Game Freak brengt officieel statement uit ontbreken van Pokémon in Sword & Shield Nieuws | 29 juni 2019 20:07 | Auteur: Erik | Bron: The Pokémon Company

Junichi Masuda van Game Freak doet in een officieel statement fans een poging om fans gerust te stellen omtrent de controverse die heerst over Pokémon Sword & Shield.

"Net als jullie, zijn wij ongelofelijk gepassioneerd over Pokémon. Ze zijn allemaal even belangrijk voor ons. Na zoveel jaren de Pokémon videospellen te hebben ontwikkeld, was dit een ontzettend moeilijke beslissing voor ons", vertelt Masuda in het statement op de officiële website van Pokémon. Hij verwijst hier naar het feit dat niet elke Pokémon overgezet kan worden naar de Galar Dex.

Masuda: "Ik wil een ding duidelijk maken: zelfs als een specifieke Pokémon niet beschikbaar is in Pokémon Sword en Pokémon Shield, betekent dit niet dat deze niet terug kan komen in toekomstige games." Mocht je favoriet dus straks ontbreken: de kans is groot dat ie in een vervolg wél meespeelt. Masuda bedankt in het statement fans daarnaast voor al hun reacties en dat ze zoveel geven om de beestjes.

47

Controverse
Het is niet de eerste keer dat Game Freak op de controverse rondom Pokémon Sword & Shield reageert. Zo lieten ze eerder weten dat er op dit moment geen plannen waren om de Galar Dex uit te breiden. Later maakten ze ook hun beweegredenen bekend voor het niet kunnen overzetten van alle Pokémon: niet alleen grafisch kostte het veel ontwikkelingstijd, maar balanceren werd ook steeds lastiger.

Game Freak maakte tijdens de E3 bekend dat enkel Pokémon die in de Galar Dex voorkomen, overgezet kunnen worden naar Pokémon Sword & Shield. Dit schoot veel fans in het verkeerde keelgat.

Pokémon Sword & Shield liggen vanaf 15 november in de winkelschappen voor de Nintendo Switch.
Next articleNintendo onthult nieuwe online-functie Fire Emblem: Three Houses Previous articleRock of Ages 2: Bigger & Boulder - "kei" grappig

Reacties van gebruikers

Avatar
Demin | 30 juni 2019 03:09 | #287205
collapse
Junichi Masuda van Game Freak stelt in een officieel statement fans gerust omtrent de controverse die heerst over Pokémon Sword & Shield.

Nope, hij erkent enkel de shitstorm die ze zelf veroorzaakt hebben. Nergens stelt hij fans gerust. Het blijft 'Tauros mest' dat ze de national dex niet beschikbaar maken.

De modellen voor X & Y zijn met oog op de toekomst gedetailleerd genoeg gemaakt om 1 op 1 in een HD-uitgave gebruikt te worden. Desnoods hebben non-Galar Pokémon dan maar mindere kwaliteit animaties maar zijn ten minste alle Pokémon beschikbaar via Pokémon bank/Home. In het ergste geval kan Game Freak na de release zelfs nieuwe animaties inpatchen. (of... gek idee, gewoon meer mensen aannemen om de werkdruk te verlagen. Pokémon is de grootste gamefranchise ter wereld, Sword en Shield zullen letterlijk miljoenen exemplaren verkopen. Extra werknemers kunnen ze zich makkelijk veroorloven. )

Ook balanceren is geen reden om Pokémon weg te laten, ze hebben heel het gevechtssysteem niet aangepast... Dus de basis van de afgelopen 7 generaties blijft onaangetast, daar hoef je enkel de nieuwe Pokémon/moves aan toe te voegen. Het levert juist meer problemen op als je selectief dingen gaat weglaten, dan vallen er gaten in de bestaande balans.
Avatar
FalconPawnch | 30 juni 2019 10:25 | #287206
Reactie op post #287205 van Demin
inderdaad.
Avatar
FalconPawnch | 30 juni 2019 10:28 | #287207
"ook balanceren werd steeds lastiger".

Onzin. Ze voegen zelf van die onnodige shit toe zoals megaevolution voor pokemon die het niet nodig hebben en laten degen die het JUIST kunnen gebruiken, links liggen. (R.i.p. Dunsparce).


Nou goed, toekomstige games hebben dus meer Pokemon...? Dan wacht ik wel op Pokemon Master Sword en Pokemon Hylian Shield. Want het zal echt wel weer zo zijn dat ze die uitmelk trend op de Switch gewoon voortzetten. Na anderhalf jaar (of zelf eerder *kuch*Usun /Umoon*kuch* ) zullen de 'betere versies' wel weer verschijnen.
Avatar
hsBoy | 30 juni 2019 18:27 | #287215
Master Sword & Hylian Shield... hahahahaha genius Hilarious
Avatar
Banjo | 30 juni 2019 18:47 | #287216
Mensen hebben altijd wat te zaniken. Het is nóóít goed.

''X en Y hEbBeN GeEn DeRdE gAmE gEkReGeN"
"SuN En MoOn zIjN Te MaKkEliJk''
''Je KuNT NiEt AlLe PoKeMoN KrIjGeN In SwOrD eN ShIeLd''
Avatar
Kuemori | 06 juli 2019 17:52 | #287276
Ziet er niet veel beter uit dan Stadium. Hilarious

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019