Shantae 5 aangekondigd voor Nintendo Switch Nieuws | 26 maart 2019 14:33 | Auteur: Erik F. | Bron: WayForward

Via Twitter heeft WayForward laten weten dat er Shantae 5 zich later dit jaar een weg naar de Nintendo Switch en andere platformen baant.

Bij de aankondiging komt een afbeelding, waarin Shantae's kenmerkende paarse haar een krullende vijf vormt. Helaas heeft WayForward verder geen informatie vrijgegeven, behalve dat het ons op de hoogte houdt voor meer details. Naast de Nintendo Switch, doe Shantae 5 ook de PlayStation 4, Xbox One, PC en de recentelijk aangekondigde Apple Arcade aan.

Shantae gaat alweer een tijdje mee: het eerste deel verscheen in 2002 voor de Game Boy Color. De paarharige heldin werd pas écht populair met haar tweede deel, Risky's Revenge, dat in 2011 exclusief voor Nintendo DSiWare verscheen. Hoewel vervolgen steeds lineairder werden, was dit een metroidvania in de puurste zin van het woord. Het meest recente deel, Shantae: Half-Genie Hero, is ook voor de Nintendo Switch verschenen.

Shantae 5 verschijnt later dit jaar voor de Nintendo Switch.

Shantae5_NintendoSwitch_01

Next articleCrash Team Racing Nitro-Fueled bevat ook content uit opvolger... Previous articleSteins;Gate Elite

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 26 maart 2019 14:58 | #285801
Haar design lijkt weer wat aangescherpt. Terug wat meer detail, nadat ze er in "Half Genie Hero" juist wat gestroomlijnder uitzag (maar wel een sterker design dan voorheen). Had vast ook met de handgetekende animaties te maken, wat toch een stuk tijdrovender is, maar er tegelijk geweldig en levendig uitzag. Wordt steeds beter. Vond "Pirates Cuse" en "Half Genie Hero" erg tof (moet beide nog uitspelen), dus een vijfde deel is zeker welkom. Smile

Toffe onopvallende aankondiging ook. Zin om met de voorgaande twee delen door te spelen. Ben benieuwd. Hoop dat ze snel een beetje van deel 5 laten zien en dat dit nog steeds in die mooie handgetekende animaties is. Bij "Half Genie Hero" zag dat er erg mooi uit! Lekker cartoonachtig ook! Very Happy
Avatar
Mitch | 26 maart 2019 18:46 | #285805
collapse
Verwacht niet dat ze terug gaan naar de pixelstijl, maar hoop wel echt dat ze terugkeren naar het Metroidvania design van weleer. Pirate's Curse was fantastisch! Half-Genie Hero was wat mij betreft ook maar half af.
Avatar
Martijn | 26 maart 2019 21:15 | #285807
Reactie op post #285805 van Mitch
Dat vond ik tot nu toe wel een beetje ja: bij "Half Genie Hero" volgen onderdelen elkaar nogal op. Voelt steeds een beetje als: "Is het klaar? Volgende!". Uiteindelijk zal het wel één verhaal vormen, maar het voelt soms wat afgekapt, om weer met iets anders door te gaan. Dat had wat natuurlijker gekund. Nog steeds een leuk spel, maar daar hadden ze wat meer aandacht aan mogen besteden.

De animaties en stijl maken veel goed. Ik spreek dus maar niet van 'half af', maar hoop wel dat in het 5e deel (dat ws. niet per Kickstarter gefinancierd zal worden) de verhaalstructuur en daarmee spelverloop, weer wat beter in elkaar zit. Op ieder spel valt wel iets aan te merken, maar dit is een vrij terecht punt.

Ondanks dat is "Half Genie Hero" nog steeds een tof spel. "Pirate's Curse" wordt over het algemeen gezien als het betere deel, maar daardoor valt "Half Genie Hero" nog niet tegen. Ook een prima game. Toch mag een 5e deel er weer een stevig schepje bovenop doen. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Shantae 5

Platform: Nintendo Switch
Genre: Metroidvania
Ontwikkelaar: WayForward
Uitgever: WayForward
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2019

Screenshots