Good-Feel legt uit hoe het concept achter Yoshi's Crafted World tot stand kwam Nieuws | 08 april 2019 10:14 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo Dream (vertaling via Nintendo Everything)

Good-Feel's Masahiro Yamamoto doet tegen Nintendo Dream een boekje open over Yoshi's Crafted World, en legt uit hoe de unieke eigenschappen van de Nintendo Switch er bijna een 3D-game van hadden gemaakt.

Yamamoto: "Al voor de release van de Nintendo Switch begonnen de gesprekken met Nintendo. Destijds vroegen ze ons om iets nieuws te maken voor de Yoshi-serie." Dit markeerde zijn debuut voor een project bij Nintendo. Hoewel Yamamoto director was van Yoshi's Crafted World, was hij niet betrokken bij eerdere Kirby- en Yoshi-spellen.

Om deze reden wilde hij kostte wat het kost kijken hoe hij de unieke eigenschappen van die nieuwe Switch bij het project kon betrekken. "Man, het duurde echt even voordat we over het uiteindelijke knutselidee begonnen te praten... [iedereen lacht]. Dit kwam doordat het concept van de Switch was dat het niet alleen leuk was in je eentje, maar dat je het ook mee kan nemen naar je vrienden. Dit wilde ik dolgraag implementeren in de Yoshi-titel."

16


Driedimensionale levels
Zijn idee? Jij en je vriend kunnen tegelijk het level spelen - elk aan een andere zijde! "Wat als je twee consoles samen bracht", fantaseert Yamamoto, "één speler kon dan de voorkant spelen, terwijl de andere de omgekeerde zijde voltooide. Omdat iedereen van deze spelers een verschillend perspectief had, konden ze tactieken en informatie wisselen om het level te completeren."

Yamamoto zag een spel voor zich met driedimensionale levels. "Yoshi is traditioneel een sidescrolling 2D-avontuur. Maar het biedt geen plezier als je de voor- en achterkant van een level speelt zonder dat ze er anders uit zien." Hoewel Yoshi's Crafted World zich uiteindelijk toch 'gewoon' in twee dimensies afspeelt, zijn de levels wel écht met die gedachte ontworpen.

Om die twee zijden van levels sterk te kunnen implementeren, is het knutselelement ontstaan. "We moesten ook een unieke vormgeving creëren", legt Yamamoto uit. "Dat is waar het idee van een knutselwereld opbloeide. Als we er nou een wereld van maakten waarin alles aan elkaar geplakt en gelijmd was en ervoor zorgden dat diens achterkany ook zichtbaar was, dan zou dit het gevoel geven van twee verschillende delen binnen een spel - een voor- en achterkant."

8

Uiteindelijk leidde dit tot Yoshi's Crafted World, een spel die sinds 29 maart beschikbaar is op de Nintendo Switch. De oorspronkelijke visie van Yamamoto heeft het (net) niet gehaald, maar onze Dreon was desalniettemin dik tevreden over het resultaat.
Next articleFuri krijgt gratis 'Freedom' update Previous articleOntmoet Fake Crash in trailer Crash Team Racing: Nitro-Fueled

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 08 april 2019 11:25 | #285896
Ze keken naar Nintendo Labo, obviously

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Yoshi's Crafted World

Platform: Nintendo Switch
Genre: Platform
Ontwikkelaar: Good-Feel
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 29 maart 2019

Screenshots