Harvest Moon-remake komt als Story of Seasons: Reunion in Mineral Town naar Europa Nieuws | 04 juli 2019 09:35 | Auteur: Erik | Bron: Marvelous

Ook wij krijgen bezoek van Harvest Moon: Friends of Mineral Town én Harvest Moon: More Friends of Mineral Town!

Onder de noemer Story of Seasons: Reunion in Mineral Town komen de twee titels naar het westen, onthult Marvelous. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om een samenvoeging van de games. De remake verschijnt hier iets na de Japanse en Aziatische lancering, op 17 oktober.

De Friends of Mineral Town-titels verschenen oorspronkelijk voor de Game Boy Advance. Je bouwt een rustig leventje op als boer. Je plant en oogst gewassen, voert je dieren en praat gezellig met de mensen uit het nabije dorp. Doe je goed je best, dan kun je zelfs een relatie met een van hun aangaan. In Friends of Mineral Town speel je als jongen, terwijl je in More Friends of Mineral Town als meisje ervaart. Bekijk hieronder alvast een Japanse trailer van de game (of hier de screens van de onthulling)!


Waarom niet Harvest Moon?
Waar komt de naamsverandering vandaan? Dat komt doordat de rechten van de naam Harvest Moon liggen bij Natsume. Voor 2014 werkten Marvelous (ontwikkelaar) en Natsume (uitgever in het westen) samen aan Harvest Moon, maar op een gegeven moment kregen ze een té groot meningsverschil over de toekomst van de serie.

Vanaf dat moment werd de serie opgesplitst in Story of Seasons én Harvest Moon. Story of Seasons is de voortzetting van het originele gedachtegoed van de serie, terwijl games onder de naam Harvest Moon een nieuwe richting in zijn gegaan. Dit werkt ook met terugwerkende kracht, waardoor ook deze remake Story of Seasons heet. Meer weten? Nintendo World Report legt het verschil uiterst goed uit.

Story of Seasons: Reunion in Mineral Town komt op 17 oktober uit in het westen.
Next articleBloodstained: Ritual of the Night krijgt halverwege juli grote... Previous articleLuigi's Mansion 3

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Story of Seasons: Friends of Mineral Town

Platform: Nintendo Switch
Genre: Boerderijsim
Ontwikkelaar: Marvelous
Uitgever: Marvelous / XSEED Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 10 juli 2020

Screenshots