Gerucht: Generatie 8 van Pokémon wordt deze woensdag onthuld Nieuws | 24 februari 2019 21:22 | Auteur: Neslihan

Volgens verschillende geruchten krijgen we komende woensdag, op Pokémon Day, de eerste beelden te zien van generatie acht.

Pokémon Day is een soort Pokémon-feestdag ter ere van de originele release van Pokémon Red en Green in Japan in 1996. Pokémon Day is op 27 februari, komende woensdag dus, en volgens verschillende geruchten zouden we deze dag ook zomaar eens de onthulling van de achtste generatie van Pokémon kunnen krijgen. Historisch gezien is dit geen gek idee: Pokémon Sun en Moon waren bijvoorbeeld ook op de Pokémon Day van 2016 aangekondigd.

Het eerste gerucht komt van Twitter-gebruiker @muguwus, die afgelopen Direct heel veel titels van tevoren correct had voorspeld. Nu heeft @muguwus ook een voorspelling over een Pokémon-aankondiging, namelijk dat we die simpelweg binnenkort kunnen verwachten.Verder heeft ook Game Freak director Junichi Masuda op Twitter gezorgd voor veel speculatie. Zo had hij een screenshot gedeeld van een Weedle die hij gevangen heeft in Pokémon GO. Fanatieke fans haalden aan de hand van de verschillende cijfertjes op het plaatje onder andere uit dat generatie acht 26 februari (27 februari in Japan) aangekondigd zal worden. Masuda staat erom bekend nieuwe Pokémon-games via Twitter te teasen, zoals hij destijds ook gedaan heeft voor Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee!.Tenslotte is het officiële YouTubekanaal van Pokémon begonnen met het aftellen naar Pokémon Day met behulp van de Pokémon-generaties. Afgelopen woensdag verscheen er op het kanaal namelijk een highlight-filmpje over Kanto, donderdag een over Johto, vrijdag over Hoenn en gisteren verscheen er eentje over Sinnoh. Dit betekent dat we vandaag nog een filmpje over Unova moeten krijgen, maandag over een Kalos en tenslotte dinsdag eentje over Alola. Als het patroon zo doorgaat, zouden we woensdag een filmpje over generatie 8 moeten krijgen: op Pokémon Day dus.Neem dit alles echter zoals altijd met een flink korreltje zout. Zo hoeft binnenkort niet per se komende woensdag te betekenen en zijn sommige speculaties die van Masudas Tweet zijn ontstaan wel een beetje te vergezocht. En tenslotte kan het zijn dat Pokémon met het aftellen van generaties slechts naar Pokémon Day aftelt en niet meer of minder: alle filmpjes laten tot nu toe per slot van rekening alleen beelden zien van de anime.

Wat denken jullie: wordt woensdag generatie acht dan eindelijk onthuld? Wat zijn jullie grootste wensen van de achtste generatie?
Next articleRad Rodgers Radical Edition Previous article(Opname) N1ntendo.nl Stream: Couch co-op pret met Indie-games

Reacties van gebruikers

Avatar
CyberMonkey | 24 februari 2019 22:14 | #285506
Ik hoop op:

- Goede online. Terug naar het systeem van gen 6 waar je gewoon makkelijk tijdens het spelen kon vechten/ruilen met vrienden en vreemden. Festival Plaza en dat gedoe met die codes intypen bij Let's Go waren echt weer 10 stappen terug.

- Meer post-game content. Iets van een Battle Frontier of PWT zou ideaal zijn.

- En ten slotte hoef ik niet per se super veel nieuwe Pokémon (tenzij ze echt uniek zijn en iets nieuws te bieden hebben). Heb liever dat de focus komt te liggen op het balanceren / verbeteren van de bestaande 800.
Avatar
Rico B. | 24 februari 2019 23:34 | #285507
Ik zou het heel raar vinden als de ''countdown'' eindigt met gen 7 op dinsdag. Dan moet er wel iets woensdag zijn en ik geloof niet dat Pokemon Day de enige reden is hiervoor.

Ik gok zomaar dat het geen nieuwe gen wordt. Dat gewoon alle 800+ Pokemon in het spel zitten als een soort Ultimate Pokemon game, vandaar de terugblikken naar vorige gens middels de countdown. De Switch is in zoveel meer staat dan de handheld Pokemon rpg's. Ik hoop in ieder geval dat ze niet teveel gimmicks enzo bedenken. Ik vond de Z-Moves echt tenenkrommend. Verander de formule maar houd de basis intact.
Avatar
FalconPawnch | 25 februari 2019 02:02 | #285508
collapse
Ach, we weten allemaal al dat de game(s) eraan komt/komen. Dit jaar als het goed is. Het zou zomaar kunnen hoor, eind 2019. Beetje op tijd voor de holidays. Dit zal wel de klapper van het jaar moeten worden. Echt andere grote titels komen er geloof ik niet aan dit jaar.

