Nintendo focust zich niet op wat na de Nintendo Switch komt Nieuws | 11 juni 2019 22:46 | Auteur: Erik | Bron: IGN

"Voordat we beginnen over next-gen, laten we eerst praten over current-gen", aldus Doug Bowser, Nintendo's kersverse president van Nintendo of America tegen IGN.

Hij steekt niet onder stoelen of banken dat Nintendo op dit moment geen interesse heeft om op de opvolger of eventuele nieuwe versie van de Nintendo Switch te praten. Bowser: "Er zijn mensen die altijd denken over wat komen gaat. Maar op een bepaalde manier staan wij, en het team dat we hier heb stil bij hetgeen wat we op dit moment hebben".

De president van Nintendo of America geeft hierbij als voorbeeld de op dit moment sterke verkopen. "In de Verenigde Staten hebben we al vijf maanden een sterk momentum. We zijn daar de best verkopende console." Hij verwijst daarnaast ook naar het feit dat de Nintendo Switch nog pas op de markt is. "Voor andere ontwikkelaars zijn er natuurlijk een hoop hoog geanticipeerde momenten die mogelijk gaan gebeuren op de E3. Wat ons betreft, zijn we echter nog maar net in ons derde jaar aanbeland. We hebben aanzienlijk momentum."

46

Ook bij andere opkomende trends en technologieën, zoals Xbox GamePass of cloud-based gaming, hoeft Nintendo volgens Bowser geen tandje bij te zetten. "Vergeet niet dat we de cloud echter al gebruiken. Met de Nintendo Switch en Nintendo Switch Online is het voor bepaalde games mogelijk om je data in de cloud op te slaan en deze tussen verschillende apparaten over te zetten. Daarnaast hebben we ook het Nintendo Entertainment System op Nintendo Switch Online, waar je vanuit een brede selectie games kunt spelen."

Het lijkt er dus niet op dat we in de nabije toekomst een nieuwe versie van de Nintendo Switch gaan zien. Meer uitspraken lezen van de kersverse president? Bowser gaat in het interview van IGN verder op de E3 en hoe ze content aan het publiek teasen.
Next articleScreens en artwork Luigi's Mansion 3 tonen allerlei unieke geesten Previous articleLivestream Nintendo Treehouse Live at E3 2019

Reacties van gebruikers

Avatar
Banjo | 12 juni 2019 17:32 | #286915
Tuurlijk niet, de Switch is net een beetje ouder dan 2 jaar. Laat 'm nog fijn minstens vijf jaar mee gaan!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.