Nintendo onthult drie nieuwe NES-titels voor Nintendo Switch Online Nieuws | 05 mei 2019 10:58 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Binnenkort komen Donkey Kong Jr., VS. Excitebike én Clu Clu Land naar Nintendo Switch Online.

Het is niet bekend wanneer de drie klassiekers naar de applicatie komen. Additionele details zijn namelijk niet bekend gemaakt; ze zijn enkel onder 'Upcoming Titles' te vinden op de website van Nintendo of America. Een officiële aankondiging volgt ongetwijfeld binnenkort.

Donkey Kong Jr. is het vervolg op Donkey Kong. Hierin is - jawel - Super Mario de slechterik en moet jij als Donkey Kong Jr. je vader zien te bevrijden. Clu Clu Land is een puzzelspelletje waar je met op Rupees-lijkende muntjes muren maakt. Deze muren verbindt je met elkaar om gesloten vakjes te doen ontstaan voor punten(hier een verhelderende gameplayvideo). En VS. Excitebike? Vermoedelijk een online-multiplayervariant van Excitebike, maar dat weten we pas bij de officiële onthulling!

Nintendo breidt elke maand zijn Nintendo Entertainment System-applicatie voor de Nintendo Switch uit met nieuwe titels. Afgelopen maand verscheen bijvoorbeeld het bikkelharde Super Mario Bros: The Lost Levels. NES-titels zijn enkel speelbaar met een abonnement op Nintendo Switch Online.

DonkeyKongJR_NintendoSwitchOnline
Donkey Kong Jr.
Next articleTrüberbrook Previous articleNieuwsbrief Nintendo suggereert release in mei voor Cadence...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mitch | 05 mei 2019 18:50 | #286263
*wacht geduldig tot E3 voor hopelijk een SNES aankondiging*
Avatar
Fl@ppy | 05 mei 2019 20:08 | #286264
collapse
Heb het online pas opgezegt. Ik Ben benieuwd hoeveel % van de abbonees daadwerkelijk de nes games regelmatig speelt.
Avatar
Martijn | 05 mei 2019 23:17 | #286265
Reactie op post #286264 van Fl@ppy
NES games zijn wel leuk, maar ik speel ze niet op de Switch. Bevalt me niet dat de A en B knop voor het gevoel verkeerdom zitten, want dan zou B spingen en Y actie / vuren moeten zijn. Als ik NES games wil spelen, doe ik dat liever op de (Super) Nintendo Classic Mini.

Daarnaast loopt niemand echt warm voor maandelijks 3 NES games. Wekelijks 1 tot 3 zou al beter zijn. Dan groeit die verzameling tenminste. In 2019 zijn er niet veel mensen die nog uitgebreid "Clu-Clu Land", "Donkey Kong Jr." of "Excite Bike" gaan spelen. Deze games horen bij de oudsten der NES games. Wegens rechten zal een groot deel van de NES games er niet op kunnen verschijnen. Wat variatie is te waarderen.

Uiteindelijk blijft het toevoegen van de NES games een extraatje. Leuk als je ze nog niet hebt, maar dit zijn wel games van 25 tot 30+ jaar oud. Deels zie ik ze als afleiding, dat mensen niet teveel inhoudelijk naar de Online service kijken. Zelf heb ik er niet zo'n moeite mee, maar er wordt nog altijd veel over Nintendo's Online geklaagd. Zo ben je min of meer verplicht om die 20 Euro maar te betalen. Echt duur is het gelukkig niet.

Eerder had ik die NES games wel tof gevonden, maar na de (Super) Nintendo Classic Mini (welke je makkelijk kunt uitbreiden) vind ik het overbodig. Wat NES en Super Nintendo ben ik intussen voorzien en zijn er geen spellen meer die ik voor mijzelf nog mis. Alles wat ik ooit wilde kopen voor het systeem en meer, staat er intussen op en het speelt 1:1 met vroeger.
Avatar
Kuemori | 12 mei 2019 23:33 | #286343
Zal nog wel een tijdje duren voordat ze met N64 titels komen. Omnomnom

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.