Mighty Switch Force! Collection bevestigd voor Nintendo Switch Nieuws | 28 juni 2019 16:45 | Auteur: Martijn | Bron: WayForward

Er zijn vier games in de Mighty Switch Force!-serie. Deze komen binnenkort gebundeld als verzameling naar de Nintendo Switch.

Ontwikkelaar WayForward heeft bekendgemaakt, dat Mighty Switch Force! Collection naar de Nintendo Switch zal komen. Dit was deels al bekend, wegens een fout bij het leeftijdsbeoordelingssysteem PEGI, maar het is nu officieel bevestigd. Deze verzameling omvat vier games: Mighty Switch Force!, Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition, Mighty Switch Force! 2 en Mighty Switch Force! Academy.

Matt Bozon, de creative director achter de serie, legt uit dat het eerste spel begon als een showcase voor stereoscopische 3D-beelden, zoals we kennen van de Nintendo 3DS. Zo ontstond het idee voor een actie-platformer met meerdere lagen van diepte. In het oorspronkelijke concept gebruikte hoofdpersonage Patricia Wagon haar sirene-helm om blokken tussen vier verschillende lagen te laten ‘switchen’, om puzzels op te lossen. Uiteindelijk werden het tijdens ontwikkeling twee lagen, maar het concept bleef en werkte zelfs zónder het stereoscopische 3D.

Het concept werkte zo goed, dat het spel opnieuw werd gemaakt én vervolgen kreeg. Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition is een verbeterde en uitgebreide HD-remake, met lijntekeningen in plaats van pixelgraphics. In Mighty Switch Force! 2 werd Patricia Wagon een brandweervrouw, waardoor de gameplay veranderde ten opzichte van het origineel. Eerder was Mighty Switch Force! Academy exclusief voor de pc. Het spel heeft breedbeeld levels die in één keer op het scherm te zien zijn en met vier spelers tegelijk gespeeld kunnen worden.

Mighty Switch Force! Collection is vanaf 25 juli verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. De aankondigingstrailer zie je hier:

Next articleDragon Quest Builders 2 demo nu in de Nintendo eShop Previous articleMy Nintendo kondigt eerste fysieke beloningen aan

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mighty Switch Force! Collection

Platform: Nintendo Switch
Genre: Puzzle Platformer
Ontwikkelaar: WayForward
Uitgever: WayForward
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 25 juli 2019