1080° Snowboarding krijgt wellicht spirituele opvolger Nieuws | 16 april 2019 10:36 | Auteur: Erik F. | Bron: Giles Goddard

Giles Goddard, CEO van Vitei (Steel Diver, Tiny Troopers), laat weten dat hij er klaar voor staat om game in de trant van 1080° Snowboarding te ontwikkelen.

"Oké, een serieus onderwerp..." schrijft Goddard op Twitter. "Financieer ons en ik programmeer het allerbeste snowboardspel dat je ooit gespeeld hebt." Hier voegt hij de hashtags powder, snowboarding en 1080 aan toe.

Uit een eerdere tweet (zie hieronder) bleek ook al dat hij een prototype ontwikkelt van een nieuwe snowboard-titel. De beste man, die eerder de hoofdprogrammeur was voor 1080° Snowboarding, blijkt dan ook zeker de intentie te hebben om de serie nieuw leven in te blazen. Al blijft het wel een beetje onduidelijk in welke vorm.

1080° Snowboarding en diens opvolger Avalanche verschenen exclusief voor de Nintendo 64 en Nintendo GameCube. Niet alleen snelde je in deze titels vliegensvlug over besneeuwde bergtoppen; je doel was ook nog eens om je tegenstander te verslaan in een één tegen één race. Fans zien de serie al jarenlang graag terugkomen.


Next articleFirmware-update 8.0.0 uitgebracht voor Nintendo Switch Previous articleNintendo-icoon Reggie Fils-Aime nu te volgen op Twitter

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 16 april 2019 11:09 | #285990
Ik mis het wel, een toffe snowboardgame. SSX was altijd mijn type of game, maar sinds die op de 360 heb ik nooit meer zo'n game gespeeld. 1080 was nooit echt opgewassen tegen SSX.
Avatar
Jerone | 16 april 2019 11:11 | #285991
Microsoft incoming, ik zie Nintendo dit niet doen
Avatar
ThanosReXXX | 16 april 2019 11:34 | #285993
Toen ik de titel van dit artikel las, sprong ik zowat uit mijn vel van vreugde, maar toen las ik verder, en zag ik dat het om deze meneer ging, die slechts een deel van het originele 1080 team was, dus is het helaas niet echt een Nintendo initiatief, wat ik wel gehoopt had. Maar goed, wie weet kan het deze meneer toch lukken.

Dat zou wel mooi zijn, al is het met plannen van voormalige leden van een team in veel gevallen niet meer dan een mooi idee, wat zelden goed uitpakt.

1080 Snowboarding was destijds DE snowboard game, die ondanks een aantal kleine arcade-achtige ingrediënten toch een meer serieuze en solide snowboard game bood dan de volledig over de top games van SSX, die in die zin zeker niet konden tippen aan het echte snowboard gevoel van 1080, met zijn nagenoeg perfecte feel wat betreft sneeuw en de elementen, en ook een beter gevoel van snelheid.

Ik heb als fan van het genre zeker ook genoten van de SSX games, en de meeste ervan bezit ik ook, maar ik heb ze altijd meer beschouwd als arcade racers, niet als echte snowboard games. Ik heb op zoek daarnaar in het verleden nog wel eens een zij-stapje gemaakt naar Amped, op de Xbox 360, maar ondanks dat dit ook best een aardige game was, kon ook die niet tippen aan 1080.

Ook andere best goede games zoals Shaun White's Snowboarding op de Wii konden mij 1080 niet doen vergeten, dus wat mij betreft mag de serie zeker terug komen, liefst vandaag nog. Ook een HD versie van 1080 Avalanche zou ik overigens prima vinden, om de tijd te verdrijven tot er een echte nieuwe game in de serie komt... Wink

Maar ja, of het deze meneer met zijn nieuwe team gaat lukken? Ik vind het idee leuk, en ik wens hem veel succes,maar ik wacht wel even af hoe het zich verder ontwikkelt, voordat ik me al begin te verheugen en wellicht iets te enthousiast word.
Avatar
IJsbeer | 16 april 2019 11:42 | #285994
Dit ziet er leuk uit. Ik vond het al zo jammer dat Steep niet meer kwam. Dus dit Snowboard spel zal ik vast wel oppikken als het uitkomt op Switch.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.