Nikkei: "Nintendo heeft next-gen Nintendo Switch in ontwikkeling" Nieuws | 18 april 2019 10:38 | Auteur: Erik | Bron: Nikkei

De geruchtenmolen staat weer op volle toeren! Ditmaal doet het Japanse zakenblad Nikkei een duit in het zakje, die meldt dat Nintendo op dit moment druk bezig is met een krachtigere versie van de Nintendo Switch.

Volgens hen wordt dit een "complete verandering" van het huidige systeem. Het gaat hierbij om een ander besturingssysteem, verbeterde graphics, functionaliteiten en meer. Dit heeft Nikkei van diverse mensen gehoord die betrokken zijn bij de ontwikkeling. Volgens die mensen is het echter nog niet duidelijk wie de leiding heeft over dit nieuwe project.

"Compacte Nintendo Switch verschijnt dit najaar"
Dit is echter niet de enige duit die ze in het zakje doen. Volgens Nikkei verschijnt de next-gen Nintendo Switch pas na een kleinere variant, die dit najaar nog uitgebracht wordt.

Zij hebben van bronnen gehoord dat laatstgenoemd model zich voornamelijk focust op handzaamheid, maar dat ie nog wel aan de televisie gekoppeld kan worden via een nieuw dock. Naast compacter, is deze variant ook betaalbaarder.

Geruchten blijven komen
Nikkei claimde in februari al dat er voor het einde van het fiscale jaar van 2019 (maart 2020) een Nintendo Switch Mini zou komen. Toch lijken ze zich ook deels aangesloten te hebben met de geruchten die Wall Street Journal een kleine maand terug rapporteerde. Zij spraken over twee nieuwe varianten van de Nintendo Switch: een casual vriendelijke én een krachtigere versie, met een release deze zomer.

Neem, zoals altijd, bovenstaand verhaal met een flinke korrel zout.
Next articleErvaar Mortal Kombat op de Nintendo Switch met eerste gameplaytrailer Previous articleBekijk Joker's alternatieve kostuums in screens Super Smash...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 18 april 2019 12:17 | #286039
Het is ook wat snel op elkaar. Ik geloof best dat ze aan variaties werken op hetzelfde concept (groter, kleiner, scherper, moderner, krachtiger, etc.), maar voorlopig verwacht ik geen échte next-gen.

Tegelijk klopt het sowieso: het is bekend dat Nintendo meteen met ontwikkelingen voor een nieuw systeem begint, zodra het huidige systeem is uitgebracht. Er is altijd een opvolger in ontwikkeling. Wil alleen niet zeggen dat ze die zo snel al uitbrengen. De Switch is pas ruim 2 jaar uit. Veel te kort voor alweer een volgende generatie.

Maar die variaties op het huidige ontwerp geloof ik wel. Een wat flitsender design, een wat snellere handheld mode door wat meer power, misschien een wat praktischer dock, etc.? Prima, maar hoop voorlopig nog niet gedwongen te worden een nieuw systeem te halen. Dus geen spellen exclusief voor de nieuwe variant, geen eigen games of games die op de oude niet draaien. Ga er vanuit dat Nintendo weet wat ze doen en dat de huidige Switch bezitters niet aan de kant worden gezet, ten gunste van een nieuwer model.
Avatar
MichaelNight | 18 april 2019 12:46 | #286042
collapse
Waarom heb ik het gevoel dat het om een krachtige dock station gaat. Ik noem het ff zo "dock pro"
Avatar
Volleybaas | 18 april 2019 14:55 | #286043
Reactie op post #286042 van MichaelNight
collapse
wont work, dock geeft enkel n powerboost (electriciteit dus). Voor genoeg extra power heb je gewoon nieuwe chips nodig
Avatar
Demin | 19 april 2019 12:45 | #286061
Reactie op post #286043 van Volleybaas
Die chips kunnen in theorie ook in een 'Dock Pro' ingebouwd worden, de USB-C lader kan immers ook voor datatransfer worden gebruikt. Geen idee of het in praktijk ook goed zou werken, maar al vanaf de onthulling van de Switch wordt er online gespeculeerd over zo'n krachtiger dock omdat het op papier mogelijk is.
Avatar
FalconPawnch | 18 april 2019 18:27 | #286046
collapse
dit is zo hatelijk he... maak die krachtigere versie gvd gewoon vanaf hetbegin en niet eerst iedereen model A laten kopen en dan opeens met een betere versie komen. Dit is echt klanten naaierij.
Avatar
Demin | 19 april 2019 12:42 | #286059
Reactie op post #286046 van FalconPawnch
Ja man, want 3 jaar geleden had Nintendo toegang tot dezelfde technieken voor dezelfde prijs... Denial Vanwege de enorme groeipotentie van de smartphonemarkt gaat de ontwikkeling van mobiele chipsets (die de Switch dus ook gebruikt) enorm snel. Ik ben absoluut geen expert maar er schijnt nu een nieuw '10nm protocol' voor chipsets beschikbaar te zijn/komen dat zowel de kracht als het energiegebruik van mobiele chips significant verbetert. Met de PS5 aan de horizon is het dus helemaal niet gek dat Nintendo werkt aan een Switch model dat beter de concurrentie aan kan.