Mocht het getoond worden a.s. woensdag, dan verwacht ik echt geen gameplay. het zal eerder een drietal starters weer zijn, eventueel de legendaries waar het om zal draaien. Een nieuw element waar we niet op wachtten en waarschijnlijk een releasedate confirm of zo. Ik verwacht verder echt niks.

Wat ik wel hoop, en dat is niks nieuws wat ik ga zeggen; eens wat anders dan de voorspelbare fire/grass/water starters. Het hoeft van mij echt niet in balans te zijn ala rock paper scissors. Doe dan een wat compleet anders. Ice, Electric en Poison of zo...?

Verder hoop ik echt dat het eens wat anders wordt. Laat ons een eigen character creëren plz. Ik ben het zat om altijd die tiener te zijn die alleen woont met zijn moeder. Het zou juist erg tof zijn als bijvoorbeeld towns een MMO gedeelte zijn en zodra je een town verlaat, je solo kan exploren. Beetje ala Guild Wars of zo.

Ik hoop ook dat het er grafisch allemaal net even wat 'stoerder' uit ziet. Maar ik wacht het eerst wel af voordat ik weer te hoge verwachtingen schep.
Avatar
Jerone | 25 februari 2019 09:35 | #285509
Reactie op post #285508 van FalconPawnch
collapse
Geen andere grote titels dit jaar? Wut?
jG1xUNk
Avatar
FalconPawnch | 25 februari 2019 10:54 | #285510
Reactie op post #285509 van Jerone
collapse
zijn maar enkele grote titels in dat plaatje hoor... lijkt veel maar een hoop is niet wat 'groot' inhoudt.
Metroid komt niet meer dit jaar.
bayo zou kunnen, hebben we nog niks van gezien.
luigi's mansionzie ik niet als een grote game.
Links Awakening is gewoon weer een handheld styled zelda maar dan met een nog kuttere artstyle dan voorheen.

Mario Maker 2 zou nog best een grote game kunnen worden. 1 was een tegenvaller voor mij. Geen idee of ik deel 2 ga kopen. Zie het meer als een update dan een nieuwe game tot dusver.

Hmjah, verder al die dingen als shin megami, deamon x machina etc. zie ik niet echt als system sellers. Zelfs Fire Emblem niet Ik weet dat nintendo hoog inzit op deze games, maar hier in het westen zijn ze echt niet zo heel populair geloof ik.
Avatar
Jerone | 25 februari 2019 11:12 | #285511
Reactie op post #285510 van FalconPawnch
collapse
Je kunt ook niet elk jaar een 3d Mario en 3d Zelda verwachten. Er staan genoeg andere toppers tussen. Alleen al Animal Crossing, Pokémon en Mario Maker zijn voor mij genoeg om het een goed jaar te noemen. De andere titels zijn misschien niet voor iedereen geschikt, maar wel divers genoeg zodat er voor iedereen wel wat tussen zit. Ik ben zelf wel erg benieuwd naar Luigi’s Mansion en ik heb Link’s Awakening nooit gespeeld, dus die lijkt me ook heel tof. Nogmaals, dat zijn geen Smash Bros of 3D Mario/Zelda categorie ‘grote jongens’, maar die grote jongens hebben we allemaal al. Daar kun je er ook niet ieder jaar 5 van verwachten. 3 Vind ik al heel wat.
Avatar
FalconPawnch | 25 februari 2019 11:51 | #285512
Reactie op post #285511 van Jerone
collapse
Hmjah, Animal Crossing doet mij echt helemaal niks. Het is en blijft altijd een persoonlijke smaak natuurlijk. Voor jou is er dan duidelijk meer leuks tussen dan voor mij.
Avatar
Jerone | 25 februari 2019 12:49 | #285513
Reactie op post #285512 van FalconPawnch
Mij ook niet, maar ik kan niet ontkennen dat het een systemseller is
Avatar
Lieve Jongen | 25 februari 2019 19:22 | #285515
Reactie op post #285509 van Jerone
Bij Pokémon staat late 2019, bij Animal Crossing niet. Dat geeft hoop voor een goede spreiding van beide games. Moet er niet aan denken dat zowel Pokémon als Animal Crossing in dezelfde periode verschijnen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.