Astral Chain ook in co-op te spelen Nieuws | 19 juni 2019 11:17 | Auteur: Erik | Bron: Kotaku

Een van je vrienden kan te allen tijde een van de Joy-Con overnemen om jou een handje te helpen tijdens een gevecht!

In co-op modus speelt één van jullie als de politieagent, terwijl de tweede de monsterlijke Legion overneemt. Dit onthult de director van Astral Chain, Takahisa Taura, die in gesprek was met Kotaku. Jullie zijn verbonden door middel van een energieketting. Normaal gesproken neemt de speler beide personages voor zijn rekening.

Hoe dit werkt? Je kunt het volgens Taura een beetje vergelijken met Super Mario Galaxy. Toch assisteert een tweede speler je niet simpelweg: beide spelers moeten daadwerkelijk moeite doen om de karakters te besturen en elkaar te helpen. "Als je voor de hoogste score gaat, is spelen met twee spelers best uitdagend. Om een voorbeeld te noemen: er zijn tijdens het spelen verscheidene momenten waarin jij en je Legion op precies hetzelfde moment gezamenlijk moeten aanvallen. Als je met z'n tweeën speelt, is het net alsof jij en de andere speler elkaars gedachten moeten kunnen lezen."

Gelukkig is het volgens Taura niet alleen hogere wiskunde: "...Maar het is niet alleen lastig. Als jullie gezamenlijk op de bank de game spelen, is het ook ongelofelijk leuk."

AstralChain_NintendoSwitch_20

Hoe deze co-op-toevoeging het levenslicht zag? Taura legt uit dat hij, hoewel Astral Chain gericht is op een enkele speler, gebruik wilde maken van een van de unieke functies van de Nintendo Switch: het ontkoppelen van de Joy-Con.

"Terwijl ik de game ontwikkelde, schoot soms door mijn hoofd dat, uiteraard, er een bepaald systeem gemaakt kon worden waar ze [de personages] gescheiden konden worden, maar waar ik vooral naar streefde was dat een speler twee personages tegelijk bestuurde." Taura gaat verder: "Maar de Nintendo Switch heeft deze geweldige toepassing waar je, vanzelfsprekend, de Joy-Con kunt ontkoppelen om samen te spelen."

Meer weten over deze rasechte Platinum Games-titel? Lees hier drie dingen die je moet weten over Astral Chain. Bekijk ook gelijk even de uitgebreide Nintendo Treehouse-sessie. Astral Chain ligt vanaf 30 augustus in de winkels voor de Nintendo Switch.
Next articleGrezzo verantwoordelijk voor remake van The Legend of Zelda:... Previous articleVierde video animatie Dr. Mario World

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 19 juni 2019 12:50 | #287110
Dat is echt tof!
Avatar
Nintendofeestneus | 19 juni 2019 13:01 | #287114
collapse
Was teleurgesteld wat ze lieten zien.
Avatar
FalconPawnch | 20 juni 2019 00:55 | #287122
Reactie op post #287114 van Nintendofeestneus
Ik denk dat je niet teveel moet verwachten van een nieuwe game als deze. Het is een nieuw concept met die chain shizzle. Het zal zeker geen Zelda-niveau bereiken maar het oogt in elk geval wel tof en het lijkt me leuk om te spelen. Zeker nu het co-op blijkt te zijn.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Astral Chain

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 30 augustus 2019

Screenshots