Kensuke Tanabe: Metroid Prime 4 niet bij E3 2019 vanwege focus op Luigi’s Mansion 3 Nieuws | 19 juni 2019 23:04 | Auteur: Martijn | Bron: Eurogamer

Producer Kensuke Tanabe had deze E3 meer over Luigi's Mansion 3 te vertellen, dan over Metroid Prime 4. Daarom is laatstgenoemde game niet op de E3 aan bod gekomen.

Samen met het team van Next Level Games werkt Nintendo’s Kensuke Tanabe momenteel als supervisor aan Luigi’s Mansion 3. De beste man is op soortgelijke wijze echter ook betrokken bij de totstandkoming van Metroid Prime 4.

Tijdens de E3 zei Tanabe over Metroid Prime 4, dat hij dit jaar liever heeft dat mensen hun aandacht aan Luigi besteden. Hij vreest dat mensen zich op Metroid Prime 4 richten, als hij daar iets over zegt. Als de tijd rijp is, zal hij er echter wel over spreken.

Het laatste dat Nintendo deelde over Metroid Prime 4, was dat het project is geannuleerd en overgenomen door Retro Studios. Zij werkten eerder aan de hoofdgames in de Metroid Prime-serie. Op het moment is Retro Studios bezig de juiste mensen te vinden voor de ontwikkeling. Het is dus zeer twijfelachtig of Nintendo al iets van Metroid Prime 4 had kunnen tonen, omdat het spel duidelijk nog een lange ontwikkelperiode voor de boeg heeft.

metroidprime4_nintendoswitch_01

Het verdere interview ging over Luigi’s Mansion 3. Zo deelden makers Kensuke Tanabe en Yoshihito Ikebata onder andere, dat Birdo zijn opwachting niet zal maken in Luigi’s Mansion 3.

Eerder werd al uitgelegd dat Tanabe en Ikebata de baasgevechten willen verbeteren en hoe zij op de hotelstructuur van het spel kwamen. Een conceptidee was om tussen tv's in de verschillende kamers te kunnen teleporteren. Uiteindelijk werd het belangrijkste transporteermiddel gevonden in de hotellift, maar de knoppen daarvan ontbreken. Je kunt ze krijgen door bazen te verslaan. De lift gaat echter niet omhoog in volgorde en kan verspringen tussen de verschillende verdiepingen.

Na twee keer verslagen te zijn door Luigi, zint King Boo op wraak. Hij heeft Luigi en zijn vrienden uitnodigingen gestuurd om in het hotel te verblijven en neemt ze vervolgens gevangen, op Luigi zelf na. Op de vraag waarom Luigi en co. in valse uitnodigingen blijven trappen, zeiden de ontwikkelaars dat deze uitnodiging behoorlijk echt leek en er weinig te betwijfelen was. Tanabe geeft aan dat Nintendo Labo-ondersteuning een optie kan worden, mocht de mogelijkheid zich op den duur voordoen. Vooralsnog zit dit echter niet in het spel.

Van munten kun je speciale items kopen, zoals een gouden bot. In Luigi’s Mansion 2 kon Polterpup je daarmee terug tot leven wekken. Ook kun je hints kopen, zodat je weet waar je verzamelbare edelstenen kunt vinden. Luigi kan meer op de hulp van Polterpup rekenen dan van zijn vrienden. Zij gaan naar een ‘save camp’ zodra je ze redt en zullen dus niet speelbaar zijn.

Luigi’s Mansion is later in 2019 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

20
Next articleE3 2019: Daan speelt New Super Lucky's Tale Previous articleE3 beelden van Lost Words: Beyond the Page

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 20 juni 2019 00:16 | #287121
Hmjah, als ze nog vacatures ophebben staan voor bijvoorbeeld een art director (iets wat je eerst nodig hebt voor richtlijnen) dan is de game nog amper in ontwikkeling en kan het dus niet eens getoond worden. Dan moeten ze dus iets gemaakt hebben zonder richtlijnen van artwork.

Beetje raar dus dat ze Luigi's Mansion aanhalen. Die game had sowieso getoond geweest. Daarnaast zou de E3 alleen games showen die dit jaar nog uitkomen, dus MP4 zit daar natuurlijk niet bij.
Avatar
SMS | 20 juni 2019 02:30 | #287123
Ik kijk echt hoog uit naar Metroid Prime 4. Hopelijk nadat de engine van Prime 4 compleet is hergebruiken ze het voor vele sequels of gewoon Metroid titels die niet in het "Prime" kader passen.

Hoop zeker dat dit hun moeite waard wordt. Worship

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Luigi's Mansion 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Next Level Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 31 oktober 2019

Metroid Prime 4

Platform: Nintendo Switch
Genre: First Person Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo / Retro Studios
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend