Nintendo Labo Toy-Con 04: VR Pakket aangekondigd Nieuws | 07 maart 2019 10:29 | Auteur: Kitty | Bron: Nintendo PR

Nintendo heeft het vierde pakket in de Nintendo Labo-reeks aangekondigd: dit keer kunnen we onze eigen VR-Kit in elkaar gaan zetten.

Nintendo Labo Toy-Con 04: VR kit wordt volgende maand gelanceerd. Er zijn verschillende sets beschikbaar:

Voor 80 dollar (waarschijnlijk wordt dit ook ongeveer de Nederlandse prijs in euro's) krijg je de complete set met de software en het materiaal om zes Toy-Con bouwwerken te maken: Toy-Con-VR-bril, de Toy-Con-knaller, de Toy-Con camera, een Toy-con windpedaal, een Toy-Con vogel en een olifant met slurf, samen met een schermhouder en een veiligheidskit.

Voor 40 dollar krijg je de starterset met de VR bril met de Blaster, de schermhouder en de veiligheidskit. Voor 20 dollar per stuk komen er twee uitbreidingssets, één met de olifantenslurf en de Toy-Con camera, de andere met het Windpedaal en een Toy-Con vogel.

Ook zijn er twee beschikbare minigames bekendgemaakt. Hou een alien-invasie tegen met de Toy-Con-knaller, ontdek een kleurrijke onderwaterwereld waar je foto's maakt van het leven in de zee met de Toy-Con camera en nog veel meer. Ook kun je in de Garage weer zelf aan de slag met het ontwerpen van Toy-Cons. Er zijn nog geen beelden vrijgegeven van de gameplay.

De VR-bril waar je het scherm van je Nintendo Switch in plaatst houdt je zelf vast tijdens het spelen, er wordt dus niet gewerkt met een hoofdband.

1

Nintendo Labo Toy-Con 04: VR kit verschijnt op 12 april voor de Nintendo Switch. Lees er meer over op de Nintendo-website.
Next articleNintendo wil dat men niet teveel geld uitgeeft aan hun mobiele... Previous articleJapanse verkoopcijfers 25/2/2019 - 3/3/2019: nieuwe releases...

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 07 maart 2019 13:55 | #285633
collapse
Waardeloze troep, laat me niet lachen en kom met een real deal.
Avatar
Koldur | 07 maart 2019 14:03 | #285634
Reactie op post #285633 van MichaelNight
collapse
Ja, jammer dat Nintendo niets meer voor kinderen maakt, dit had daar perfect voor geweest. Nu ze alleen maar de hardcore gamer bedienen heeft dit geen zin...

Je weet dat Nintendo hun grootste markt kinderen is? Beetje simpele opmerking om te zeggen dat het troep is, denk je alleen maar vanuit je zelf. Gebeurt wel vaker tegenwoordig helaas.

Leuk dat Nintendo dit doet voor de kinderen en de niet kinderen die hier ook interesse in hebben. Goede manier om kinderen op een speelse manier in aanraking te laten komen met VR/AR.
Avatar
MichaelNight | 07 maart 2019 14:14 | #285635
Reactie op post #285634 van Koldur
collapse
Yep ga zo door en traks eindigt Switch net als WiiU, en waarom??? Omdat we aan familie/kinderen moeten denken.
Avatar
Koldur | 07 maart 2019 14:37 | #285636
Reactie op post #285635 van MichaelNight
collapse
Ik weet niet zeker of deze reactie serieus bedoeld is, of niet. Als het wel serieus is, nogal egoïstische reactie en daar bovenop onwetend ook.

De reden dat de Wii U gefaald heeft is de traagheid van de AAA spellen die erop uit zijn gekomen, dat het apparaat niet deed wat het moest doen (gamepad kwam vaak niet ver, dus niet echt goed off screen te spelen in andere ruimtes) en de gamepad werd teveel geforceerd. Plus wat was dat ding traag. Niet omdat het gericht was op kinderen.

