The Pokémon Company deelt meer informatie over mobiele game Pokémon Masters Media | 28 juni 2019 09:45 | Auteur: Martijn | Bron: The Pokémon Company

Tijdens een speciale presentatie is meer informatie gegeven over Pokémon Masters, een mobiele game waarin je teams samenstelt van bekende trainers én hun partner-Pokémon, om het tegen soortgelijke teams op te nemen. Het spel verschijnt deze zomer voor Android- en iOS-systemen.

Zoals eerder bekend gemaakt, was er gisteren om 15:00 uur een speciale presentatie voor de mobiele handheldgame Pokémon Masters. Het spel werd eind mei onthuld en zal gaan over teams van bekende trainers uit het verleden én hun Pokémon. De presentatie begon met een geanimeerde trailer:


Het avontuur speelt zich af op het eiland Pasio, waar bekende trainers vanuit iedere regio samenkomen om elkaar uit te dagen. In het spel gaan spelers op avontuur om teams te vormen van trainers én hun partner-Pokémon, om mee te doen in drie tegen drie-gevechten. De regels hiervan zijn anders op het eiland en de belangrijke band tussen Pokémon en hun trainer wordt naar een nieuw level getild door 'sync pairs': de combinatie van een trainer en zijn partner-Pokémon. Spelers kunnen teams vormen met drie van deze duo’s en het vervolgens tegen anderen opnemen in real-time gevechten. Bij lancering zijn er 65 'sync pairs' om uit te kiezen, met meer van zulke duo’s die later worden toegevoegd.

Je verkent Pasio, waarbij je trainers ontmoet en vrienden maakt, terwijl je het verhaal doorloopt. Met deze bevriende trainers vorm je jouw team van drie 'sync pairs' en kun je het opnemen tegen computergestuurde tegenstanders. Voor het eerst in een Pokémon-spel kun je verschillende trainers tegelijk aansturen. Je laat ze bepaalde moves doen of items gebruiken, zodat de vaardigheden van de Pokémon verbeteren. Naast gewone aanvallen kunnen spelers ook ‘sync moves’ gebruiken: krachtige aanvallen die door een specifiek duo worden uitgevoerd. Doel is om met jouw samengestelde team te winnen en zo de uiteindelijke kampioen van de Pokémon Masters League te worden.

Pokémon Masters wordt wereldwijd beschikbaar als gratis spel, met in-app aankopen op Android en iOS ondersteunende systemen. Het wordt ontwikkeld door DeNa Co., Ltd. in samenwerking met The Pokémon Company. Het spel komt uit in de zomer van 2019, in verschillende talen: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Spaans en traditioneel Chinees.

De hele presentatie kun je hier terugkijken:


Hieronder ook een verzameling vrijgegeven artwork en enkele screenshots uit het spel:
< >
Next articleN1ntendo.nl TV - Post E3 met o.a. Luigi's Mansion 3, Pokémon,... Previous articleSuper Mario Maker 2 - Laat al je bouwdromen uitkomen

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 28 juni 2019 20:27 | #287193
best awkward dat een mobile game als deze (met een best vette trailer so far) gewoon veel meer appeal heeft dan de console game.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Masters

Platform: Android
Ontwikkelaar: DeNA
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-3
Releasedatum: 29 augustus 2019

Pokémon Masters

Platform: iOS
Ontwikkelaar: DeNA
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-3
Releasedatum: 29 augustus 2019