Geen traditionele multiplayer in Doom Eternal Nieuws | 15 juni 2019 11:42 | Auteur: Mink | Bron: IGN

IGN heeft in een interview met Bethesda gesproken over Doom Eternal.

Doom Eternal is het vervolg op de reboot van de Doom-serie. Het spel verscheen op alle consoles, zelfs de Nintendo Switch. Wij gaven dit eerste deel een zeer nette 8,1 in onze review. In een interview met IGN hebben Hugo Martin en Marty Stratton van Bethesda gesproken over de online multiplayer. Marty Stratton zei (vertaald):

"We hebben geen traditionele multiplayer in Doom Eternal. Battlemode heeft de focus. Het is het vechten zoals spelers gewend zijn van Doom. In 2016 met Doom hadden we traditionele multiplayer. Het had eigenlijk geen enkel element van Doom waar mensen echt gek op zijn. Het voelde voor ons zeer leeg aan en daarom wilden we in Doom Eternal een andere weg inslaan."


De multiplayer van Doom Eternal werd afgelopen E3 uit de doeken gedaan; hier speelt één Slayer tegen twee demonen. Creative Director Hugo Martin zei het volgende hierover (vertaald):

"In 2016 kwamen we erachter dat we niet de rest moesten volgen, maar onze eigen weg moesten creëren. In de singleplayer doen we dat al, we ownen het. We maakten een goede Doom-game en keken niet naar andere partijen. Met de multiplayer keken we eigenlijk naar hoe andere spellen het implementeren. Het begon duidelijk te worden voor zowel de fans als onszelf; we wilden iets anders. Daarom hebben we de Doom Eternal multiplayer zelf gemaakt en hebben we gefocust op de best mogelijke multiplayer in een Doom-spel.Het voelt nu ook echt aan alsof je Doom speelt met vrienden."


Doom Eternal moet op 22 november verschijnen voor de Nintendo Switch.
Next articleKonami ontwijkt microtransacties voor Contra Rogue Corps Previous articleVideoreview: Resident Evil 0

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 17 juni 2019 09:25 | #287067
In Id we trust!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

DOOM Eternal

Platform: Nintendo Switch
Genre: Shooter
Ontwikkelaar: id Software
Uitgever: Bethesda
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 22 november 2019