Boxart, nieuw personage en meer over Yooka-Laylee and the Impossible Lair Nieuws | 24 juni 2019 00:36 | Auteur: Martijn | Bron: Playtonic Games

Nog voor de E3 kondigde ontwikkelaar Playtonic Games het vervolg op Yooka-Laylee aan. Playtonic Games werkt hard aan het spel en heeft intussen wat meer informatie erover gedeeld.

In tegenstelling tot het eerste deel, wat een 3D platformer was, wordt Yooka-Laylee and the Impossible Lair een meer lineaire 2.5D platform-game, met ongeveer 20 levels. Deze zijn samengebracht in een 3D overworld, waar veel geheimen te ontdekken zijn.

Wil je echter opschieten, dan kun je ook meteen naar The Impossible Lair uit de titel gaan. Dit is vergelijkbaar met hoe je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild ook meteen naar Calamity Ganon in Hyrule Castle kunt lopen, om je geluk te beproeven. Volgens Playtonic Games is het spel dan uit te spelen in zo’n twintig minuten, maar uiteraard ben je wel overgeleverd aan een extra zware opgave. The Impossible Lair heet niet voor niets zo, deze benadering is dus niet aan te raden voor beginners.

yookalaylee2_nintendoswitch_02

Tijdens het avontuur kom je leden van Queen Phoebee’s Beettalion Guard tegen, die je moet redden. Bevrijdt ze, want deze wachters zullen je helpen om The Impossible Lair steeds wat beter haalbaar te maken. Deze wachters zorgen er namelijk voor dat je één keer geraakt mag worden per bevrijdde wachter.

Queen Phoebee
Maar wie is Queen Phoebe? Ze is de jonge koningin van The Royal Stingdom, hetzelfde boek waarin Capital B aan het einde van Yooka-Laylee werd opgesloten. Natuurlijk zorgde de slechterik al snel voor nieuwe problemen. Hij maakte een “hivemind device” waardoor de wachters van de Beettalion Guard nu voor Capital B werken. Queen Phoebee vraagt Yooka en Laylee om haar te helpen en de orde te herstellen in The Royal Stingdom, mede omdat het hun schuld was dat Capital B in haar koninkrijk terecht kwam.

Queen Phoebee is een nieuw personage dat werd ontworpen door Steve Mayles, die ook bekende gamepersonages zoals King K. Rool, Banjo-Kazooie en Dixie Kong ontwierp. In een eerder concept zou ze Capital B’s ex-vrouw worden, maar er werd een andere richting gekozen door haar koninklijk te maken.

Mayles dacht er eerst over om haar een kapsel te geven, maar door toevoeging van een grote kraag, werd het haar overbodig. Het kon ook problemen geven bij het animeren en maakte Queen Phoebee te menselijk. Ze kreeg groene edelstenen, omdat Mayles vrouwelijk personages vaak groene ogen geeft. Voor de verandering verplaatste hij het groen deze keer naar de edelstenen. In het spel zijn deze echter regenboogkleurig, al is nog niet bekend of hier een geheim achter schuilt.
< >

Van alle ontwerpen werd het zesde concept uitgewerkt, mede om het ontwerp te laten aansluiten op dat van Capital B, met onder andere een donker gezichtsmasker. Ook geeft Mayles toe dat het ontwerpen van vrouwelijke bijen hem beter afgaat dan vrouwelijke apen en dat hij nog steeds wat goed te maken heeft, wat betreft het originele ontwerp van Candy Kong uit Donkey Kong Country.

Boxart
Van Yooka-Laylee and The Impossible Lair is ook een fysieke versie aangekondigd. Het eerste deel kreeg slechts een gelimiteerde fysieke uitgave, verzorgd door Limited Run Games. Deze keer gaat Team 17 waarschijnlijk zelf de fysieke distributie op zich te nemen.

Yooka-Laylee and The Impossible Lair is later in 2019 verkrijgbaar. Verdere informatie over de definitieve releasedatum volgt nog.

yookalaylee2_nintendoswitch_01
Next articlePersona Q2 New Cinema Labyrinth - De laatste knaller van de... Previous articleNintendo legt uit waarom Luigi's Mansion 3 nog geen verschijningsdatum...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Platform: Nintendo Switch
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Playtonic Games
Uitgever: Team17
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 08 oktober 2019

Screenshots