Wel jammer, want er zijn echt een paar hele goede spellen voor uitgekomen, maar de meeste zijn nu ook speelbaar op de Switch.
Avatar
MichaelNight | 07 maart 2019 14:53 | #285637
Reactie op post #285636 van Koldur
collapse
Ik ben geen kind en ik vind het waardeloze troep (mijn mening) aan kinderen heb je niks aan. Een volwasse kan een game kopen, kinderen hebben geen geld en zijn afhankelijk van hun ouders.
Avatar
IJsbeer | 07 maart 2019 17:14 | #285640
Reactie op post #285637 van MichaelNight
Hoe je reageert vind ik niet echt volwassen en realistisch. Doelgroep moet niet aan één kant zijn, maar aan meerdere kanten. De hardcore gamer en families en kinderen, of jij dat nou prettig vind of niet. Het feit dat een kind geen game kan kopen vind ik absurd, het is moeilijk voor ze omdat ze maanden van hen zakgeld moeten sparen, zelfs ik deed dat vroeger. Ook puur omdat jij dit product niks vind, betekent het niet in één klap een flop is.

Zelf ben ik ook niet zo van Labo, maar als een ander wel plezier in kan beleven, let him/her be. Met deze VR kit, experimenteert Nintendo wel het gebied van VR, en hoewel meningen erover verdeelt zijn, vind ik het nog best een goede stap. Ben zelf benieuwd of Mario Kart dit ook gaat ondersteunen, net als dat (motor)stuur.

Waar ik moeite mee heb in dit product is dat ik geen banden zie die om je hoofd gaan, want nu lijkt het wel alsof je hetzelfde in je handen moet houden, wat geen fijn gevoel oplevert na een tijd. Zelf zal ik het product wel kopen, als er software van de switch bijkomt die me aanspreekt, zoals Mario Kart of Splatoon of Smash.
Avatar
FalconPawnch | 07 maart 2019 22:53 | #285654
Reactie op post #285637 van MichaelNight
Vandaar dat intertoys failliet gaat! Kinderen kunnen helemaal geen speelgoed kopen!
Avatar
FalconPawnch | 07 maart 2019 22:53 | #285653
Reactie op post #285633 van MichaelNight
32acfc4d96_1482832448_Ja-Derde-Kerstdag-is-de-beste-Kerstdag
Avatar
MichaelNight | 07 maart 2019 17:45 | #285641
collapse
Wth... ik geef hier mijn mening en jullie zeuren hier als stelletjes watjes. Ik moet per se labo leuk vinden zodat ik jullie daarmee blij kan maken. Nogmaals ik vind labo poep waard, wat jullie ervan vinden is niet mijn zaak. Maar ga hier niet iemand oordelen over zijn/hun mening(en)
Avatar
Koldur | 07 maart 2019 18:01 | #285642
Reactie op post #285641 van MichaelNight
collapse
Lezen lijk je hier totaal niet te doen en volwassen reageren gaat je ook niet goed af. Niemand zegt dat je het leuk moet vinden, maar het afbranden en denken dat de toekomst van de Switch hierdoor totaal gedoemd is gaat verder dan alleen jouw mening uiten.
Maar goed, het is duidelijk dat er geen normale discussie met jou te voeren is.
Avatar
MichaelNight | 07 maart 2019 18:17 | #285643
Reactie op post #285642 van Koldur
Bye,
Avatar
IJsbeer | 07 maart 2019 18:30 | #285644
Reactie op post #285641 van MichaelNight
Ik zeg ook helemaal niet dat je Labo leuk moet vinden, ik ben er ook niet gek op, maar zie wel interesse in dit VR stuk. Het blijft jouw mening, sure, maar je gedraagt je nu echt als een klein kind dat zijn groente niet wilt opeten.

Lieve schat, met alle goede bedoelingen, ik zeg alleen dat een doelgroep van gamers niet alleen de ''hardcore'' gamer is, maar ook de families en kinderen. Maar jij wordt gelijk onvriendelijk, en reageert niet op een normale manier. Tuurlijk mag je een andere mening hebben, dat mag iedereen, maar ook je verwoording van je mening kan ook aan de nettere kant gemaakt worden. Wink
Avatar
Niek | 07 maart 2019 19:43 | #285646
collapse
Ik zal mij niet zo sterk negatief uitdrukken als MichaelNight hierboven, maar ik begrijp wel zijn sentiment. Maar ik begrijp ook wel dat als het jou niet bevalt dat het niet direct betekent dat het 'troep' is, het kan zijn dat het gericht is op een andere doelgroep. Kinderen hebben misschien geen geld, maar ouders willen hun kinderen ook tevreden houden en zij kunnen overstag gaan als het kind maar blijft zeuren. Onderschat nooit de macht van zeurende kinderen.


