Pokémon Sword en Shield benadrukken plezier handheldmodus Nintendo Switch Nieuws | 26 april 2019 10:39 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Shuntaro Furukawa zegt dat we vooral van Pokémon Sword & Shield gaan genieten in de bus, trein en op de wc.

De spellen zijn volgens de president van Nintendo een 180 graden draai ten opzichte van de vorige Pokémon-games op de Nintendo Switch. "Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Pokémon: Let's Go, Eevee! zijn ontworpen om het plezier van de Nintendo Switch in TV-modus te laten zien, bijvoorbeeld door de controller voor de TV te bewegen om Pokémon te vangen." Hij vervolgt: "Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn ontwikkeld om nadruk te leggen op het plezier dat komt kijken bij het spelen van de Nintendo Switch in handheldmodus."

Furukawa meldt helaas niet hoe de twee aankomende Pokémon-titels dit precies gaan bewerkstelligen. Hij sluit af met de mededeling dat Sword & Shield niet alleen fans moet aanspreken, maar ook consumenten die voor het eerst met de serie in aanraking kwamen door Let's Go, Pikachu en Eevee.

Pokémon Sword & Shield liggen eind dit jaar in de winkelschappen voor de Nintendo Switch. Het laatste dat we van de titels gehoord hebben is opvallend genoeg een verwijderde tweet van Nintendo, over Gym Masters.

PokemonSwordShield_NintendoSwitch_01


Next articleFurakawa gaat dieper in op plannen Nintendo voor mobiele platformen Previous articleFire Emblem Heroes krijgt bezoek van Legendary Hero Alm: Saint-King

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 26 april 2019 11:08 | #286180
Als ze teveel verplichten op spelen in handheld mode, wordt het mogelijk gewoon geen aankoop. Dat is ook nog een optie.

Probeer eens niet te blijven hangen in de oude Pokémon games, die traditioneel op handhelds verschenen. De Switch is een handheld én console. Zorg ervoor dat het spel leuk is in iedere modus. Dit klinkt als een reden lui te blijven en niet veel verder te gaan dan vorige generatie, qua mogelijkheden.

Mijn eerste indruk was best positief, dus ik ben wel benieuwd hoe het nu verder gaat. Door nieuws als dit twijfel ik een beetje. Ik speel eigenlijk alleen in TV-modus. Kan wel eens mijn eerste grote Pokémon game worden, dus ik hoop eigenlijk liever op het beste. Very Happy
Avatar
FalconPawnch | 26 april 2019 19:38 | #286189
weer een bevestiging dat ze niet kunnen loslaten van oude gewoontes. Verdomme man, ze willen toch meer uit de games kunnen halen? Nou heb je de console variant eindelijk in ontwikkeling en dan ligt de focus op het handheld gedeelte. Wat houdt dit dan in? Is het te lelijk op een TV? krijg je dan uitgerekte pixel hoopjes? Het valt me nog alles mee dat we geen sprites meer hoeven te zien, maar man elk klein nieuwsdingetje over pkmn S/S valt tegen tot zover.
Avatar
Yosher | 27 april 2019 00:56 | #286195
Zolang het gewoon speelbaar en een beetje uitziet op de televisie hoor je mij niet klagen. Maar de toekomst zal ons leren wat deze uitspraak nou werkelijk inhoudt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019