Bloodstained: Ritual of the Night bevat gamebrekende fout Nieuws | 20 juni 2019 23:05 | Auteur: Martijn | Bron: 505 Games

Heb je de fysieke versie van Bloodstained: Ritual of the Night? Wees voorbereid, want er zijn problemen als je de game naar de nieuwste versie patcht. De uitgever geeft advies over hoe je deze problemen kunt omzeilen.

Er is een update voor Bloodstained: Ritual of the Night, waardoor het spel naar versie 1.02 wordt getild. Ben je nog niet begonnen met spelen? Dan kun je zonder problemen de update uitvoeren. Als je echter al met het spel bent begonnen, kom je na het installeren van versie 1.02 problemen tegen die je volledig verhinderen verder te komen. Let op: dit geldt bij de Nintendo Switch enkel voor de fysieke uitgave - de digitale versie van Bloodstained bevat geen game-brekende fout.

Playstation 4 en Xbox One spelers konden al eerder met het spel aan de slag, maar deze game-brekende bug geldt voor iedere versie. Uitgever 505 Games legt de situatie uit en geeft advies (vertaald):

“We hebben onderzoek gedaan naar een probleem op de Playstation 4 / Xbox One, dat de voortgang in het spel blokkeert. Onze excuses voor deze fout en bedankt voor je geduld terwijl wij dit onderzoeken.

Het probleem ontstaat wanneer een nieuw spel wordt gestart, vóór het downloaden van de 1.02 update. Na de update verschijnen schatkisten in een incorrecte status van open en gesloten. Zonder de items uit deze kisten wordt je voortgang geblokkeerd.

Spelers die last hebben van deze bug, zullen het spel moeten herstarten met een nieuwe savegame, om op de juiste manier door te kunnen spelen. We onderzoeken een aantal mogelijkheden om deze problemen op te lossen, maar iedere oplossing vereist het beginnen van een nieuwe spel. Ondanks onze moeite een iets te verzinnen waarbij de voortgang van voor de 1.02-patch wordt bewaard, is een nieuwe savegame de beste manier om verdere problemen te voorkomen.

Xbox One spelers zullen hier ook last van ondervinden, wanneer de 1.02-patch volgende week verschijnt. Nintendo Switch spelers met een fysieke uitgave kunnen beter eerst de 1.02-patch downloaden, voordat zij gaan spelen.”


Als je van plan bent het spel digitaal aan te schaffen, dan ontvang je automatisch de nieuwste – en veiligste – versie. Een fysieke uitgave bevat echter de originele versie van het spel. Zoals hierboven wordt geadviseerd, kun je het beste eerst de software updaten en teleurstellingen voorkomen.

Vorige week werd bekend dat Shovel Knight een speelbaar gastoptreden zal maken in Bloodstained: Ritual of the Night. Het spel verschijnt op 25 juni. De bijhorende trailer kun je hieronder bekijken.

Next articleKinderen spelen Super Mario Maker 2 in verse commercial Previous articleFramerate Daemon X Machina flink verbeterd volgens Marvelous

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bloodstained: Ritual of the Night

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €39,99
Genre: 2.5D actieplatformer
Ontwikkelaar: ArtPlay
Uitgever: 505 Games
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: 25 juni 2019

Screenshots