New Pokémon Plus Special | 04 juni 2019 15:00 | Auteur: Mink

De Pokémon-reeks gaat ondertussen alweer ruim twintig jaar mee, wat betekent dat miljoenen spelers decennia lang bezig zijn geweest met het behalen van acht badges, het uitdagen van de Pokémon League en het vernederen van vrienden. Echter loop ik al generaties tegen hetzelfde probleem aan; de spellen kennen zo weinig content om te spelen nadat je de beste bent en ze allemaal hebt gevangen.

1397068916

Morgen is de Pokémon Direct en daarmee komt de hypetrain flink op gang. Mensen speculeren over de Starter Pokémon en hun evoluties, wat de Galar regio allemaal gaat brengen en wat GameFreak voor gekkigheid nu weer heeft toegevoegd in de wereld van Pokémon. Er zijn duizenden mogelijkheden wat er gaat gebeuren met Pokémon Sword & Shield en vandaar dat ik me wil focussen op slechts één van deze mogelijkheden; de toevoeging van New Game +.

Het is een vrij oude toevoeging die veel RPG’s omarmt hebben; New Game +. Wanneer je het verhaal hebt uitgespeeld, krijg je de keuze om een nieuwe game te starten, maar dan is het geheel iets lastiger en kun je vaak partymembers van je eerste speelbeurt meenemen naar deze nieuwe. De term kent zijn populariteit van cultclassic Chrono Trigger, maar is ook verschenen in The Legend of Zelda, Castlevania en zelfs Bioshock. Het wordt daarom tijd dat we ook Pokémon kunnen toevoegen aan dit lijstje.

GalarMap

New Pokémon Plus
Het zou voor mij een droom zijn die uitkomt, als we na het verslaan van de Pokémon League in Galar, het spel opnieuw kunnen spelen in een hardcorejasje. Trainers krijgen sterkere en vooral meer Pocket Monsters tot hun beschikking terwijl belangrijke rivalen na de eerste gym constant zes metgezellen hebben. Geef ze daarbij goede IV’s en geef ze naarmate het verhaal vordert ook steeds meer EV’s, dit zodat je tevens jouw rivalen (of vrienden) ziet groeien.

Is dat echt genoeg om de volledige game twee keer of vaker uit te spelen? Ja, ik denk dat dit een enorm goede toevoeging is voor een gamereeks die al generaties aan het strugglen is om post-game content te bedenken. Daarbij kun je de routes van extra monsters voorzien van voorgaande generaties of wellicht minder beloningen geven wanneer je een trainer verslaat. Er zijn zoveel kleine nuances toe te voegen aan een eventuele New Game + voor Pokémon Sword & Shield. Iets wat de replay-waarde enorm ten goede komt.

1397068917

Starterpack
Dan komen we nu bij het grootste voordeel van een New Game +; de start van jouw avontuur. De eerste speelsessie zal je de keuze geven tussen Sobble, Groonkey en Scorbunny. Maar een tweede play-through hoeft zich daar niet aan te houden. Stel je voor dat we in New Game + onze partij mogen houden waarmee we de Elite Four hebben verslagen maar dan allemaal in level vijf. Of nog beter; de game geeft je de keuze uit achttien starters; één voor iedere typing die de Pokémon-reeks kent. Dit zou wat mij betreft zoveel extra’s toevoegen en meerdere speelsessies leuk maken. Nu heb je na één maximaal twee keer wel de Pokémon-regio gezien.

De Pokémon Nintendo Direct verschijnt al binnen één etmaal, wat is jullie grootste droom betreffende deze presentatie? Welke verandering willen jullie graag zien en wat wil je dat ze schrappen uit voorgaande spellen?
Next articleEven The Ocean verschijnt later dit jaar op de Nintendo Switch Previous articleSquare Enix werkt aan Dragon Quest XII

Reacties van gebruikers

Avatar
Ressiv | 04 juni 2019 16:14 | #286632
collapse
Ik snap waarom mensen dit willen, maar ik vind het persoonlijk onnodig. En ik zie het eigenlijk ook niet gebeuren.
Avatar
Mink | 04 juni 2019 16:16 | #286633
Reactie op post #286632 van Ressiv
Ik vrees ook enorm dat het niet gaat gebeuren, maar het is wel mijn grootste wens. Ik mis simpelweg de uitdaging bij Pokémon-spellen en een New Game + / Hardcore Mode zou dat probleem verhelpen. Heb je al nagedacht over wat Game Freak morgen allemaal gaat tonen? Smile
Avatar
FalconPawnch | 04 juni 2019 16:28 | #286634
Er is echter 1 probleem... wat gebeurt er met alle Pokemon die je hebt gevangen? Als je een new game begint, heb je alles wat je gevangen/verzameld hebt niet meer.

Oplossing: geef de +optie vanaf het begin al. Maar ook met het hele 'hardcore' heb je er nog weinig aan. Wat ga je dan doen? Die ene Pokemon die je voor alles gebruikt, net even wat harder levelen en dan whoop je alles en iedereen alsnog.

Ze zouden de levels van opponent pokemon inderdaad ward hoger mogen maken. Dat je dus echt eerst flink moet trainen en dat rushen vrijwel onmogelijk wordt, maar 1 sterke high level pokemon in je team verhelpt de moeilijkheidsgraad al. Er moet ook een balans zijn in de game. Als je halverwege een nieiwe pokemon tegen komt die een ander in je huidige team vervangt, dan is die vaak underleveled. Dan is het ook niet leuk als je die niet kan gebruiken ivm te sterke opponents.

Wat mij betreft mag de AI wat slimmer worden en een strategie hebben ipv altijd maar de voorspebare moves. Ik hoop vooral dat je ook eens wat anders kan doen dan alleen maar battles en dat je eens wat meer side quests kan doen.
Avatar
Lupaie | 05 juni 2019 07:47 | #286635
collapse
Ik denk dat ik liever een random generated cave zie met 100+ floors met diverse thema’s waarin je het opneemt tegen steeds sterkere variants pokemon en trainers. Zoals bv bij de endgame van FF15
Avatar
FalconPawnch | 05 juni 2019 14:05 | #286642
Reactie op post #286635 van Lupaie
ja, dus eigenlijk zelfde concept als de battle tree uit sun en moon

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019