Rad Rodgers Radical Edition Review | 25 februari 2019 14:00 | Auteur: Dreon

Ricardo Rodriguez, beter bekend als Rad Rodgers, zit zoals iedere avond videospelletjes te spelen op zijn spelconsole genaamd Dusty. Zijn moeder vertelt hem dat hij morgen naar school moet, dus het is tijd om zijn console uit te zetten, zijn tanden te poetsen en naar bed te gaan. Natuurlijk luistert Rad niet naar zijn moeder, hij besluit de console aan te laten staan en zijn tanden niet te poetsen. Midden in de nacht wordt hij wakker van een raar geluid. Zijn televisie laat een rare glitch zien en het is niet mogelijk om deze uit te zetten. Nadat hij de console uit probeert te zetten wordt hij de televisie in gezogen en komt terecht in een virtuele wereld. Dusty de console is veranderd in een pratende rugzak en Rad draagt een geweer. Zonder verdere context is het meteen duidelijk dat ze moeten ontsnappen uit deze wereld. Nu is aan jou de taak om Rad hiermee te helpen.

Radicale humor
Rad Rodgers Radical Edition is een platform- actie spel gebaseerd op oude klassiekers als Commander Keen en Jazz Jackrabbit. Rad moet zich al schietend en rennend een weg door negen platform levels zien te banen terwijl hij stenen verzamelt om de deur op het einde te openen. Deze levels variëren van bossen tot dorpen, raffinaderijen en vulkanen. Wanneer je Rad Rodgers Radical Edition voor het eerst opstart, krijg je een melding met de vraag of je nog een kind bent. Wanneer je zegt dat je volwassen bent schakelt de game over naar een “volwassenen” stand. In deze stand wordt er veel gevloekt en vliegt het bloed je om de oren. Het spel begint sterk met een leuke intro waarin Dusty meteen de vierde wand doorbreekt door zijn ex te beledigen. Dit soort dialogen toveren bij mij meteen een lach op mijn gezicht omdat ik flauwe humor erg kan waarderen.

2

De levels in Rad Rodgers Radical Edition zijn veelal lineair maar bieden je op sommige punten de keuze om verschillende paden te volgen. Tussendoor moet je als Dusty in een pixelachtige wereld kleine puzzels oplossen om in de levels verder te kunnen. Uiteindelijk gaat het erom dat je alle vier de stenen verzamelt om de deur op het einde te openen. Het vinden van de stenen wordt moeilijk gemaakt door vijanden die op vele punten staan te wachten om je een kopje kleiner te maken. Ze slaan, gooien en schieten je graag zo snel mogelijk dood en sommige van hen bieden flink wat tegenstand. Ieder level bevat geheime plekken die je alleen kan vinden wanneer je net wat beter je best doet om de levels uit te pluizen. Het vinden van de geheime plekken wordt beloond met hoeden en nieuwe personages. Zo kun je in Rad Rodgers Radical Edition ook spelen als Duke Nukem, Lo Wang en Bombshell. De hoeden helmen die je kunt vinden verwijzen ook naar andere games zoals Commander Keen en Doom. Dit weet bepaalde nostalgische gevoelens op te roepen en geeft de game extra karakter.

3

Repetitief
Na een tijdje lijkt de game wat af te zwakken door de repetitieve gameplay elementen. Tussen de levels in zijn er mini-games die je moet spelen maar deze weten niet allemaal de interesse te wekken. In ieder level verzamel je vier stenen en kom je veelal dezelfde vijanden tegen, ook de puzzels met Dusty lijken veelal op elkaar. Zelfs bazen worden helaas herhalend gebruikt waardoor het in plaats van een uitdaging al snel voelt als een onnodig obstakel. Waar de variatie in vijanden te wensen over laat zijn de levels wel erg gevarieerd en interessant. Ondanks dat de game je niets vertelt over de levels, ga je toch al snel bedenken waarom er voor het thema is gekozen en wat het achtergrondverhaal van het level kan zijn. Het spel biedt flink wat uitdaging, vijanden zijn in groepen erg sterk en sommige platformsecties kunnen pittig zijn. Echter voelt het spel soms ook oneerlijk aan door kleine foutjes. Zo ben ik meerdere malen doodgegaan doordat ik in water viel maar er niet uit kon komen omdat ik vast zat. Grafisch ziet Rad Rodgers Radical Edition er niet slecht uit. In docked modus komt het spel op een 4K televisie niet helemaal tot zijn recht omdat het een beetje wazig kan zijn. In undocked modus en op een 1080P scherm zag het er verder prima uit.


Conclusie
Al met al is Rad Rodgers Radical Edition een leuke terugblik naar vroeger. Het spel biedt genoeg uitdaging om je een tijdje zoet te houden maar weet niet helemaal tot het einde te boeien. Na ongeveer vijf uurtjes zie je de aftiteling op je scherm voorbij komen en is het ook mooi geweest. Wanneer jij een uitdaging ziet in het 100% uitspelen van het spel, zijn er ook genoeg geheimen te vinden om je wat extra uurtjes zoet te houden. Ondanks dat het spel repetitief kan zijn, biedt het precies wat het je belooft: een platform- actie spel gebaseerd op klassieke jaren '90 spellen.
6
N1-score
  • + Flauwe humor en grof taalgebruik (in "volwassen" modus)
  • + Uitdagend
  • + Variatie in levels
  • + De verschillende personages en hoeden
  • - Repetitieve gameplay en vijanden
  • - Korte speelduur
  • - Soms onnodig sterven door glitches
  • - Weinig variatie in vijanden
Next articleHD-remakes van Resident Evil komen 21 mei naar Nintendo Switch Previous articleGerucht: Generatie 8 van Pokémon wordt deze woensdag onthuld

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Rad Rodgers Radical Edition

Platform: Nintendo Switch
Genre: 2D Action Platformer
Ontwikkelaar: Slipgate Studios
Uitgever: THQ Nordic
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 26 februari 2019

Screenshots