Masahiro Sakurai deelt nieuwe feitjes over Joker in Super Smash Bros. Ultimate Nieuws | 26 april 2019 14:39 | Auteur: Mitch | Bron: Nintendo

Deze dekselse dief zit vol met details.

Masahiro Sakurai en zijn team hebben hard gewerkt om Joker een unieke vechter te maken die zijn mannetje staat. Terwijl de kogels en Eiha's over het (online) slagveld vliegen, deelt de grote man zelf wat leuke details met ons:


• Het level Mementos verandert van kleur wanneer muziek uit Persona 3 of Persona 4 wordt afgespeeld, maar dat is nog niet alles. Als Joker wint, heeft het overwinningsscherm namelijk precies dezelfde kleur als het level zelf, en hoor je muziek uit het bijbehorende Persona-spel.

• Jokers Final Smash, All-out Attack, heeft twee variaties met verschillende leden van de Phantom Thieves. Als je in een gevecht op levens of HP wint met een Final Smash, ga je net als in Persona 5 meteen door naar het overwinningsscherm.

13

• Dit geldt niet alleen voor Joker, maar wist je dat je kunt kiezen welke overwinningsanimatie je te zien krijgt na een potje? Dit doe je door de richtingsstick naar links, omhoog of naar rechts gekanteld te houden zodra "GAME" verschijnt.

• Alle stemmen zijn opnieuw opgenomen voor deze DLC, zo ook die van de Phantom Thieves die willekeurig in het level Mementos verschijnen.

• De vocalen voor de nieuwe versie van het nummer 'Beneath the Mask' zijn opnieuw opgenomen door de oorspronkelijke zangeres, Lyn Inaizumi.

• In een gevecht van minstens drie spelers waarin ieder voor zich speelt, komt de kleur van Jokers overwinningsscherm overeen met de kleur van de speler. Dit kan dus zelfs een groene kleur zijn, mocht er een vierde speler mee doen.

14

De Challenger Pack van Joker is sinds 17 april 2019 beschikbaar. Het bevat de vechter Joker, zijn level Mementos, muziek uit de Persona-serie, een Joker-route in de Classic Mode en een DLC-spiritboard met een Persona-thema.

Hoe zijn jullie tot nu toe te spreken over Joker?
Next articleNintendo eShop: Week 17 (SteamWorld Quest, BOXBOY!, Dragon's... Previous articleNintendo houdt ook tijdens E3 2019 een videopresentatie

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 27 april 2019 00:48 | #286193
collapse
What a joke. Next challenger, please.

Nee, serieus. Nu we weten wat er daadwerkelijk naar de Switch komt qua Persona 5 ben ik wel klaar met Joker in Smash. Kom maar op met Challenger Pack 2, laat maar eens zien of ze tenminste nog iets van goede keuzes hebben gemaakt qua personages.
Avatar
FalconPawnch | 27 april 2019 12:39 | #286201
Reactie op post #286193 van Yosher
collapse
Voor wat ik begreep, was de DLC al helemaal uitgestippeld. Nintendo rather than Sakurai zou de keuzes hebben gemaakt voor DLC, maar met Sakurai als groot Persona fan, kan ik dit niet echt meer serieus nemen. Als Masahiro daadwerkelijk de DLC keuzes heeft gemaakt, dan hoef ik denk ik niet meer te rekenen op Dixie Kong bijvoorbeeld. Banjo & Kazooie is mijn enige grote wens nog wat betreft guest characters.
Avatar
Martijn | 27 april 2019 15:41 | #286208
Reactie op post #286201 van FalconPawnch
collapse
Van 3rd party zijn er nog wel meer interessante personages die best mogen meevechten.

Ik dacht aan o.a. Lara Croft (Tomb Raider), Ryu Hayabusa (Ninja Gaiden), Chrono (Chrono Trigger), Lloyd Irving (Tales of Symphonia), Rayman, Jill Valentine / Leon S. Kennedy (Resident Evil), Shantae, Crash Bandicoot, Rayman, Bubble Bobble, etc.

Zijn er nog veel meer te bedenken, al is Nintendo erg onvoorspelbaar. We wachten wel af. Van Nintendo zelf kan ik ook nog wel een hele berg opnoemen.