Eerst maar eens afwachten hoe en wat voordat we kunnen bepalen of Nintendo nu echt de early adopters naait of niet. Zolang de oude modellen gewoon functioneel blijven en nieuwe games kunnen blijven afspelen is dat imo geen naaien, het risico op een "Switch lite", "Switchi", "NewSwitchXL" neem je nu eenmaal bewust als early adopter.
Avatar
Volleybaas | 21 april 2019 11:46 | #286092
Reactie op post #286046 van FalconPawnch
Ignorant comment is ignorant. Kom op gast, je bent slimmer dan dit.
Er zijn weer jaren verstreken sinds de beslissing is gemaakt op die custom nvideo tegra (?) chip te gebruiken voor de switch. Hardware power groeit nog steeds hard elk jaar
Avatar
JvR | 18 april 2019 22:08 | #286048
Behalve dan dat nieuwe techniek voor een betere prijs pas met het verstrijken van de tijd beschikbaar wordt.

Als ze gelijk voor betere techniek waren gegaan, zou de switch twee jaar geleden onnodig duurder zijn geweest en vermoedelijk een minder succes.

Ben het wel deels met je eens hoor. Ze komen vaker vlak na release alweer met een nieuw model. Maar voor we weten wat t precies is, is het mijns inziens te vroeg om te spreken van naaierij.

Bij de 3ds had ik t wel een beetje, toen de (reeds bij de gewone ds met succes beproefde) XL versie uitkwam. Maar nu, met de switch? Ze moesten eerst maar eens bezien of er uberhaupt een goeie markt voor was. Dan is t kiezen voor één (betaalbaar) model wel logisch. Er moet immers een keuze gemaakt worden.
Avatar
Rico B. | 18 april 2019 23:42 | #286050
collapse
Persoonlijk ben ik bereid om 400-500 euro neer te tellen voor een hybrid console dat elk veel vereisende game kan afspelen. Goeie strategie om eerst een solide ondergrond te maken en iedereen eerst “kennis te laten maken” met de Nintendo Switch om vervolgens verder te bouwen naar een wat meer core publiek. Het is alleen nu realistischer om te verwachten dat je met de Nintendo Switch Pro games zoals The Legend of Zelda Breath of the Wild zonder framedrops en volledig smooth kan spelen dan wel niet betere graphics.

We zullen zien
Avatar
FalconPawnch | 19 april 2019 00:11 | #286052
Reactie op post #286050 van Rico B.
collapse
Ben jij serieus bereid om de Switch opnieuw te kopen voor 400-500 euro puur en alleen voor betere graphics? Ze hadden dit vanaf het begin al moeten doen. Ik wilde er ook best 100 euro extra voor neertellen als we dit vanaf het begin al kregen. Nu voel ik me voor de verandering weer eens genaaid omdat ik de eerste variant heb gekocht.
Avatar
Rico B. | 19 april 2019 09:51 | #286053
Reactie op post #286052 van FalconPawnch
collapse
Ik verkoop dan nutuurlijk mijn huidige. Maar ja, inderdaad. Als dat betekent dat zelfs de grootste PS4 en Xbox One titels naar de Switch komen ben ik maar al te bereid om een Nintendo Switch Pro te gaan halen.

Wat ik later aanhaalde in mijn reactie hierboven is dat het op dit moment nog realistischer is om te verwachten dat alleen de games die al op de Switch draaien nog vloeiender zijn en beter uit komen te zien. Als dat het geval is wacht ik wel nog even af.
Avatar
FalconPawnch | 19 april 2019 10:06 | #286054
Reactie op post #286053 van Rico B.
ik denk eerlijk gezegd niet dat die games dan opeens naar de Switch komen. dat gaat sowieso nog wel even duren aangezien het nu nog een gerucht is en een port naar de Switch schijnt meer werk te zijn dan bijvoorbeeld van PS naar Xbox. Maar we will see.
Avatar
Demin | 19 april 2019 12:33 | #286057
En in ander nieuws: Nintendo heeft onaangekondigde nieuwe Mario, Zelda en Pokémon titels in ontwikkeling... kom op, Nintendo werkt altijd aan nieuwe hardware. Het werk voor de opvolger begint al voordat diens voorganger in de winkels ligt.

Beter wacht Nintendo eerst de PS5 af om te zien waar ze volgende 'reguliere' consolegeneratie tegenop moeten boksen.

Verder zou ik in theorie best voorstander zijn van een 'smartphone-verkoopmodel' waar er elke 3 jaar een nieuw Switch model (upgrade) in de winkel komt, maar Nintendo de ontwikkelaars verplicht om het vorige model te blijven ondersteunen. (De basis gameplay ervaring moet gegarandeerd blijven, extra features/graphics voor de nieuwere versie mogen natuurlijk wel) Dan kun je zelf kiezen wanneer je upgrade en weet je als consument waar je aan toe bent. Elk Switch model blijft in theorie 6 jaar ondersteund, de OG Switch stopt pas met ondersteuning als de Switch 3.0 uitkomt, de 2.0 stopt met ondersteuning wanneer de 4.0 uitkomt, etc, etc.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.