Nintendo Switch-versie Resident Evil 4 kent geen motion controls Nieuws | 20 mei 2019 21:45 | Auteur: Erik | Bron: GameXplain

Helaas: Resident Evil 4 maakt geen gebruik van de unieke mogelijkheden van de Nintendo Switch.

Dit is in contrast met de Wii-versie van de horrorgame, die destijds wél zwiepend was te spelen. Resident Evil 4 op de Nintendo Switch is echter gebaseerd op de Xbox One en PlayStation 4-versies, zonder toevoegingen. Bekijk in onderstaand filmpje hoe ie tot leven komt op de Switch.

Oorspronkelijk verscheen Resident Evil 4 voor de Nintendo GameCube, waar het destijds lovend werd ontvangen. Niet alleen was het een gigantische stap vooruit voor de franchise - het sloeg ook een nieuwe, meer actievolle weg in voor het survival horrorgenre.

Resident Evil 4 is vanaf morgen, 21 mei, verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. Ook HD-remasters van het originele Resident Evil én Resident Zero komen die dag uit.

Next articleTrailer toont specialiteiten verschillende personages in Team... Previous articleNintendo Labo director geeft uitleg over de Toy-Con Garage in...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 20 mei 2019 22:13 | #286464
collapse
Logisch: ze gebruiken waarschijnlijk de X360 / PS3 versie. Of erger? Dit is gewoon een remaster van de Gamecube versie? Die hebben geen Motion Controls, zoals de Wii versie wel had. Wilden ze die Motion Controls toch toevoegen, dan moesten ze moeite doen. Capcom doet geen moeite voor de Switch. En Capcom maar geld binnen harken, want het is natuurlijk wel "Resident Evil 4". Zeker een toptitel, die in 2019 nog steeds verkoopt. Gegarandeerd geld zonder moeite.

Overigens nog steeds een goed spel! Heb m' alleen op de Gamecube nooit uitgespeeld. Ik was zelfs nog niet ver. Steeds opzij gelegd om te spelen op een goed moment, dat nooit is gekomen. Misschien moet ik m' toch nog eens uitspelen, maar heb m' gewoon ook op de Gamecube. Weet niet of ik alles 2X wil gaan kopen. Dat maakt het Capcom wel erg makkelijk om geld te graaien...
Avatar
MichaelNight | 21 mei 2019 00:24 | #286469
Reactie op post #286464 van Martijn
collapse
RE4 HD versie kan je ook gewoon op pc spelen (zonder motion plus) en het is gratis te downloaden ook. Waarom zou je dit spel nog kopen als Capcom geen moeite in wil steken. We moeten Capcom boycotte, nee sterker nog... een Capcom verboden teken plaatsen voor de Nintendo Switch. We hebben genoeg andere krachtige en betrouwbare 3rd party devs die graag Switch willen steunen.
Avatar
Martijn | 21 mei 2019 00:56 | #286470
Reactie op post #286469 van MichaelNight
collapse
Niet echt van plan om alles nogmaals te kopen. De games zijn wel goed, maar de gemakzucht druipt er vanaf. Waarin investeren ze dat binnen geharkte geld? Niet in de Switch...

Ik vind het wel vervelend, want Capcom heeft op zich een aantal series waar ik toch behoorlijk fan van ben. Misschien geen verassing, maar ik ben een enorme MegaMan fanaat. Helemaal boycotten kan dus niet, aangezien ik een mogelijke "MegaMan 12" ook graag op de Switch wil zien verschijnen, mocht die komen.

Ik ga echter geen games kopen om Capcom tevreden te stellen. Als het me bevalt, dan ben ik best bereid om een aankoop te overwegen. Die luie laksheid van Capcom's distributiebeleid bevalt me echter allerminst, zeker als ik dan ook nog hoor over vervelende bugs. Het is al maanden bekend dat die titels naar de Switch komen: zorg dan tenminste dat die games in orde zijn, voordat je ze de e-shop in gooit. Ik ga Motion Controls zelf niet écht missen, denk ik, maar het is wel fijn om de keuze te hebben. Zeker als een eerdere versie ze wél had.

Geen boycot, maar genoeg redenen om voorlopig niet aan te schaffen. Misschien wachten tot een kortingsactie of uitverkoop in de e-shop, waar Capcom overigens continu maar al te graag aan meedoet. Extra centen natuurlijk. Wel balen, want "Resident Evil 4" en "Resident Evil Remake" zijn wel favorieten. Zou Capcom sieren eens wat te doen voor de Europese fan op de Switch. Die incash-acties zijn niet echt de manier waarop je het graag ziet, al ben ik op zich blij dat ze de Switch ondersteunen. Toch laat deze manier veel te wensen over, wat me toch wat voorzichtig maakt. Geen zin ze te belonen, terwijl ze er eigenlijk helemaal niets voor doen.
Avatar
FalconPawnch | 21 mei 2019 10:29 | #286471
Reactie op post #286470 van Martijn
collapse
de gemakzucht van het porten van oude meuk is een voorbeeld dat Nintendo zelf geeft. Keer op keer komt al die retro shit weer opnieuw uit voor een belachelijk hoge prijs en mensen blijven het kopen. Ze willen doelgroepen aanspreken die de games vroeger nooit gespeeld hebben. De doelgroep 'gamers' heeft vaak een bepaalde leeftijd en het aantal jaren dat RE4 uitkwam is al weer een tienerleven geleden. Dus tjah, voor een hoop nieuwe gamers is dit gewoon een nieuwe game. Zuigt voor ons, is leuk voor hen.
Avatar
Martijn | 21 mei 2019 11:07 | #286474
Reactie op post #286471 van FalconPawnch
collapse
Vind het rot om te zeggen, maar Capcom doet het nóg gemakzuchtiger. Nintendo brengt de games tenminste nog fysiek uit, wat Capcom nauwelijks nog doet. Nintendo trekt Japan niet zo overdreven voor. Ook brengen ze tenminste een goede versie van het spel, vaak met extra's die er eerder niet waren (al vond ik Peachette geen verrijking). De games zijn op zijn minst goed geoptimaliseerd. Capcom gooit liever de e-shop vol en wacht tot de kassa rinkelt. Zo zijn er wel meer voorbeelden van grote laksheid in Capcom's beleid voor de Switch, vooral in Europa.

