Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order Preview | 23 juni 2019 10:00 | Auteur: Daan

De Ultimate Alliance-reeks heeft heel lang stil gelegen. Zo lang zelfs dat ik de hoop op een vervolg al lang had opgegeven. Toen het spel werd aangekondigd tijdens The Game Awards stond mijn mond open van verbazing. Hoe kon dat nou? Wie had, in het versplinterende landschap van Cinematic Universes, kunnen denken dat het de game was die ik nodig had? Vele helden, die ik allemaal liefheb, in een doeltreffend product dat ik met me mee kan dragen. Marvel Ultimate Alliance 3 was het laatste waar ik ooit op had gerekend, maar wat ben ik gelukkig dat het bestaat.

Superheldje spelen
De demo van Marvel Ultimate Alliance 3 geeft toegang tot dertien helden, ieder met hun eigen aanvallen en specialiteiten. Dat is geen marketingpraat, want elke superheld voelt net een tikkeltje anders. In mijn tien minuten durende avontuur speelde ik voornamelijk met twee helden: Storm en Captain America. Natuurlijk ben je een team van vier helden, maar deze twee lagen me het beste. Storm kan vanuit de lucht ijsprojectielen afvuren, waarmee ze vijanden compleet klem zet. De nietsnutten kunnen geen kant op, waardoor je ze met gemak vernietigt. Captain America gaat veel directer de strijd aan. Met het schild in zijn handen, slaat hij met gebalde vuisten zijn vijanden neer. Als het aankomt op zijn speciale aanvallen kent hij een shield bash dat alles van hem afduwt. Dat is ontzettend handig voor crowd control.Het demo level van MUA3 vindt plaats in Shadowland. Het is hier dat je de HAND's ninja's probeert te verslaan met alle gevolgen van dien. De AI was slim, gezien ze opletten of je wel in verdediging gaat. Tijdens mijn eerste playthrough kaatste ik aanvallen nauwelijks af, waardoor de vijanden een heel stuk agressiever werden. Door op je tellen te passen en te weten wanneer je vol in de aanval moet gaan, kun je ieder met gemak om zeep helpen. Een echte baas was er niet in de demo, maar het eindigde met een groots gevecht waar vijftig sterke krijgers klaarstonden.

Buiten de vloeiende actie in de gevechten, waren er lichte platform- en puzzelmomenten. Je moest spotlights ontwijken, power-ups oppakken en naar intel luisteren. Het was allemaal bijzaak in het grote geheel, maar het bouwt de wereld wel mooi op. De interacties tussen personages was voortreffelijk en je had hele gesprekken met Jessica Jones. Daar bovenop zijn er ook Ultimate Attacks, waarbij alle vier de helden in je team samenwerken om alles te vernietigen. De effecten van deze explosie liggen aan de helden die je gebruikt!Een stralende look
Marvel Ultimate Alliance 3 loopt fantastisch op Nintendo Switch. Voordat ik het spel ooit in mijn handen kreeg, had ik eerlijk gezegd nooit verwacht dat het zo soepel zou lopen. De actie loopt op rolletjes, ongeacht het aantal vijanden dat je op het scherm ziet. Daarnaast hebben de verschillende superhelden een stripboek-achtige stijl die sterk aanspreekt, wat past bij het avontuur dat ze hier aan het bouwen zijn.

Voorlopige conclusie
We hoeven niet lang te wachten op meer Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order. Het spel komt volgende maand uit en brengt alle superheldenactie die je maar wilt. De verschillende personages hebben ieder hun eigen aanvallen en dat wordt fantastisch om mee te experimenteren. Persoonlijk verwacht ik dat ik Storm vanaf het begin flink ga upgraden, gezien haar aanvallen echt power hadden. Natuurlijk moet ik nog vele personages ontdekken, maar wat ik tot nu toe gezien heb stemt toch positief.
Next articleLittle Friends: Dogs & Cats Previous articleMario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 25 juni 2019 09:49 | #287172
Ik weet het niet. Grafisch vind ik het extreem matig. De omgeving lijkt extreem statisch (jaren 90) en het vechten lijkt niet verder te gaan dan een final fight, maar de cast is dan weer amazing.
Avatar
Kuemori | 06 juli 2019 18:02 | #287277
Ik wacht nog even met het kopen van MUA3 tot de eerste recensies.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

Platform: Nintendo Switch
Genre: Hack 'n Slash
Ontwikkelaar: Koei Tecmo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 19 juli 2019

Screenshots