Iedereen moet Yoshi's Crafted World kunnen spelen volgens ontwikkelaars Nieuws | 06 april 2019 09:00 | Auteur: Erik F. | Bron: Nintendo Dream (vertaling via Nintendo Everything)

Yoshi's Crafted World's assistent producer Nobuo Matsumiya sprak tegen het Japanse Nintendo Dream over de moeilijkheidsgraad van 'zijn' game.

Want die moeilijkheidsgraad? Die is eigenlijk nauwelijks aanwezig - spelers moeten vooral plezier hebben. Matsumiya geeft een uitleg: "Omdat we wilden dat men van onze gecreëerde wereld van Yoshi kon genieten, streefden we naar een moeilijkheidsgraad die ervoor zorgden dat spelers plezier kunnen hebben."

Om deze reden zijn de levels vol met collectibles gestopt, zoals de bloemetjes en de Poochy Pups aan de flipkant. "Dit zorgt ervoor dat spelers de levels opnieuw en opnieuw kunnen spelen, om zo alles te verzamelen."

De moeilijkheidsgraad zit dus vooral in het vinden van elk voorwerp, concludeert Nintendo Dream. "Dat is correct", beaamt Matsumiya. "Om deze reden hebben we ook de Mellow Mode in het spel gestopt [in deze modus kan Yoshi vliegen en krijgt hij minder schade], alsmede de mogelijkheid om de moeilijkheidsgraad aan te passen."

Natuurlijk weet de assistent producer dat er ook spelers zijn die graag dezelfde moeilijkheidsgraad willen als Yoshi's Island op de SNES, maar volgens hem zijn er minstens zoveel spelers die overrompeld worden door zo'n spel. Om deze reden hebben hij en zijn team allerlei vernuftigheden aan toegevoegd, die het spel optioneel iets gemakkelijker maken. Zo speelt er in Crafted World een deuntje als je vlakbij een verborgen bloem bent.

Yoshi's Crafted World is sinds 29 maart uit voor de Nintendo Switch. Dreon heeft in ieder geval ongelofelijk genoten van zijn reis door deze geknutselde wereld.

14

Next articleN1ntendo.nl Stream Highlight: Nippon Marathon Previous articleWarparty

Reacties van gebruikers

Avatar
Banjo | 06 april 2019 10:54 | #285883
Leuke game, maar het feit dat je bij de meeste mini games één kans krijgt om die bloem te krijgen is strontvervelend..

Krijg je het niet, mag je het hele level tot op dat punt opnieuw spelen >_>
Avatar
Redax | 06 april 2019 13:34 | #285885
In potentie een leuke game maar persoonlijk vindt ik hem, net als Kirby, iets te zeer op kinderen gericht. Ik ga er persoonlijk iets te gemakkelijk doorheen. Maar zo is het in ieder geval voor de jongste onder ons aantrekkelijk.
Avatar
SMS | 06 april 2019 15:42 | #285886
Het lijkt eigenlijk gewoon net als alle andere Yoshi game sinds Yoshi's Story. Supermakkelijk als je normaal speelt, maar je kan het ook erg moeilijk/vervelend voor jezelf maken.
Avatar
Yosher | 06 april 2019 16:05 | #285887
Het liefst heb ik natuurlijk ook een wat moeilijkere Yoshi game, zelfs de collectables heb ik (tot nu toe) nog weinig moeite mee gehad in deze game. Maar ik heb wel plezier ermee en daar gaat het in ieder geval om.

Ik vind het spel daarentegen wel niet zo leuk als ik had verwacht. Zo zijn de controls niet volledig Yoshi geoptimaliseerd (Yoshi krijgt geen boost met zijn flutter jump nadat hij op een vijand springt, bijvoorbeeld), ik krijg het gevoel dat veel van de rode munten iets te veel bij elkaar zitten, er wordt veelal dezelfde muziek gebruikt (in tegenstelling tot Woolly World waar bijna elk level z'n eigen muziek had), en dat wat ze hier 'kostuums' noemen vind ik persoonlijk vrij waardeloos en ik had ook echt liever niet dat deze kostuums je beschermde tegen schade. Niet dat ik ze überhaupt gebruik, maar goed.

Het spel komt zo bij mij echt niet in de buurt van wat de originele Yoshi's Island en ook Woolly World hadden neergezet, maar ik amuseer me er in ieder geval wel echt mee.
Avatar
FalconPawnch | 06 april 2019 17:24 | #285888
Hmja het was te verwachten. Yoshi is overduidelijk op jonge kids gefocust. We kunnen nu eenmaal niet verwachten dat elke franchise voor ons diehard hardcore gamers weggelegd is. Maar aangezien we allemaal onze voorliefde voor Nintendo hebben, hopen we dat elke game die ze uitschijten voor ons bedoeld is. Zo ga ik denk ik ook zwaar teleurgesteld zijn in Pokemon Sword en Shield. Die doelgroep lijkt ook totaal niet mee te groeien.
Avatar
koekiemonster | 06 april 2019 20:22 | #285889
collapse
This ain’t no Yoshi’s Island, maar gezien er vanuit Nintendo al enige tijd geen #%} geleverd is, moet je toch wat. Als Nintendo Yoshi had vervangen door een konijn die Henk heette had de game amper aandacht gekregen.

Matige game dus, die uitkomt in een zeer droge periode. Daar pakt het zijn voordeel.
Avatar
Martijn | 06 april 2019 22:34 | #285890
Reactie op post #285889 van koekiemonster
"Henk Bunny's Crafted World" kan nog best leuk zijn. Hahaha

Daarnaast lijkt het me geen matige game. Wel voor een jongere doelgroep. Heb gehoord van de lage moeilijkheidsgraad, dus ik koop m' niet. Wil niet zeggen dat het dan ook maar meteen matig is.

"Kirby Star Allies" heb ik om dezelfde reden niet gehaald. Van Kirby weet je vooraf dat het een spel voor jongere gamers is. Altijd zo geweest, al sinds de eerste "Kirby's Dream Land" op de Game Boy en "Kirby's Adventure" op de NES. Toch is Kirby leuk om te spelen.

"Yoshi's Island" was geen makkelijke game. Toch is de beoogde doelgroep sinds de Super Nintendo behoorlijk gedaald. Intussen is het wel bekend en kun je logischerwijs inschatten, dat Yoshi's games met regelmaat ook voor een wat lagere doelgroep zijn.

Maar geloof zo langzaamaan dat jij alles matig vindt... Weird
Avatar
Sharjah-Games | 07 april 2019 12:41 | #285892
Spel is inderdaad veel te makkelijk, maar ik vind het verassend leuk om te spelen!!
Avatar
Sharjah-Games | 07 april 2019 12:41 | #285893
collapse
Hopelijk maken ze gewoon weer een keertje een Yoshi Game voor hardcore fans..
Avatar
FalconPawnch | 09 april 2019 00:14 | #285899
Reactie op post #285893 van Sharjah-Games
Ja maar yoshi IS niet hardcore.
Avatar
Mitch | 09 april 2019 08:37 | #285901
Yoshi's Island was niet eens echt moeilijk ofzo, een paar extra stages daargelaten.

Maar tussen moeilijk en belachelijk simpel zitten een aantal belangrijke tussenstappen. Alle Yoshi games na Island lijken dat vergeten te zijn.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Yoshi's Crafted World

Platform: Nintendo Switch
Genre: Platform
Ontwikkelaar: Good-Feel
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 29 maart 2019

Screenshots