Dynamax geeft elke Pokémon kans om te shinen tijdens gevechten Nieuws | 30 juni 2019 21:30 | Auteur: Erik | Bron: Kotaku

Dynamax is volgens Game Freak meer dan enkel het groter maken van Pokémon.

"We houden ontzettend rekening met de verwachtingen van fans, en willen ze niet teleurstellen", zegt Shigeru Ohmori, de director van Pokémon Sword & Shield tegen Kotaku. "We zien [Dynamax] als een manier zodat elke Pokémon tijdens een gevecht in de schijnwerpers kan staan. Zelfs als ze niet noemenswaardig waren in het verleden, is dit hun moment om te shinen. We balanceren het gevechtssysteem hier omheen."

Dynamax is een nieuwe functie in Pokémon Sword & Shield. Hiermee zwellen zakmonsters voor een drietal beurten op tot gigantische proporties. Niet alleen hun uiterlijk veranderd: aanvallen veranderen mee tot een Max Move. Deze zijn afhankelijk van wat het vaardigheidstype én delen naast flink veel schade vaak ook statuseffecten uit. Dynamax is eenmaal per gevecht te gebruiken.

De andere grote toevoeging aan Pokémon Sword & Shield is de Wild Area. Dit is een gigantisch gebied, waar je helemaal vrij door kunt bewegen. Het toffe? Je kunt hier zelfs de camera bewegen! Er huizen ook een hoop zakmonsters: het aantal beestjes is volgens Masuda boven de 1000 gestegen. Helaas werd ook bekend dat niet elke Pokémon terug kan keren in de Galar Dex.

Pokémon Sword en Pokémon Shield liggen vanaf 15 november in de winkelschappen voor de Nintendo Switch.

NewPokemon
Next articleDry Bowser is terug van weggeweest in trailer Mario Tennis Aces Previous articleThe Witcher 3 krijgt mogelijk touch controls na lancering

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 30 juni 2019 22:38 | #287220
collapse
Geef ze dan een bepaalde power boost of zo. Een hold item bijvoorbeeld en niet dat opblazen van die beesten. Het ziet er gewoon niet uit en naar mijn idee gaat het ook niet werken.

Als een Magikarp kan Dynamaxen, maakt ie dan ook ineens kans om te winnen van een Dragonite? Zo ja, dan is Dynamaxing bij dezen ook overpowered en gaat het te veel onderdeel uitmaken van een match.

Bij mega-evolutie kon je vaak wel voorspellen of het wel/niet zou gebeuren. Nu kan letterlijk iedereen ineens random opblazen en je hele strategie vergallen.
Avatar
CyberMonkey | 30 juni 2019 23:32 | #287221
Reactie op post #287220 van FalconPawnch
collapse
Ja ik kan me ook niet voorstellen dat dit heel gebalanceerd gaat zijn. Het klinkt leuk dat iedere Pokémon het kan gebruiken, maar in de praktijk gaat dat er alleen voor zorgen dat hele sterke Pokémon nóg sterker worden. Stel je doet Dragon Dance met Dragonite en daarna Dynamax waardoor je ook nog 3 beurten lang Max Moves kan spammen. Wat kan je tegenstander daar tegen doen?
Avatar
FalconPawnch | 30 juni 2019 23:47 | #287222
Reactie op post #287221 van CyberMonkey
collapse
voor zover ik weet, krijg je andere aanvallen als je gedynamaxed bent, maar ik neem aan dat die sterker zijn dan je 'gewone' aanvallen, dus ja, overpowered is the keyword.
Avatar
Jerone | 01 juli 2019 13:01 | #287225
Reactie op post #287222 van FalconPawnch
collapse
The keyword is afwachten en proberen. Je trekt al conclusies voordat je ook maar half weet wat het inhoudt. Ik mag aannemen dat ze bij Gamefreak niet achterlijk zijn. Hun intentie is blijkbaar om zwakkere Pokémon ook een kans te geven. Misschien is Dragonite zijn max move redelijk waardeloos en die van Magikarp heel sterk? Lijkt me leuker dat meerdere teamcomposities en strategien mogelijk zijn ipv iedereen met dezelfde Pokémon, omdat die het beste zijn.
Avatar
FalconPawnch | 01 juli 2019 13:54 | #287226
Reactie op post #287225 van Jerone
collapse
Wacht jij dan maar lekker af en geef jij het maar fijn het voordeel van de twijfel. Ik heb namelijk nog NIEMAND gehoord over dat hij dynamaxing een toffe nieuwe feature vindt. Het is namelijk al meer dan half uitgelegd wat het inhoudt, dus ik kan weldegelijk conclusies trekken. Daarnaast is het gewoon kut =D Niemand wilde dit. Op een gegeven moment mogen we toch hardop zeggen dat gamefreak belabberde keuzes maakt...
Avatar
Jerone | 01 juli 2019 14:32 | #287227
Reactie op post #287226 van FalconPawnch
Ik heb ook nog niemand zo negatief erover gezien, ik denk dat de meeste mensen het gewoon afwachten en het wel zien. Ik kan er niet echt over wakker liggen. Er staat letterlijk dat ze het aan het balanceren zijn en jij noemt het bij voorbaat al OP

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019