Daarnaast brengt Nintendo vooral heruitgaves van Wii U games uit. Spellen die veelal slecht verkochten, maar het wel verdienden om een groter succes te zijn. De Wii U had geen groot publiek, maar de Switch wel. Capcom heeft aan hun titels de eerste keren ook al bakken met geld verdient, maar dat kan natuurlijk nog wel wat meer worden. Kijk eens hoe vaak "Resident Evil 4" al is uitgebracht op een systeem, sinds 2005. Populaire titels verkopen toch wel en het kost ze geen enkele moeite.

Nauwelijks kosten tegen grote winsten. Het is op zich logisch, maar het wordt wel erg duidelijk waar Capcom echt op uit is. Komt allemaal wat lui en gemakzuchtig over. Ik vind het een waardeloos beleid. Bij Nintendo is het op zich ook wel mooi geweest, wat heruitgaven betreft. Zou van Capcom liever ook iets nieuws zien, maar dan zit je op de Switch dus mooi verkeerd. Capcom doet geen moeite voor de Switch.
Avatar
koekiemonster | 21 mei 2019 14:49 | #286476
Reactie op post #286474 van Martijn
collapse
Capcom doet het dan ook voor een veel lagere prijs. Nintendo heeft zelfs Donkey Kong:TF duurder gemaakt dan het ooit was. Wat een lieverdjes he? Schatjes zijn het, maar f#@k Capcom...
Avatar
Martijn | 21 mei 2019 15:31 | #286477
Reactie op post #286476 van koekiemonster
Eh... Zeg ik dat? Ik ben ook een Capcom-fan. Het beleid van Capcom is de laatste jaren gewoon niet zo best, wat zich hier ook weer uit. Ik geef ook aan wat ik wél positief vind en ben blij dat Capcom de Switch ondersteunt. Ik zeg nergens dat Nintendo alleen maar goed is en Capcom alleen maar verkeerd. Absoluut niet. Lees de rest van mijn reacties hier anders ook maar even.

Aan de andere kant: jij bent altijd zuur over Nintendo. Weird
Avatar
Yosher | 20 mei 2019 22:43 | #286466
Er schijnt ook een vrij irritante bug in deze (en andere HD versies) te zitten, een zogenaamde 'aiming acceleration glitch'.

Dit, naast het feit dat er geen motion controls in zitten (welke dus wél in Revelations 1 en 2 zaten??), evenals het prijskaartje van €30,- én totaal geen fysieke variant, is voor mij genoeg reden om deze dus lekker niet aan te schaffen. Als ze op z'n minst die bug wegwerken en motion controls toevoegen, koop ik hem alsnog voor €20,-. Anders wacht ik tot hij €10 of minder is ooit. Mocht dat niet gebeuren, heb ik ook altijd nog de Gamecube en Wii versies liggen, dan speel ik die toch lekker?

Wordt dat makkelijk geld graaien van Capcom inmiddels ook wel een beetje beu eerlijk gezegd.
Avatar
MichaelNight | 20 mei 2019 23:12 | #286467
Nogmaals bewijst Capcom dat hij geen moeite in Switch steekt
Avatar
Petair | 20 mei 2019 23:18 | #286468
Dat is een mooi pakket voor 90 euro. Very Happy
Avatar
FalconPawnch | 21 mei 2019 10:36 | #286472
oke, dus die kerel die daar RE4 speelt, heeft de game op iets van 5 platforms? Wat een idioot. Waarom zou je de letterlijk zelfde game 5 keer kopen? Dan spoor je ook niet helemaal hoor.
Avatar
Richard J. | 22 mei 2019 11:03 | #286486
Capcom gonna Capcom. Dit is al hun bedrijfsstrategie sinds begin jaren 90. Dat mensen hier nog verbaasd of gefrustreerd over zijn... Ze verdienen goed geld aan Mega Man, Ace Attorney en Street Fighter collecties en aan ports van Resident Evil en Devil May Cry. En daarmee financieren ze deels hun nieuwe titels. Dat zorgt er voor dat ze al sinds 1979 videogames kunnen maken...

Ik heb er geen problemen mee eigenlijk. Ik heb voor €70 euro Resident Evil 0+1, 4, 5 en 6 fysiek op de PS4 gekocht. En wacht nog even een maandje tot ik ook RE2 voor onder de 30 euro kan oppikken. Heb me ook prima vermaakt met die Street Fighter collectie en Megaman Legacy op de Switch. En zoals hierboven al gezegd, als Nintendo iets dergelijks doet dan kost het direct de volle mep. In sommige gevallen zelfs meer dan het origineel. Dát is pas schandalig.

En nog even ontopic: Motion controls zijn kut, dus blij dat deze gewoon te besturen is.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Resident Evil 4

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €29,99
Genre: Survival horror
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 21 mei 2019

Screenshots