Nintendo sluit officieel de deuren voor nieuwe first-party Nintendo 3DS-titels Nieuws | 27 april 2019 10:24 | Auteur: Erik | Bron: Kotaku

Het einde van de Nintendo 3DS lijkt eindelijk in zicht, nu Nintendo officieel heeft aangegeven niets meer in ontwikkeling te hebben voor het systeem.

"We hebben niets nieuws aan te kondigen wat betreft first-party software voor de Nintendo 3DS-familie" vertelde een woordvoerder van Nintendo tegen Kotaku. Zij stuurden deze vraag naar aanleiding van de aankomende releaselijst van Nintendo, die het helemaal zonder Nintendo 3DS-games moet doen.

De kans is zeer groot dat we met Kirby's Extra Epic Yarn de allerlaatste titel van Nintendo's hand voor de Nintendo 3DS hebben gezien. Is het doek dan helemaal gevallen voor de dubbelschermige handheld? Nee, dat niet. "We kunnen bevestigen dat er nieuwe software komt van third-party uitgevers". Denk bijvoorbeeld aan Persona Q2: New Cinema Labyrinth (check hier een trailer). Al is ook deze ondersteuning minimaal.

De Nintendo 3DS gaat al heel wat jaartjes mee. De handheld is op 31 maart 2011 uitgebracht, en was destijds revolutionair vanwege de mogelijkheid om 3D-beelden zonder brilletje te bekijken. Het best verkochte spel op het systeem is Mario Kart 7, dat meer dan 18 miljoen eigenaren heeft.
Next articleOntdek de langwerpige Qudy in trailer BOXBOY! + BOXGIRL! Previous articleNintendo eShop: Week 17 (SteamWorld Quest, BOXBOY!, Dragon's...

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 27 april 2019 10:55 | #286196
collapse
3DS was allang al dood. Ze kunne beter al die goeie 3ds spellen naar switch porten.
Avatar
waliwal | 27 april 2019 12:57 | #286202
Reactie op post #286196 van MichaelNight
Zijn er nog niet genoeg ports op de Switch Weird
Ik denk dat de 3DS zijn beste tijd wel heeft gehad. Maar de meeste games zijn nog niet klassiek genoeg om geport te moeten worden.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.