Aandelen Nintendo hard gedaald door uitstel Animal Crossing: New Horizons Nieuws | 12 juni 2019 19:27 | Auteur: Mink | Bron: Financial Times

Het uitstel van Animal Crossing: New Horizons heeft een flinke deuk geslagen bij Nintendo.

Na de E3 Nintendo Direct hebben de aandelen van Nintendo een flinke klap gekregen. In totaal zijn de aandelen met 3.5% gezakt, iets wat vrij extreem is om te verliezen binnen 24 uur. Dat is echter niet de enige reden waarom de aandelen relatief zover gezakt zijn; aandeelhouders hoopten op een goedkopere Nintendo Switch.

AandelenNintendo


Nou moet er wel eerlijk bij gezegd worden dat de aandelen van Nintendo op dit moment op een gigantisch hoog niveau staan, zelfs nog na de Nintendo Direct. Met 400 miljoen aandelen, die ieder ~1400 yen zijn gezakt, is er een verlies aan waarde ontstaan van 556.000.000.000 yen (4.45 miljard euro).
Next articleNo More Heroes 3 gemaakt voor motion control, ondersteunt ook... Previous articleThe Legend of Zelda: Breath of the Wild vervolg duisterder dan...

Reacties van gebruikers

Avatar
IJsbeer | 12 juni 2019 21:35 | #286921
Ik kan het enigszins deel wel begrijpen. Ze hadden Animal Crossing in September aangekondigd en beloofd het in 2019 te releasen, en tot de E3 niks laten zien. Nu komen ze met een trailer van minder dan 2 minuten, en een release in 2020. In principe ben ik er tevreden met wat ik zag, op hier en daar een paar dingetjes die imo verbeterd hadden mogen worden. Maar dit was niet leuk wat ze zeiden, het triggerde mijn autisme een beetje. Maar ik denk dat ze meer tijd willen, zodat ze naar de wensen van de fans kunnen luisteren. Na de aankondiging in september zijn er zoveel video's gemaakt met wenslijstjes, dat Nintendo wellicht meer de tijd nodig heeft, om wat aan die wensen te voldoen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: New Horizons

Platform: Nintendo Switch
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 20 maart 2020

Screenshots