Nintendo verwijdert tweet over Pokémon Sword en Shield Nieuws | 11 maart 2019 12:20 | Auteur: Neslihan | Bron: Nintendo / NintendoLife

Het lijkt erop dat we al het een en ander weten over Pokémon Sword en Pokémon Shield door een verwijderde tweet.

Afgelopen vrijdag plaatste Nintendo of America een berichtje op Twitter over de nieuwste Pokémon-games. Deze tweet ging over hoe je in Pokémon Sword en Pokémon Shield het in gyms op kunt nemen tegen zogenaamde Gym Masters. De tweet lijkt te bevestigen dat stadions in de trailer gyms zijn en de Gym Leaders vervangen zijn door deze Gym Masters. Kort erna had Nintendo of America deze tweet echter alweer verwijderd. Wellicht dat Nintendo of America deze informatie dus iets te vroeg gedeeld heeft en daarom de tweet verwijderd heeft.

Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnt dit jaar voor de Nintendo Switch.

1
Next articleFamitsu publiceert lijst met de twintig best verkochte Nintendo... Previous articleN1 zoekt Indie-reviewers!

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 11 maart 2019 12:29 | #285681
collapse
had het toevallig ook gelezen. Mja, betekent dus dat het in elk geval geen gewone gymbattles zullen zijn.
Avatar
raceneus | 12 maart 2019 17:51 | #285693
Reactie op post #285681 van FalconPawnch
Het enige pokemonspel wat ik veel gespeeld heb, is pokemon stadium.

Is een gymleader en gymmaster niet hetzelfde? Met alleen een andere naam, omdat master misschien iets stoerder klinkt?
Avatar
Martijn | 11 maart 2019 13:03 | #285682
collapse
Klinkt niet alsof er veel veranderd is, wat de gym battles betreft. Aan de andere kant: wanneer veranderde er wel veel, binnen deze games?

Heb wel een positieve eerste indruk, maar het wordt min of meer mijn eerste Pokémon game (als ik m' zou halen). Vroeger wel "Pokémon Yellow" gespeeld, maar daar hebben ze nu "Pokémon Let's Go Pikachu / Eevee" van gemaakt, welke ik niet allebei en niet voor de volle prijs wil halen. Heb verder ook de spin-off games "Pokémon Colosseum" en "Pokémon XD: Gale of Darkness" op de Gamecube, maar niet erg uitvoerig gespeeld. Ik ben dus niet zo'n grote fan of zeer bekend met de games, al ken ik ze wel.

Weet dat vooruitgang minimaal is en altijd is geweest. Dingen heten misschien wat anders nu, maar het komt mogelijk toch weer neer op hetzelfde. Stoor mij nog steeds meer aan dat het onnodig weer twee games worden. Met zoveel Pokémon was één genoeg geweest. Met al die beesten kun je ook met anderen ruilen binnen hetzelfde spel en er zijn ook geen technische belemmeringen in dat opzicht. Ook zit je niet meer met onhandige link-kabels etc., want alles kan via online ondersteuning. Twee versies van hetzelfde spel, die onderling weinig zullen verschillen, klinkt als uitbuiting van de populariteit.

Maar het tweede waar ik mij aan stoor is dan toch echt hoe alles hetzelfde lijkt te blijven. Daar hadden ze best een wat vernieuwende draai aan mogen geven, zeker voor fans die wél al sinds de eerste jaren de games volgen. Er is wat tweestrijd met fans: ze willen dat alles veranderd, maar willen tegelijk dat alles hetzelfde blijft. Hopelijk weten ze daar een goede tussenvorm voor te vinden. Hoeft niet op dezelfde manier als bij "Odyssey" of "Breath of the Wild", maar alles beter dan alleen 100 nieuwe beesten en een wat ander wereldje als enige vernieuwing. Zou graag zien dat de Switch wordt benut.

Wat mij betreft is het verder wel in orde. Heb alleen geen zin om straks het gevoel te krijgen, dat we sinds "Pokémon Yellow" niet veel verder zijn gekomen. Hoop dat ze alles op alles zetten om toch nog wat te verrassen en dat negatieve aannames niet blijken te kloppen.

