Voormalige baas Epic probeerde Fortnite te annuleren voordat hij het bedrijf verliet Nieuws | 15 juni 2019 14:04 | Auteur: Erik | Bron: Game Informer

Het had zomaar anders kunnen lopen voor de Battle Royale.

Als het aan Rod Fergusson had gelezen, voormalig director of production bij Epic Games, had Fortnite namelijk nooit het levenslicht gezien. "Als ik bij Epic was gebleven, had ik Fortnite geannuleerd. Zonder twijfel", vertelt de beste man aan Game Informer. "Sterker nog: voordat ik wegging, probeerde ik nog om Fortnite af te blazen."

Dit had alles te maken met de Save the World-modus, waar Fortnite ooit mee begon in juli 2017. Dit was geen Battle Royale; jij werkte met maximaal drie anderen samen om hordes (waves) aan monsters te verslaan. Om jezelf hiervoor een handje te helpen, bouwde je hiervoor de kenmerkende houten constructies.

Fortnite_NintendoSwitch_01

Fergusson zag geen brood in dit concept. "Toen het enkel Save the World was, was het een project met een aantal belemmeringen. Als de director of production destijds, passeerde die game mijn kwaliteitsdrempel niet voor iets wat we zouden blijven ondersteunen."

De beste man is echter blij dat hij wegging bij Epic in 2012, om te helpen met voltooien van de ontwikkeling van BioShock Infinite bij Irrational Games. "Ik ben ongelofelijk blij met hun succes. Het spel waar jullie zo van houden, die wereldwijde sensatie, die had niet bestaan als ik bij Epic was gebleven." Het is Fergusson zelf ook niet slecht vergaan: hij is op dit moment een van de hoofdspelers bij Microsoft's Gears 5-studio.

Fortnite is sinds 12 juni 2018 verkrijgbaar in de Nintendo Switch eShop, met enkel de online Battle Royale-modus. Er is geen Nintendo Switch Online-abonnement nodig om de game te kunnen spelen.

Next articleDe ontwikkelaars over het concept achter Luigi’s Mansion 3 Previous articleDoug Bowser spreekt over het filmen van de Nintendo Direct E3...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fortnite

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Battle Royale
Ontwikkelaar: Epic Games
Uitgever: Epic Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1 - 100
Releasedatum: 12 juni 2018

Screenshots