Luigi valt in de smaak bij vrouwelijke gamers Nieuws | 13 juni 2019 10:23 | Auteur: Erik | Bron: Eurogamer

Sorry, Mario. Je vist hier toch achter het net!

Onderzoek van Nintendo heeft uitgewezen dat spellen met Luigi als hoofdrolspeler populair zijn bij een vrouwelijk publiek. Dit meldt Nintendo of America's Bill Trinen in een interview met Eurogamer.

Hij noemt dit als een van de redenen om Luigi's Mansion 3 centraal te stellen tijdens de E3 van dit jaar - iets dat na knallers als The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Smash Bros. Ultimate en Super Mario Odyssey misschien een vreemde keuze lijkt. Mario's broertje heeft volgens Trinen de kracht om een brede doelgroep aan te spreken. Luigi's Mansion 2 voor de Nintendo 3DS was populair bij de hardcore Nintendo-fans, maar ook bij een bredere doelgroep. Deze game verkocht uiteindelijk zes miljoen exemplaren.

Luigi's Mansion 3 verschijnt 'ergens dit jaar' voor de Nintendo Switch. Wist je trouwens dat ie oorspronkelijk begon als Wii U-titel?

15


Next articleBewonder frisse details en beelden van Grandia HD Collection Previous articleOntwikkeling Bayonetta 3 verloopt goed, ondanks afwezigheid...

Reacties van gebruikers

Avatar
Kuemori | 14 juni 2019 18:43 | #286998
Luigi's Mansion 2 voor de Nintendo 3DS was populair bij de hardcore Nintendo-fans, maar ook bij een bredere doelgroep. Deze game verkocht uiteindelijk zes miljoen exemplaren.

Hopelijk verkoopt deeltje drie nog meer exemplaren. Holy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Luigi's Mansion 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Next Level Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 31 oktober 2019

Screenshots