Nintendo Switch duikt op in code van Microsoft's Forza Street Nieuws | 02 mei 2019 14:44 | Auteur: Erik | Bron: AR12 Gaming

Oplettende dataminers hebben meerdere keren het woord 'Nintendo Switch' gevonden in de code van Forza Street.

'HelperGetPlayFabIDsfromNintendoSwitch' staat er bijvoorbeeld in het bronmateriaal, tussen referenties naar Twitch, Kongregate, Facebook en Xbox Live ID's. Daarnaast duikt de Nintendo Switch nog zesmaal op in onderstaande afbeelding, gevonden door een gebruiker van AR 12 Gaming.

Wat dit betekent? Vooralsnog niets. Microsoft heeft niets naar buiten gebracht over een eventuele Nintendo Switch-versie van Forza Street. Toch kan dit zomaar inhouden dat het spel richting de console gaat komen, zeker gezien de goede relatie tussen Microsoft en Nintendo. Cuphead (check Daan's review!), voorheen exclusief voor Xbox, kwam een aantal weken terug nog naar het systeem.

< >

Microsoft en Nintendo
Forza Street is een spin-off in de bekende Forza Motorsport-serie. Het semi-realistische stijltje waar de franchise bekend om staat is overboord gegooid, om plaats te maken voor stoere straatraces á la Need for Speed. De titel is al uit voor PC, en komt binnenkort richting mobiele telefoons. Bewonder hier een trailer!

Het gonst al een aantal maanden over een eventuele samenwerking tussen Microsoft en Nintendo. Zo maakt het Amerikaanse bedrijf naar verluid Xbox' GamePass klaar voor de Nintendo Switch, en mogen we binnenkort Ori and the Blind Forest op het systeem verwelkomen. Lees hier de laatste geruchten over de twee.

ForzaStreet_NintendoSwitch_Gerucht
Next articleLeukste momenten uit N1ntendo.nl Stream: Unit 4 Previous articleBlaster Master Zero 2

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 02 mei 2019 20:34 | #286251
collapse
Gaat echt lekker met die samenwerking tussen Nintendo en Microsoft. Ik zou bijna gaan denken dat Microsoft binnenkort de Xbox helemaal links gaat laten liggen. Maar dat zouden ze niet doen... toch?
Avatar
koekiemonster | 03 mei 2019 12:46 | #286254
Reactie op post #286251 van Yosher
MS zet slim in op een zo groot mogelijk bereik en probeert niet platform afhankelijk te zijn. Wil je Minecraft spelen? Dan kan dat op alle devices mogelijk, van Psvita tot aan Switch, van ps4 tot aan xbox one van android tot aan ios.

Gevolg: game zit op bijna 200 miljoen echte sales.
Doe dat maar eens als je jezelf locked op 1 platform.

Daarnaast is het ook nog eens een goed signaal. Kijk bijvoorbeeld alleen hier. Tot een jaar geleden kon je niet 1 goed woord vinden over MS hier. Nu is dat ineens heel anders...

Ik zeg goede strategie!
Avatar
ThanosReXXX | 02 mei 2019 22:09 | #286252
Als ik de comments onder die YouTube video zo lees, dan is dit absoluut niets om enthousiast over te worden, want het is een soort "on rails" street racer, waarbij de computer het sturen voor je doet, en je zelf alleen maar gas geeft of remt. Op de PC speel je de game zelfs met de muis.

Eerder een soort street race mini game, dus. Geen wonder ook, gezien het feit de game ook op iOS en Android te spelen is. En hier is de officiële versie voor PC gratis te downloaden, via Microsoft's eigen pagina:

https://www.microsoft.com/nl-nl/p/forza-street/9n2r1zmbx1s2#activetab=pivot:overviewtab

De game is ook niet door Turn 10 of Playground Games gemaakt, respectievelijk de ontwikkelaars van de Forza Motorsport en Forza Horizon games, maar door een voor mij in ieder geval totaal onbekende studio, genaamd Electric Square, onderdeel van Keywords, wat mij eveneens niets zegt.

Kortom: troep dus, en niet eens de naam Forza waardig.
Avatar
Kuemori | 15 juni 2019 21:55 | #287031
Hopelijk krijgen we nog een echte arcade racer. Er gingen toch geruchten dat Bamco bezig was met een nieuwe Ridge Racer voor de Switch?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.