Nintendo legt uit hoe VR in The Legend of Zelda: Breath of the Wild werkt Nieuws | 17 april 2019 11:01 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Benieuwd wat je precies kunt verwachten van VR in The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Takuhiro Dohta, de technical director, legt het uit!

Je kunt Breath of the Wild volledig spelen in VR. "De controls en gehele spelcontent is hetzelfde als normaal, maar je krijgt de mogelijkheid om Hyrule vanuit een nieuw perspectief te beleven", legt Dohta uit. "En als je rondkijkt met de VR-bril, dan beweegt de in-game camera doelbewust mee."

Wanneer je dit het beste kunt gebruiken? "We bevelen je aan om een een kijkje door de VR-bril te nemen als er iets interessants te zien is, zoals een locatie met een prachtig uitzicht, een van je favoriete personages of een memorabel stukje uitrusting."

TheLegendofZeldaBreathoftheWild_VRBril

Door middel van VR wilden de makers een twist geven aan de wereld van Hyrule, en zelfs de mensen die de game veel speelden een reden geven om terug te komen. "Een van de hoofddoelen tijdens het maken van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, was om er een 'multiplicative gameplay'-ervaring van te maken, waarin spelers hun eigen plezier en eigen manieren om te spelen konden vinden." Dohta sluit af: "Ik hoop dat met het maken van nóg een nieuwe manier om te spelen, met de VR-bril, dat het plezier opnieuw vermenigvuldigd!"

Zoals eerder al bekend werd, is het daarom mogelijk om het met je huidige opslagdata te gebruiken. En vind je het vervelend om met je hoofd de camera te bewegen? Dan kun jedit ook gewoon kunt uitzetten! Lees Dohta's hele relaas op de website van Nintendo.

Het Nintendo Labo: VR-pakket is vanaf 26 april compatibel met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ook Super Mario Odyssey ondersteunt vanaf die dag VR.
Next articleBekijk Joker's alternatieve kostuums in screens Super Smash... Previous articleTrailer stelt uitgebreide bestuurfuncties GRID Autosport tentoon

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 17 april 2019 12:14 | #286020
collapse
Ik wou dat games als "Oddysey" en "Breath of the Wild" ook de mogelijkheid tot meerdere savegames tegelijk boden, zoals het altijd was. Zou bijvoorbeeld "Breath of the Wild" nog wel eens vanaf het begin willen doorlopen, maar dan wel zonder mijn oude savegame verloren te laten gaan. Daar zitten al zoveel uren in! Raar dat het geen optie is, om het spel opnieuw te doorlopen op een andere savegame. Of mis ik iets hier?

Voor mij hadden ze geen Labo of VR onderdelen in de games in hoeven te bouwen. Boeit me persoonlijk helemaal niks en nu zitten er (voor mij) onnodige functies in het spel straks. Zonde, want ik koop geen Labo en heb niks met Virtual Reality. Geen behoefte om games te doorlopen op zo'n manier.
Avatar
Mink | 17 april 2019 12:23 | #286022
Reactie op post #286020 van Martijn
collapse
Maak een tweede account aan voor op je Nintendo Switch, dan kun je alle spellen gewoon spelen en heb je nieuwe savefiles Wink .
Avatar
Martijn | 17 april 2019 13:30 | #286026
Reactie op post #286022 van Mink
Dat kan natuurlijk ook, maar beetje omslachtig. Wel eens overwogen, maar heb eigenlijk liever gewoon 1 account. Snap de keuze niet goed, waarom je niet meerdere savegames hebt. Voorheen waren het er altijd drie. Waarom moest dat anders? Vond het wel OK, hoe het altijd was.

Niet écht een probleem overigens. Toch bedankt voor de tip! Smile
Avatar
jdw89 | 17 april 2019 12:58 | #286024
collapse
Wat bedoelen jullie met 'hudige opslagdata'? Van de link word ik niet veel wijzer...
Avatar
Erik | 17 april 2019 13:49 | #286028
Reactie op post #286024 van jdw89
Je hoeft geen nieuw avontuur te starten om van Breath of the Wild te genieten. Dit kun je gewoon in je huidige game doen. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platform: Nintendo Switch
Genre: Open World Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017

Screenshots