2019 05:59 | #285481
collapse
Ik heb het een jaar of 10 geleden al eens gezegt. Er komt een moment dat er een samenwerking komt tussen deze twee. Ik denk dat Nintendo echter alleen interesse heeft in de games library, want verder lijkt microsoft het wel een beetje te hebben opgegeven
Avatar
koekiemonster | 23 februari 2019 08:51 | #285494
Reactie op post #285481 van Fl@ppy
MS geeft niet op, maar onderneemt nu de juiste stappen. Niet meer gebonden aan dat stukje plastic, maar xbox als een service (zoals spitify, netflix et cetera). Zij zijn superslim nu bezig..

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.