Voor mijzelf heb ik ook twijfels aan hoe succesvol dit product ontvangen wordt.

Ten eerste is het nog altijd karton en daarom niet het meest duurzame materiaal. Karton slijt nu eenmaal sneller dan kunststof. Er is een reden waarom de Switch zelf niet een kartonnen behuizing heeft. Oke, er zitten plastic delen maar de behuizing is nog steeds karton.

Ten tweede karton is niet het meest comfortabele materiaal. Ik heb een Htc Vive een keer mogen uitproberen en ik heb zelf een Playstation VR. En een van de belangrijkste dingen voor een VR bril is dat deze comfortabel is. Het moet goed op je gezicht zitten, zodat je vergeet dat je een bril op hebt en je op het spel kan richten. Er is een reden waarom die smartphone VR brillen niet echt aanslaan om volop mee te gamen.

Ten derde: het ingebouwde scherm is niet van hele hoge resolutie en dat wordt dan nog eens in twee gedeeld. Daarnaast heeft de Switch ook niet zoveel rekenkracht om een hoge framerate te bieden. Een hoge resolutie en een goede stabiele framerate zijn wel noodzakelijk voor VR games, want anders maak je gebruikers alleen maar ziek. En mijn met de Playstation VR is dat zelfs de Playstation hier moeite mee heeft.

En als laatste is dat het nog altijd Labo is. Labo staat niet echt bekend om zijn uitgebreide en diepgaande spellen. Het zijn meer minigames die het concept laten zien. En als het bij dit pakket niet anders is dan zie ik ook geen toekomst voor VR op de Switch. Er zullen toch meer diepgaande en spraakmakende spellen moet komen om VR op de Switch meer te laten zijn dan een klein uitstapje. Ik zie Doom en Skyrim nog geen update krijgen om in VR modus te spelen.Maar goed er zijn ook punten op te noemen waarom dit pakket wel goed verkocht kan worden.

Als eerste is dit de goedkoopste variant voor een VR ervaring gericht op het spelen van spellen. Dit was vooralsnog de Playstation VR, maar met 40 of 80 euro is dit verreweg de meest goedkope optie.

Nummer twee is dat dit ook de meest toegankelijke manier is voor het spelen van VR spellen. In tegenstelling tot de meeste andere headsets zijn hier geen kabels mee gemoeid. Een reden waarom ik niet zoveel met Playstation VR speel is dat de setup met al die kabels en daarna het opruimen niet bepaald een plezierige taak is. Hier schuif je de Switch in de bril en "gaan met die banaan".

Ten derde heeft Nintendo ook wel laten zien dat ze een idee of product blijven proberen om er iets van te maken, ondanks dat het niet succesvol of populair is. Er zijn bedrijven die een product aan de kant zetten, dat het heel goed doet, alleen omdat het niet aan de verwachtingen voldoet. Het zal mij niet verbazen dat Nintendo updates uitbrengt voor bestaande spellen om de VR te ondersteunen. Mario Kart iemand? Misschien Breath of the Wild VR? En het kan ook zo zijn dat Nintendo VR ondersteuning aan toekomstige spellen toevoegt. Metroid Prime 4?

Als laatste is het bovenstaande onbelangrijk als de Switch je alleen maar misselijk maakt met bewegingsziekte. Maar ook hier heeft Nintendo toch nog wel laten zien dat ze met minder rekenkracht toch nog leuke, interessante en goed lopende spellen weten te maken. Wie weet wat er nog meer uit Nintendo's stal komt.Uhm, nu dat Nintendo VR gaat ondersteunen, kunnen we dan ook Virtual Boy spellen verwachten op de Switch?
Avatar
FalconPawnch | 08 maart 2019 00:27 | #285655
Reactie op post #285646 van Niek
pssst! 1 entertje is genoeg hoor ;-)

Ik zie Labo dan ook meer als een test platform. Het is dan weliswaar leuk verpakt, het is en blijft inderdaad karton. 'Waardeloze troep' wil ik het niet noemen maar het oogt wel als rommel. Je moet er niet per ongeluk op gaan zitten zeg maar haha.

Die geruchten dat er Virtual Boy games naar de Switch komen, spookten al een tijdje rond. Het zou kunnen. We zullen dat af moeten wachten...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Nintendo Labo Toy-Con 04 - VR Kit

Platform: Nintendo Switch
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 12 april 2019

Screenshots