Na zoveel delen in deze grote serie, wil ik graag dat het eerste Pokémon spel dat ik mogelijk ga kopen ook echt een geweldige game is. We hebben nog niet veel gezien, er is nog redelijke tijd te gaan tot release en het kan nog vele kanten uit. Ik ben optimistisch dat het de moeite waard gaat zijn.
Avatar
FalconPawnch | 12 maart 2019 09:23 | #285689
Reactie op post #285682 van Martijn
collapse
Nou, als Pokemon Yellow de laatste 'echte' Pokemon game is die jij gespeeld hebt, dan is er wel een hoop veranderd. Natuurlijk blijft de basis hetzelfde; een team vangen en trainen, bosses/gymleaders verslaan en je een weg banen naar de top/elite four.

Pokemon Sun & Moon waren de eerste echt andere games qua opzet. Je had geen gyms meer maar eerder challenges. Soms geinig, vaak saai en frustrerend. Uiteindelijk is er dan wel de sterkste van dat gebeuren die je moet verslaan om een benodigd item te verkrijgen welke je nodig hebt om verder te komen.

Daarnaast kwamen die Z-moves in de games (welke ik persoonlijk echt gay en overpowered vond). Mega-evolutie werd geïntroduceerd, Dark, Steel en Fairy types zijn erbij gekomen, een shitload aan nieuwe Pokemon, items, evolutiemethodes... en verder wel de nodige handigheidjes.

Ik denk dat je als enkel Pokemon Yellow gamer nu weer een game koopt, je er qua ervaring heel erg aangenaam door verrast wordt.
Avatar
Martijn | 12 maart 2019 15:13 | #285692
Reactie op post #285689 van FalconPawnch
collapse
Is misschien ook wel waarom ik niet een heel slechte eerste indruk heb. Ik heb weinig van de hoofddelen meegekregen. Als je het zo bekijkt behoor ik dus bij het beoogde publiek: voor mij is het nieuw, maar het is wel Pokémon zoals het hoort.

Dan nog heb ik ook zo mijn twijfels bij sommige aspecten. Ik heb bijv. geen zin om allebei de games te kopen. Kán een reden zijn om er helemaal geen te halen, vreemd genoeg. Ligt eraan of een bekende het andere deel haalt. Dan nog is het een reeks die zeer langzaam veranderd en ik hoop dat ze de mogelijkheden van de Switch juist benutten, zowel qua gameplay als grafisch. We zien het wel, naarmate er meer van getoond wordt. We zitten nog ruim voor de E3, dus ik weet zeker dat er nog getoond zal worden (al wil ik ook weer niet teveel spoilers).

Ik wil eerst meer zien, voordat ik oordeel. Mijn eerste indruk is niet slecht. Het kon nog vriezen of dooien, maar laat ze me eerst maar overtuigen om een versie te halen. Smile
Avatar
FalconPawnch | 12 maart 2019 20:57 | #285694
Reactie op post #285692 van Martijn
Maak je geen zorgen om die verschillen. De laatste paar versies hadden allemaal een online trading systeem, dus iedereen in je switch vriendenlijst die het ook speelt en toevallig de andere versie heeft, kan al met je traden. daarnaast was er ook al een tijdje de global trade system waarbij je een pokemon uploadt die jij wilt ruilen voor je gewenste, en je krijgt je gewenste pokemon zodra iemand jouw wens upload en er jouw upload voor terug wilt. Dit syeteem is echter niet helemaal fijn aangezien mensen soms de meest idiote dingen vragen om het systeem te oververzadigen.
Avatar
Jerone | 13 maart 2019 08:51 | #285699
Reactie op post #285692 van Martijn
De n1-community kan je helpen. Het zal hier wel 50/50 verdeeld zijn qua welk spel gekocht wordt.
Avatar
fantasyfreak | 12 maart 2019 01:07 | #285688
Ah dus gewoon de ouderwetse "oh nee kijk nu eens wat wij per ongeluk net lang genoeg neerzetten en daarna verwijderen zodat mensen het wel gezien hebben en het nieuws massaal gaan delen omdat het lijkt alsof het te vroeg gelekt is"-truc.

Werkt altijd weer Razz

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019