Livestream Pokémon Direct (begint 15:00 uur CET) Livestream | 27 februari 2019 10:59 | Auteur: Dyon

Wordt vandaag de achtste generatie van de Pokémon-franchise aangekondigd?

Gisteren werd plotseling bekendgemaakt dat er vandaag een Nintendo Direct zou komen. Deze zal zich volledig focussen op de Pokémon-franchise en duurt slechts zeven minuten. Wat Nintendo hier precies gaat tonen is nog niet bekend, maar de nieuwe Pokémon-game uit de hoofdserie zou zeer goed kunnen, aangezien Nintendo en Game Freak al sinds de zomer van 2017 hieraan werken. Wat hopen jullie vooral te zien?

De Pokémon Direct begint om 15:00 uur Nederlandse tijd. Op deze pagina kun je de livestream volgen. Al het nieuws zal daarbij apart geplaatst worden op de website, waardoor je geen nieuwtjes hoeft te missen.

Next articleGame Freak kondigt Pokémon Shield & Sword aan voor de Nintendo... Previous articleKritisch bekroonde Indie-game To the Moon verschijnt deze zomer...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 27 februari 2019 13:28 | #285537
collapse
Ik hoop vooral te zien:
Toffe artsyle. Niet al te bloemetjes en bijtjes gehalte
Character customisation
toegang tot alle tot zover bekende pokemon en niet enkel een kleine selectie
geen gezeik meer met pokemon bank, het liefst een frisse nieuwe start zonder dat iedereen meteen al z'n overpowerde meuk kan overzetten
Geen 8-bit battle cries meer.

Hmjah, verder hoop ik op wat onwaarschijnlijkere dingen:
Geen zoveelste setup van de pokemon games zoals we het kennen.
Dat je weer met je single mom net ergens bent komen wonen, heel toevallig naast een professor die jou heel toevallig je eerste pokemon geeft.
Verhaal technisch hoop ik echt dat het eens wat anders wordt.
Er zal altijd wel weer zo'n gaar team huppeldepup zijn die de wereld wilt wegvagen.
Verder hoop ik dat je meerdere regions hebt (dit komt meer door de korte region filmpjes die masuda afgelopen dagen toonde).
Avatar
Mink | 27 februari 2019 13:56 | #285538
Reactie op post #285537 van FalconPawnch
collapse
Die videos waren vooral om te teasen dat ze vandaag regio 8 gaan tonen. Ik zou je verwachtingen flink bijstellen, ze zijn zeer onrealistisch imo.

Ik kan je zowat garanderen dat er niet 950 pokemon inzitten, dat is echt voor drie jaar werk aan animaties, om nog maar te zwijgen van de unieke battle cries die je wilt horen. Het zal wel alleen gen 8 zijn met gen 1 (wellicht nog een derde erbij).

Kiddy uiterlijk zal het sowieso wel hebben, het is en blijft een kinderspel ofcourse
Avatar
Demin | 27 februari 2019 14:34 | #285540
Reactie op post #285538 van Mink
Het is allemaal erg afhankelijk van wat ze vandaag zullen tonen, maar ik zou extra regio's niet uitsluiten als DLC op den duur. Deze nieuwe gen 8 games zouden bijvoorbeeld een basisplatform kunnen worden voor reguliere Pokémon games op de Switch waar a la de XBC2 Torna expansion nieuwe regio's aan worden toegevoegd. De verwachte Diamond & Pearl remakes bijvoorbeeld, zouden in zo'n geval los verkocht worden maar ook als DLC-expansion te downloaden zijn waarin je van de nieuwe regio naar Sinnoh kan reizen. (waarbij je waarschijnlijk net zoals in de anime je oude team zult moeten achterlaten totdat je de Sinnoh champion bent.) Als dat zou aanslaan kan je er de donder op zeggen dat ze daarna ook Kanto en andere regio's zullen toevoegen.

