Shakedown Hawaii - Tropisch pixelparadijs Review | 22 juni 2019 11:00 | Auteur: Mitch

Als mensen willen we altijd meer. Meer geld en meer spullen zijn anno 2019 nog altijd gegronde redenen voor sommigen om keihard te werken of studeren. Om uiteindelijk dat grote huis en die dure auto te kunnen kopen, het liefst natuurlijk mooier dan die van de buren. Maar wat als dat niet lukt? Dan kun je altijd nog je frustratie botvieren in Shakedown Hawaii.

In Shakedown Hawaii stap je niet in de schoenen van een straatschoffie met smartphone dat naam wil maken in de misdaadwereld. Nee, je bent een uitgerangeerde CEO die niet gelooft in moderne zaken als streamen van video en online shoppen. In jouw tijd kocht je nog zendtijd op de televisie en moordde je gewoon concurrentie uit. Vroeger was echt alles beter. Of in de woorden van het spel "destroy a delivery truck a day to keep online shopping at bay!"

shadedownscreen1

Toch kan de oude knar niet eeuwig wegrennen voor de moderniteit en het is aan jou om hem te helpen zijn macht weer te herstellen. Dat doe je in Shakedown Hawaii op verschillende manieren, maar altijd met lekker veel geweld en pixelachtige explosies. Net zoals Retro City Rampage heeft ontwikkelaar Vblank namelijk wederom een cool eerbetoon gemaakt aan de tweedimensionale GTA-spellen uit....inderdaad, die goeie ouwe tijd.

Onrealistisch goed
Shakedown Hawaii bestaat voornamelijk uit schieten en autorijden en dus is het goed om te weten dat deze onderdelen beiden sterk zijn uitgewerkt. De auto’s besturen lekker en sturen onrealistisch scherp, wat altijd een plus is bij mij. Het schieten werkt met een zogenaamde twin-stick besturing en ik wil eigenlijk nooit meer een dergelijke spel spelen zonder. Het feit dat je alle richtingen uit kunt schieten terwijl je loopt voelt echt heerlijk vrij.

Je stapt in auto’s om van missie naar missie te rijden en kunt ondertussen naar hartenlust stelen, moorden of wanneer je in een vredelievende bui bent: je garderobe updaten. Dit alles in een aandoenlijk pixelstijltje waar aardig wat karakter in zit. Karakter, dat je ook terugvindt in de leuke humor en satirische dialoogjes die her en der te vinden zijn. Een pruttelende retro-synthwave soundtrack (denk Hotline Miami) maakt de foute jaren ‘80 vibe compleet.

shadedownscreen2

Knaken
De titel van het spel komt van de zogenaamde Shakedown mechanic, die helaas een stuk minder spannend is dan de naam doet voorkomen. Om een Shakedown uit te voeren pak je de kaart erbij, zet je een waypoint naar een concurrerende zaak en stap je binnen om de eigenaar te bedreigen met een honkbalknuppel of pistool. Herhaal dat vaak genoeg en het levert je aardig wat knaken op, maar het probleem met dit element is dat het al snel herhalend en saai wordt.

Dat is jammer, want Shakedown Hawaii legt na verloop van tijd aardig wat nadruk op dit ‘management’-gedeelte. Zo kun je bedrijven ook direct kopen en bestaan sommige verhaalmissies uit niets meer dan ‘ga naar deze zaak en kijk een kort gesprekje’. Hoe leuk de dialoogjes en de presentatie ook zijn, ik had liever wat interessantere missies gezien. Maar als je een beetje herhaling niet erg vindt en het materialisme een warm hart toedraagt, dan is dit spel je op het lijf geschreven.

Conclusie
Shakedown Hawaii is een charmante ode aan de tweedimensionale GTA-spellen van weleer. De ontwikkelaars snappen goed wat deze spellen zo tof maakte en moderniseren deze elementen naar 2019. Met een fijne twin-stick besturing, kleurrijke beelden en een dikke retro-synthwave soundtrack valt er dan ook genoegt te genieten. Het is alleen jammer dat de gameplay teveel in herhaling valt. Dat neemt niet weg dat het goed toeven is in dit tropische pixelparadijs, maar verwacht geen droomvakantie.
7
N1-score
  • + Charmant pixelstijltje
  • + Humor
  • + Fijne besturing
  • - Herhalende gameplay
  • - Wisselende kwaliteit missies
Next articleUbisoft: veel kinderen en families spelen Just Dance nog steeds... Previous articleMy Friend Pedro best verkochte Switch-game van Devolver Digital

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 22 juni 2019 15:06 | #287158
collapse
Dit spel is niet eens 1 euro waard. Al geef je mij 20 euro voor dit spel, koop ik em alsnog niet.
Avatar
koekiemonster | 22 juni 2019 20:31 | #287162
Reactie op post #287158 van MichaelNight
Wat!? Mad

Dit spel is nice!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Shakedown Hawaii

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €19,99
Genre: Sandbox
Ontwikkelaar: Vblank Entertainment
Uitgever: Vblank Entertainment
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 07 mei 2019

Screenshots