Sonic Team over dertigste verjaardag van de egel en eSports Nieuws | 16 juni 2019 15:05 | Auteur: Martijn | Bron: 4Gamer

1991, het jaar waarin Sonic the Hedgehog voor het eerst werd uitgegeven en vervolgens enorm populair werd. Het is intussen bijna dertig jaar geleden en voor dat jubileum denkt Sonic Team aan iets speciaals.

Voor Sonic zal 2021 een belangrijk jaar worden, aangezien de Sonic-reeks én het personage dan dertig jaar bestaan. Het hoofd van Sonic Team, Takashi Iizuka, geeft aan dat het tijd is om plannen voor het jubileum te maken. Het lijkt hem goed daarvoor een nieuwe uitdaging aan te gaan, binnen de reeks.

Tijdens hetzelfde interview vroeg men Iizuka ook naar de kans, dat Sonic gaat deelnemen aan eSports. Het zou mogelijk kunnen zijn, maar deze kans lijkt hem slechts gering. Sonic is in eerste instantie een actie-platformer, dus de uitvoerbaarheid lijkt Iizuka twijfelachtig. Toch sluit hij het niet compleet uit, mede omdat Sonic naast zijn hoofdgames ook in andere genres zijn opwachting maakt, zoals recentelijk in Team Sonic Racing. Andere genres zijn volgens Iizuka toepasselijker en de kans bestaat dat die zich beter lenen voor eSports.

Team Sonic Racing verscheen op 21 mei 2019. Je kunt hier de review van dat spel bekijken, dat van ons een nette 7 ontving. Later dit jaar zal Sonic ook samen met Mario optreden in Mario & Sonic at the Tokyo 2020 Olympic Games.
Next articleGame Freak gaat dieper in op beperkingen Galar's Pokédex en... Previous articleBeelden E3-demo van The Legend of Zelda: Link's Awakening

Reacties van gebruikers

Avatar
Banjo | 16 juni 2019 18:38 | #287053
collapse
Meh. Sonic heeft al sinds 2008 geen fatsoenlijke game meer gehad (Buiten Generations dan)

Mijn hoop is allang gevlogen voor de blauwe egel.
Avatar
Mitch | 17 juni 2019 10:18 | #287068
Reactie op post #287053 van Banjo
collapse
Waar blijft die Colors remake voor de Switch, verdulleme.
Avatar
Banjo | 18 juni 2019 13:28 | #287102
Reactie op post #287068 van Mitch
Je bedoelt Unleashed remake hoop ik? Colors was behoorlijk meh, zelfs grofweg slecht op sommige punten.
Avatar
FalconPawnch | 16 juni 2019 19:04 | #287055
collapse
Ik heb Sonic nooit echt leuk gevonden. Er was ooit 1 game waar je een multiplayer mode had waarbij je een verborgen emerald moest vinden. Geen idee meer welke dit was maar dat was het enige dat ik ooit leuk vond aan Sonic.
Avatar
JORISGUY7XD | 17 juni 2019 10:38 | #287069
Reactie op post #287055 van FalconPawnch
Dat is Sonic Adventure 2 (Battle) voor Dreamcast en GameCube. Het is een decent game, alleen het is best verouderd. Als je weet hoe je de bugs en jank kan ontwijken is het spel erg leuk.
Avatar
Duncan | 16 juni 2019 21:52 | #287058
collapse
Volgens mij is het Takashi Iizuka en geen Lizuka.

On-topic
Sonic was vroeger mijn homie. Ik vond hem stoerder dan die vadsige loodgieter tijdens het SNES en Megadrive tijdperk. Nu zijn de blauwe egel en ik uit elkaar gegroeid. Dat komt denk ik doordat Mario de 3D overgang wel heeft overleefd.
Avatar
Martijn | 16 juni 2019 22:40 | #287063
Reactie op post #287058 van Duncan
Het is gecorrigeerd. Dank je, Duncan. Je hebt inderdaad gelijk.

Als ik Sega hoor praten over nieuwe uitdagingen, dan heb ik altijd het idee dat ze wéér het wiel willen uitvinden, voor iets dat allang bestaat. Alsof ze zelf niet zien waar het succes van eerdere games in zat en dan een tweestrijd krijgen: we moeten vernieuwen, maar we moeten ook alles wat de fans leuk lijken te vinden behouden. Je krijgt iedere keer een wirwar van oude en nieuwe invloeden, die niet altijd werken of aanslaan.

Fijn als Sonic Team eens ging voortbouwen op de juiste elementen. Sonic Mania was een goede indicatie hoe dit kan, maar vervolgens komen ze dan weer met Sonic Forces en lijken ze weer niet de juiste stappen te hebben genomen. Het was eigenlijk de bedoeling dat Sonic Forces het grootschalige Sonic-avontuur werd, maar Sonic Mania gooide toch echt hogere ogen, in ieder opzicht. Die is natuurlijk mede mogelijk gemaakt, maar nauwelijks ontwikkeld door Sonic Team. Sonic Mania was echter wél een succes en volgens velen het beste Sonic-spel sinds 1994, toen Sonic & Knuckles uitkwam als laatste volwaardige Megadrive Sonic-titel.

Misschien wordt het tijd dat Sonic Team tussendoor eens aan een compleet ander spel werkt. Sega heeft nog genoeg andere spelreeksen, die aandacht kunnen gebruiken. Keer met Sonic terug als er een écht goed idee is, dat de reeks wél eer aandoet. Laat desnoods een andere ontwikkelaar een Sonic-game maken, maar dan wel één met de juiste vaardigheden in huis. Op een tweede Sonic Boom zit ook niemand te wachten.

Sonic probeert de hele tijd weer succesvol te zijn. Dat lukt dan even, om vervolgens weer in waardering te dalen. Er komt al een speelfilm aan, die mogelijk ook geen goede invloed gaat zijn op Sonic's populariteit. Mogen hopen dat het volgende spel wél weer alles in huis heeft, om een goede titel te worden. Niks overhaasten en kijken wat er goed- of misgaat dus. Maar min of meer weet je al dat Sonic Team dat waarschijnlijk niet gaat doen. Er is nu immers een jubileum te halen...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Tokio 2020

Platform: Nintendo Switch
Genre: Sports
Ontwikkelaar: SEGA
Uitgever: SEGA
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 08 november 2019

Team Sonic Racing

Platform: Nintendo Switch
Genre: Racing
Ontwikkelaar: Sumo Digital / SEGA
Uitgever: SEGA
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 12
Releasedatum: 21 mei 2019