Die countdown video's van de verschillende regio's waren overigens gewoon precies wat jij zegt: countdown teasers voor de nieuwe regio/games van vandaag.

Alle Pokémon zullen er overigens gewoon inzitten denk ik, maar ze zullen waarschijnlijk niet allemaal in game te vangen zijn. Dat is tot nu toe altijd zo geweest en ik zie niet in waarom Game Freak data voor oude Pokémon weg zou laten, juist het overzetten van je oude Pokémon moedigen ze altijd zo aan. Daarnaast zijn de 3D-modellen en animaties sinds XY al futureproof gemaakt, die hoeven dus niet allemaal nieuw gemaakt worden.
Avatar
FalconPawnch | 27 februari 2019 14:49 | #285542
Reactie op post #285538 van Mink
ik citeer mijzelf nog maar even, speciaal voor jou =D

Hmjah, verder hoop ik op wat onwaarschijnlijkere dingen
Avatar
Lupaie | 27 februari 2019 14:24 | #285539
Als het echt gen 8 is zou ik wel een open wereld willen zien zoals Breath of the Wild maar met de graphics van de nieuwe Link’s Awakening. Gameplaytechnisch Meer vernieuwing in het online gedeelte. Meer mmo zoals raids en pvp.
Avatar
Demin | 27 februari 2019 14:45 | #285541
Zeer benieuwd, nu vooral mijn verwachtingen lowballen zodat het niet gaat tegenvallen. Ik hoop dat de art style en world building de lijn doorzetten die in XY/SM is ingezet. Een beetje Ni No Kuni/Yokai 4-ish in de Sugimori stijl dus.

pokemon-beta-art01
Dit beta concept art voor de originele Red/Green games benaderen misschien het beste waar ik op hoop. Wel in moderne stijl natuurlijk. Smile

Voor de rest ben ik al blij als die Let's Go meuk uit deze games gehouden wordt. Oh ja, en weer gewone gyms in plaats van die challenges uit Alola. Eventueel mogen ze die 2 wel combineren zoals dat in de anime ging bij de Orange Islands league. Een extra challenge voordat je de gym leader mag uitdagen dus.

Stiekem hoop ik dat die Pokémon Kingdom Red & Pokémon Kingdom Green rumor waar is, maar dat zal helaas wel niet. Ik ga echter los als dit wel het geval blijkt te zijn.
Avatar
Mink | 27 februari 2019 15:03 | #285543
Dit was episch.
Avatar
Demin | 27 februari 2019 15:11 | #285544
collapse
Nerdgasm, dit zag er goed uit! Very Happy

Het enige minpuntje imo is dat ze van de getekende animestijl af zijn gegaan in de vormgeving van de player characters en de pokémon zelf.
Avatar
platoqp | 27 februari 2019 15:46 | #285553
Reactie op post #285544 van Demin
collapse
Dat is een trend die ze al jaren (minstens sinds sun/moon) aan het doorzetten zijn.
Avatar
Demin | 27 februari 2019 23:32 | #285567
Reactie op post #285553 van platoqp
Nee, ik doelde op de omlijning van de figuren die er in Sun en Moon nog gewoon omheen zat. Het emuleren van 'getekende lijnen' dus, het is pas sinds de Let's Go games dat die er niet meer omheen zitten maar ik had dus gehoopt dat dat ook alleen bij de spin-offs zou blijven.

Om even bij SM te blijven, het verschil tussen de echte ingame beelden (1) en de patch voor de illegale PC emulator die die lijnen weghaalt (2).

maxresdefault
1
pokemon-sun-moon-hd-battle
2
Avatar
MarioKarter | 27 februari 2019 15:13 | #285545
Meh. Weet niet wat ik verwachtte, maar dit was een beetje tegenvallend eigenlijk :-/ En waarom geen idee, want ik had mijn verwachtingen al op 0 ingesteld.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon (werknaam)

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Q4 2019