Super Mario Bros: The Lost Levels en meer NES-klassiekers naar Nintendo Switch Online Nieuws | 03 april 2019 10:31 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Nintendo maakt bekend dat NES-games Punch-Out!!, Star Soldier én Super Mario Bros: The Lost Levels op 10 april naar Nintendo Switch Online komen.

De release van Super Mario Bros: The Lost Levels is daarbij uniek te noemen, gezien deze oorspronkelijk nooit in Europa uit is gekomen. Enkel via Super Mario All Stars op de SNES, de Virtual Console van de Wii of Wii U was dit meedogenloze vervolg op Super Mario Bros. te spelen. Meedogenloos? Jazeker. Naast de bikkelharde gameplay uit de jaren '80, voegt dit spel Poison Mushrooms, plotselinge windstoten én Warp Zones toe die je naar eerdere gebieden transporteren.

Verder is vanaf komende week het debuut van Little Mac te spelen. Hierbij sta je in de schoenen van een kleine bokser die het tegen de grote gasten van de World Video Boxing Association opneemt. Timing en het analyseren van de bewegingen van je tegenstanders zijn hierbij je sleutels tot succes. Tot slot Star Soldier, een verticale shoot-em-up. In zestien levels ontwijk je vele vijandelijke kogels en maak je gehakt van ruimteschepen.

Nintendo voegt elke maand nieuwe NES-klassiekers toe op de Nintendo Switch. Zo kregen we bijvoorbeeld in januari gezelschap van Zelda II: The Adventure of Link. Om ze te kunnen spelen heb je een abonnement op Nintendo Switch Online nodig. Deze is €19,99 voor een jaar.

Next articleGerucht: Best Buy lijkt Persona 5 voor Nintendo Switch te lekken Previous articlePsychedelische Hellblade verschijnt volgende week voor de Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 03 april 2019 11:22 | #285848
collapse
Nog maar eens geprobeerd, maar dat was van korte duur. Ik baal ervan dat de A en B knop voor het gevoel verkeerdom zitten. Op de NES was A springen en B actie/vuren. Op een Super Nintendo lay-out (zoals op de Switch) vertaald dat naar B als springen en Y als actie/vuren. Nu is A springen en B actie/vuren, wat voor de Switch dus onhandig is en je kunt het niet aanpassen, voor zover ik weet.

Daarnaast heb ik alle games al op de NES Mini en zo niet, dan vul ik het aan. Ook zijn er genoeg titels die niet veel mensen langer zullen spelen dan een paar minuten, in 2019. NES games zijn vaak zo'n 30 jaar oud en niet altijd goed verjaard. Vooral die uit de beginjaren en die al veelvuldig zijn uitgebracht, kennen we nu wel. Ik vind het prima dat Nintendo ze beschikbaar stelt en je ze nog kunt spelen, maar steeds 2 of 3 games per maand? Dat gaat niet erg snel, terwijl er een hele berg aan games beschikbaar is. Met zo'n tempo kom je aan het merendeel niet eens toe, in de loop van de levensuur van de Switch.

Ik ben dol op NES en Super Nintendo games, maar het nieuwe is er intussen wel een beetje af, na ongeveer 20 tot 35 jaar. Als ze naast NES games nou ook nog met iets anders kwamen...
Avatar
Brainfrz | 04 april 2019 09:09 | #285858
Reactie op post #285848 van Martijn
collapse
Op de switch kun je ook gewoon B en Y gebruiken. in mijn ogen prima in tegenstelling tot A en B, wat inderdaad niet lekker werkt.
Avatar
Martijn | 04 april 2019 09:59 | #285859
Reactie op post #285858 van Brainfrz
Klopt, maar volgens mij zitten ze dan nog steeds verkeerd om, met B als vuren/actie en Y als springen. Zou toch echt andersom moeten, gevoelsmatig. Denk aan "Super Mario World", het voorbeeld van hoe het eigenlijk het beste werkt.

Geen opties gevonden waarmee je het kunt aanpassen. Of zijn die er wel? Smile
Avatar
Mink | 03 april 2019 15:58 | #285853
collapse
The Lost Levels zijn echt leip.
Avatar
Martijn | 04 april 2019 13:44 | #285865
Reactie op post #285853 van Mink
Mee eens! Hij is wel pittig. Is jaren geleden dat ik m' speelde, toen in "Super Mario All-Stars". Ik kwam destijds niet écht ver. Ben benieuwd of ik m' nu wel zou kunnen uitspelen. Misschien toch nog eens proberen, al heb ik er geen haast mee.

Vond de westerse "Super Mario Bros. 2" overigens toffer dan de Japanse. De Japanse "Super Mario Bros. 2" / "The Lost Levels" voelt toch als meer levels van het originele "Super Mario Bros.", maar dan veel moeilijker.

De westerse had natuurlijk een compleet andere geschiedenis, maar was wel iets compleet nieuws. Niet gemaakt als Mario-game, maar wel voldoende in zich om een Mario-game te zijn. Er wordt tegenwoordig wat neergekeken op "Super Mario Bros. 2", maar ik zie het toch als een favoriet. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.