Hoop dat ik de laatste 4 vechters beter kan waarderen. Geloof dat ze allemaal toegevoegd zullen zijn omstreeks februari 2020. Dat betekend vanaf nu elk kwartaal ongeveer één nieuwe. Benieuwd wie ze er bij Nintendo nog aan toe willen voegen. Liefst wel personages die bij Nintendo passen, om één of andere reden. Zonder zo'n connectie is een keuze stukken minder interessant.
Avatar
Yosher | 27 april 2019 16:35 | #286210
Reactie op post #286208 van Martijn
Helemaal mee eens. Joker wordt gewoon echt totaal niet met Nintendo geassocieerd, eigenlijk nog minder dan Cloud omdat iedereen ook wel weet dat Final Fantasy vóór deeltje 7 groot was op Nintendo platformen. Dat terwijl er volgens mij vrij weinig mensen zijn dat Persona enkele delen op Nintendo platformen heeft (volgens mij echt alleen Persona Q en Persona Q2), en nóg minder mensen weten dat het een Shin Megami Tensei spinoff serie is, die dan wél weer een redelijke Nintendo historie heeft (waarvan zo'n beetje de helft Japan exclusief is).

Veel Nintendo fans wisten voor die aankondiging voor Smash waarschijnlijk niet eens wie Joker nu eigenlijk is, terwijl bijna iedereen Cloud wel kent. Joker is echt een niemand vergeleken met Cloud. Final Fantasy is ook een veel bekendere serie dan SMT/Persona, en daar zit het verschil dan ook.

Maar goed, ter verdediging van Joker, ze hebben het gewoon fout aangepakt. Ze hebben ''Joker van Persona 5'' geadverteerd, maar ze hadden ''Joker van de Persona serie'' moeten adverteren. Ik weet dat hij in ieder geval ook in Persona Q2 zit, welke op de 3DS is, en dus een stuk Nintendo relevanter. En dan hadden ze ook iets meer van deze game moeten overnemen, en niet zo'n beetje alles van Persona 5, welke dus totaal niet op een Nintendo platform is of gaat komen. Als ze het zo hadden aangepakt, was Joker toch wel iets meer geaccepteerd denk ik zo, en dan had ook niet iedereen direct Persona 5 op de Switch verwacht.

Laten we dus inderdaad gewoon hopen dat de komende personages iets meer met Nintendo te maken hebben, of in ieder geval beter worden geadverteerd dan Joker. Als ze bijvoorbeeld ''Lara Croft van Shadow of the Tomb Raider'' gaan aankondigen, en vervolgens komen ze hooguit met een ''Tomb Raider Party'' game of iets dergelijks, terwijl iedereen ''Shadow of the Tomb Raider'' op de Switch gaat verwachten na zo'n aankondiging, heb je weer zo'n beetje hetzelfde verhaal als met Joker en komen de fakkels van kwade fans weer tevoorschijn.
Avatar
Yosher | 27 april 2019 16:11 | #286209
Reactie op post #286201 van FalconPawnch
Ach, Sakurai heeft fans nu wel eindelijk King K. Rool en Ridley gegeven, dus Dixie Kong en Banjo & Kazooie zijn als je het mij vraagt nog niet helemaal uitgesloten. Maar nadat Joker erin is gekomen met Sakurai als groot Persona fan vraag ik mij inderdaad ook wel af of het wel waar is of Nintendo alle DLC heeft uitgekozen. Wie weet wilde diegene die over de keuzes ging Sakurai een plezier doen en hem een personage laten ontwikkelen die hij ook leuk vind?

Hoe dan ook. Jouw gewenste personages hebben nog 'kans' (lees: kans om deel uit te maken van die al gekozen personages), maar het is waarschijnlijk wel verstandiger om er gewoon niet te veel op te hopen. Dan valt die eventuele teleurstelling, als ze er toch niet in komen, ook alleen maar mee.
Avatar
Petair | 27 april 2019 21:30 | #286220
Sakurai heeft geen boodschap aan nintendo fanboys. Een beetje gamer heeft ook een PS4, er zijn er tenslotte niet voor niets nu al 97M verkocht en dat gaat nog serieus oplopen. Heeft de switch ook gewoon geklopt afgelopen fiscaal jaar (17.8 tegenover 16.95) en nintendo dacht er even 20M te kunnen slijten. En dat voor een 6 jaar oude console..
En Persona 5 schurkt ook tegen de 3 miljoen aan wat huge is voor zo'n niche jrpg ook al is het de beste deze generatie.

Switch is een prima apparaatje hoor maar je moet het breder zien. En ik dacht dat het zo goed als bevestigd was dat de volgende fighter Erdrick uit DQ wordt? Veel saaier kan het niet worden maar die games zijn tenminste uitgekomen op nintendo platformen ofzo. Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots