E3 2019 - Een kijkje in de glazen bol; welke games verwachten we te zien? Special | 07 juni 2019 13:30 | Auteur: Erik

Waar Nintendo ons vorig jaar stevig in het duister liet tasten, is er dit jaar gelukkig veel meer bekend. Luigi’s Mansion 3 is speelbaar, alsmede Pokémon Sword & Shield én de remake van Link’s Awakening. Met alleen dat drietal kun je al spreken van een geslaagde E3 voor Nintendo. Het mooie? Erik heeft zijn glazen bol erbij gepakt, en denkt het nog veel, veel geslaagder gaat worden. Hierbij de titels die hij in meer of mindere mate verwacht te zien!

Microsoft gaat Nintendo Switch ondersteunen (Q2 2019)
Kans van verschijnen: De E3 is hét moment om dit nieuws te delen
Eind februari gonsde het internet van een wel heel bijzonder gerucht: een samenwerking tussen Microsoft en Nintendo (lees in dit artikel alle details). Gaan de twee dit heuglijke feitje aankondigen tijdens de E3? Ik vermoed van wel, maar ik denk dat we daarvoor bij de Microsoft-presentatie moeten zijn. Nee, ik denk dat we op 11 juni alvast gezellig kunnen kijken naar de vruchten die de samenwerking afwerpt. Volgens de geruchten kunnen we straks elke Xbox One-titel op de Switch streamen, maar ik denk dat in ieder geval Ori and the Blind Forest én Forza Street worden aangekondigd. Laatstgenoemde lijkt zelfs haast een zekerheid, gezien de Nintendo Switch zelfs opduikt in de code! Oh, wat leven we toch in interessante tijden.

E32019_Verwachtingen_MicrosoftNintendo

2 nieuwe Smash Bros.-personages (Q2 en Q3 2019)
Kans van verschijnen: 80% - Smash kan natuurlijk ook ineens zijn eigen Direct krijgen
Vier DLC-personages hebben we nog tegoed voor Super Smash Bros. Ultimate – in amper een jaar tijd. Daarom voorspel ik dat we op 11 juni niet één, maar twee nieuwe vechtersbazen gaan zien. En oh oh oh, wat gaan dit knallers worden. Door al die hardnekkige geruchten geloof ik stellig dat een van die twee in ieder geval van Microsoft is – helemaal omdat de E3 het thuisland is van de computergigant. Stel we gaan er hypothetisch vanuit dat deze geruchten waar zijn, dan moet dit haast wel Banjo-Kazooie zijn (stiekem ook vanwege dit gerucht). Wat betreft de tweede; lastig, maar ik denk dat dit iets uit de stal van Ubisoft wordt. Een Rabbid lijkt me onwaarschijnlijk, maar een protagonist uit Assassin’s Creed of misschien zelfs Rayman? Gaan we gewoon doen!

E32019_Verwachtingen_BanjoKazooie_SuperSmashBrosUltimate

Animal Crossing Switch (Q4 2019)
Kans van verschijnen: Tja, Yoshi was vorig jaar ook ineens afwezig, dus je weet maar nooit.
Animal Crossing Switch niet speelbaar? Dat vind ik bijzonder – ik dacht stiekem dat we ‘m deze zomer al gingen zien. Mooi in het zonnetje lekker cadeautjes aan dorpsgenoten geven en je dorpje bijhouden. Het lijkt er echter op dat we nog even geduld moeten hebben – waarschijnlijk tot eind dit jaar. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken: Animal Crossing komt natuurlijk gewoon naar de E3 – al is het maar middels een trailer die een toffe nieuwe feature uit de doeken doet. Al is het maar om mijn steevaste voorspelling van de afgelopen jaren éindelijk eens uit te laten komen.

E32019_Verwachtingen_AnimalCrossingSwitch

Oninaki (Q4 2019)
Kans van verschijnen: Is misschien zelfs speelbaar op de E3
Oninaki speelt met thema’s als reïncarnatie, leven en dood. Jij speelt als een Watcher en begeleidt verloren zielen, de Lost, naar het hiernamaals. Zij zitten namelijk vol onverwerkt verdriet en wrok, en zijn zo gedoemd om eeuwig rond te dwalen. Halverwege februari konden we al een eerste blik werpen op deze veelbelovende RPG, die ontwikkeld wordt door Square Enix’s Tokyo RPG Factory. Hoewel een verschijningsdatum nooit is genoemd, lijkt mij de kans groot dat we deze E3 een hoop meer gaan zien.

Bayonetta 3 (Q1 2020)
Kans van verschijnen: 75%
“Het is fijn om je te kunnen vertellen dat alles zeer, zeer goed gaat”, aldus Platinum Games over de ontwikkeling van Bayonetta 3. Deze uitspraak deden ze in september 2018. Sindsdien hebben we niets meer van de titel gehoord, ondanks die voorspoedige ontwikkeling. De E3 lijkt me daarom een perfect podium om al het harde werk dat Platinum de afgelopen tijd heeft verricht, uit de doeken te doen. Kan niet missen, toch?

E32019_Verwachtingen_Bayonetta3

Star Fox: Grand Prix (Q1 2020)
Kans van verschijnen: Ik denk dat we in ieder geval wát van Retro Studios gaan zien
Begin dit jaar kwam naar buiten dat de ontwikkeling van Metroid Prime 4 opnieuw begint, ditmaal door de kundige dames en heren van Retro Studios. Maar waar ze daarvoor aan werkten? We tasten nog steeds volledig in het duister. De enige strohalm is Star Fox: Grand Prix, een gerucht van vorig jaar. Dit is naar verluidt een racetitel met Star Fox en kompanen, in de stijl van F-Zero. Hoewel gerenommeerde media als Kotaku en Eurogamer veel brood zagen in het gerucht, is er sindsdien niets meer van gehoord. Toch moet er ooit eens een teken van leven komen van een bepaald project binnen de studio. Zou het dan toch deze titel zijn?

Pikmin 4 (2020)
Kans van verschijnen:25%
Het wordt na vier jaar toch echt wel eens tijd om deze titel te gaan zien, toch Nintendo? Of zoals Ness treffend stelt: Waar blijft Pikmin 4?

Mario + Rabbids: Kingdom Battle 2 (2020)
Kans van verschijnen: 30%. Ik denk eigenlijk dat deze E3 te vroeg is
Hoewel Mario’s naam ongetwijfeld impact hierop had, is Ubisofts strategiespel zonder twijfel de meest succesvolle third party-game op de Nintendo Switch. Alleen daarom zou je zeggen dat ze bij het Franse bedrijf druk bezig zijn aan een gevolg. Yves Guillemot hield afgelopen april (door wijselijk helemaal niets te zeggen) de deur in ieder geval ver open voor Mario + Rabbids: Kingdom Battle 2. Dat niet alleen: de beste man steekt het niet onder stoelen of banken dat hij zeer te spreken is over de relatie tussen de twee. Ik heb er goed vertrouwen in dat Ubisoft nog veel meer uit Mario en de doldwaze Rabbids kunnen halen. Wie weet zelfs al deze E3.

E32019_Verwachtingen_MarioRabbidsKingdomBattle2

En verder?
Zoveel! Zo lijkt het erop dat The Witcher 3: Game of the Year Edition naar de Nintendo Switch komt. De baas van Gearbox ziet daarnaast zijn Borderlands graag verschijnen op het apparaat (wat vrijwel altijd betekent dat er ook daadwerkelijk wat komt). Misschien was het een foutje (alles kan), maar Nintendo én de ontwikkelaar zelf hebben min of meer bevestigd dat Spyro Reignited Trilogy gaat komen. Ongetwijfeld dat Toys for Bob eerst druk aan de bak moest om de game voor de Switch te optimaliseren, maar deze E3 volgt waarschijnlijk toch echt de onthulling.

Astral Chain gaan we zonder twijfel zien, misschien zelfs speelbaar. En Bravely Default 3, waarvan de ontwikkelaars zo trots melden dat ze ermee bezig waren? Ik denk niet dat Square de aandacht van Oninaki af wil houden, maar het kan natuurlijk altijd. Diverse media beweren daarnaast nog altijd bij hoog en laag dat Metroid Prime Trilogy naar de console komt. Oh, en dan vergeet ik bijna het feit dat dataminers SNES-titels in de code van Nintendo Switch Online vonden! Tot slot is er ongetwijfeld nog wel een bijna vergeten Wii U-titel die door Nintendo boven water gehaald kan worden. Super Mario 3D World, bijvoorbeeld. Het gaat zonder twijfel een prachtige E3 worden!

Mis jij nog spellekes in dit rijtje of heb je zelf speciale E3-verwachtingen? Deel ze in de comments!
Next articleOpvolger van Yooka-Laylee aangekondigd door Playtonic Games Previous articleProject Nimbus - Geen hoogvlieger

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 07 juni 2019 14:34 | #286707
Als The Switcher 3 uitkomt dan ren ik keihard zonder broek op straat en roep ik keihard.... M.O.B!!!!

Verder zou ik graag iets willen zien van Zelda BotW 2. Al is het een intro. Dat geld ook voor Xenoblade 3.

Hoe zit het trouwens met Rainway???? Niks meer van gehoord.

Achja Netflix verwachten we ook binnekort op de Switch
Avatar
Kuemori | 07 juni 2019 14:49 | #286708
Nieuwe beelden van Luigi's Mansion 3, Animal Crossing en Link's Awakening. En hopelijk de nieuwe games van Retro Studios en Monolith Soft.
Avatar
offensive | 07 juni 2019 15:05 | #286709
collapse
Ik hoop dat Nintendo naast de al reeds bekende games nog 2 a 3 nieuwe games toont aan ons

Bijvoorbeeld:

Pikmin 4
Excite Truck
Mario Strikers
Paper Mario / Mario en Luigi RPG

Zou het ook leuk vinden als we iets van Retro Studio's game gaan zien of iets van Monolith Soft nieuwe game
Avatar
deejaydadream | 08 juni 2019 11:40 | #286719
Reactie op post #286709 van offensive
Met Excite Truck ben ik het helemaal mee eens, de eerste game in HD, misschien 8 a 16 tracks erbij en online.
Avatar
Sharjah-Games | 07 juni 2019 15:51 | #286710
Ik verwacht iets van wave race!!!
Avatar
Demin | 07 juni 2019 20:02 | #286714
We weten al best wel veel Switch games die linksom of rechtsom behandeld (moeten) worden deze E3: (een flink aantal komt immers veel te snel uit om deze buiten beschouwing te laten)

Fire Emblem: Three Houses
Astral Chain
Deamon X Machina
Mario Maker 2
Link's Awakening
Pokémon SS (iig de on floor demo)
Luigi's Mansion 3
Animal Crossing Switch
Marvel Ultimate Alliance 3
Cadance of Hyrule (waarschijnlijk de "available in Nintendo eShop, right after this presentation" Wink
Yokai Watch 4
Untitled Goosegame
Een Nindie reel met een sloot aan andere indiegames.

En dan zijn er nog games/studios met een hoge kans om besproken maar die eventueel wel tot later bewaard kunnen worden: Het geheime Retro-project waar ze de afgelopen jaren aan hebben gewerkt (wie oh wie was dat verborgen figuur op Reggie's afscheidscadeau?), Bayonetta 3 (aangezien Astral Chain dit jaar al uit komt kan die ook nog naar achteren worden geschoven), een derde samenwerking met Ubisoft (we hebben nu al 2 jaar op rij een 'collab' tussen Nintendo en Ubisoft, en de relatie lijkt alles behalve bekoeld. Daarbij, ook al presteerde StarLink beneden verwachting, het was wel het meest succesvol op de Switch met de Starfox cross-over) Monolith Soft is enorm gegroeid de laatste tijd en zeer efficiënt (Xenoblade Chronicles 2 is in een recordtijd gemaakt terwijl 60% van hun team gelijktijdig aan BotW werkte) dus hopelijk zien we daar ook iets moois van, of dat nu een port, vervolg of nieuwe IP is. Sowiesois Monolith Soft mijn favo ontwikkelaar, dus hier hoop ik van harte op. Prime 4 zal nog niet ver genoeg zijn om te tonen, maar na het reboot debacle is er best een kans dat we 'iets' te horen/zien krijgen om de fans gerust te stellen.

Een écht slechte E3 kan dit dus al bijna niet meer worden, met zo'n basis line-up. Laat staan met de toevoegingen van (grote) verrassingen. Dit zullen er overigens niet heel veel zijn, want de line-up is al best vol, laten we wel realistisch blijven.
Avatar
ThanosReXXX | 07 juni 2019 23:55 | #286715
collapse
@Erik Hoezo, Pikmin 4 25%? Ben benieuwd waar dat op gebaseerd is.
Ik hoop in ieder geval wel eens een keer wat van deze game te horen, zodat we in ieder geval een teken van leven krijgen.

Even terzijde: kan nog steeds niet geloven dat uit de poll is gekomen dat Animal Crossing de meest gewilde game is. Best leuk om te spelen, hoor, maar komt natuurlijk bij lange na niet in de buurt bij een titel zoals Metroid Prime, Zelda, F-Zero, Pokémon of Fire Emblem.
Avatar
Martijn | 08 juni 2019 00:20 | #286716
Reactie op post #286715 van ThanosReXXX
Krijg zo langzaamaan het idee dat Pikmin 4 niet meer bestaat. Anders was hij intussen wel uit geweest, na al die jaren. Ik denk dat het vroege afscheid van de Wii U daar misschien iets mee te maken heeft.

Pikmin 3 was goed ontvangen op de Wii U, dus het is aannemelijk dat ze daarna deel 4 gingen ontwikkelen. Miyamoto bevestigde vaak genoeg dat het al ver af was. De Wii U had echter hard games nodig. De hele levensloop van het systeem was daar een gebrek aan. De release van Pikmin 4 bleef echter uit.

De Wii U had hard games nodig, maar werd stopgezet. De Nintendo Switch werd een groot succes. Misschien dat ze besloten dat het voor Wii U begrippen goed was, om maar aan nieuwe games te komen, maar dat de Nintendo Switch dit spel niet zo hard nodig had. De Switch had vrij snel een groter aanbod en misschien is dan toch besloten dat Pikmin 4 toch niet goed genoeg was. Allemaal speculatie natuurlijk.

Miyamoto zei wel vaker dat een nieuw spel vernieuwend moet zijn. Dat is ook waarom de F-Zero serie al een tijdje stil lijkt te liggen. Volgens mij kun je ook een prima spel maken zonder het wiel opnieuw uit te vinden. Zou kunnen dat Pikmin 4 om zo'n soort reden niet meer uitkomt op de Nintendo Switch. Zou het best leuk vinden als hij er dit jaar toch bij zit, maar ik verwacht het eigenlijk niet meer. Tenminste niet de versie van "Pikmin 4" die al zolang in de maak lijkt te zijn.
Avatar
Dyon | 08 juni 2019 00:35 | #286717
Reactie op post #286715 van ThanosReXXX
collapse
Waar haal jij eruit dat het de meest gewilde game is? De vraag luidt alleen waarmee men denkt dat de Direct wordt geëindigd, niet waar ze het meest naar uit kijken.
Avatar
ThanosReXXX | 08 juni 2019 01:08 | #286718
Reactie op post #286717 van Dyon
Oeps, titel verkeerd gelezen. My bad... Hahaha

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.