Game Freak spreekt over waarom features gaan en komen in Pokémon-games Nieuws | 07 juli 2019 15:52 | Auteur: Kitty

Game Freak legt in een interview met Metro uit, waarom bepaalde features uit Pokémon weer verdwijnen in volgende delen

In elke Pokémon-game zitten wel een paar nieuwe features, maar een deel daarvan verdwijnt ook weer, of zit niet in alle opvolgende delen. Denk aan de Mega Evoluties en de Z-moves, of dat een Pokémon gezellig achter je aan kon rennen. Director Shigeru Ohmori lichtte deze keuzes toe (vertaald):

"Bij Game Freak willen we graag spelers verrassen met nieuwe gameplay. We willen niet telkens exact hetzelfde doen, maar er telkens een twist aan geven waardoor mensen aangenaam verrast verder kunnen spelen met een nieuwe speelstijl. Door een oude feature weer terug te brengen, is dat weer een verrassing op zich. In de nieuwe games zal de fiets weer terug zijn, die een tijdje weg is geweest. In Sun en Moon kon je op de rug van bepaalde Pokémon rijden om snel te reizen, maar we vonden de Wild Area zo groot dat we opnieuw hebben gekeken naar de beste manier om je rond te bewegen. Daarom hebben we de fiets teruggebracht, maar we hebben hem ook een beetje veranderd zodat je naadloos over het water kunt fietsen, en we hebben een paar nieuwe dingen toegevoegd zodat het weer verrassend aanvoelt.
Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen op 15 november 2019 op de Nintendo Switch.
Next articleGame Freak over (het gebrek aan een vervolg op) Pokémon Snap Previous articleSurvival RPG Digimon Survive uitgesteld tot 2020

Reacties van gebruikers

Avatar
Volleybaas | 07 juli 2019 17:08 | #287292
"Bij Game Freak willen we graag spelers verrassen met nieuwe gameplay. We willen niet telkens exact hetzelfde doen
----
* maakt ondertussen al 20 jaar dezelfde game
Avatar
FalconPawnch | 07 juli 2019 17:40 | #287295
collapse
hahahah wat VB zegt. Ik wilde ook al meteen die eerste zin quoten.

Toegegeven, er was een periode dat de games steeds beter werden. Zo vond ik diamond/pearl echt een verbetering ten opzichte van ruby/sapphire. Iedere generatie had wel awesome shit. Zo vond ik de battle frontier echt geweldige post content. Al die stomme beauty contest meuk hoefde van mij echt weer niet. Het battle points systeem dat veel te langdradig was om bepaalde items te bemachtigen was ook niet helemaal je van het.

Dat ze leuke dingen toevoegen is prima, maar de laatste tijd voegen ze alles behalve leuke dingen toe. Sterker nog, ze verwijderen leuke dingen en voegen bagger toe. Daarom is dus ook mijn vertrouwen in Sword en Shield naar minimaal gezakt.

Ze moeten wel echt met iets heel goeds uit de hoge hoed komen, willen ze mij nog overtuigen 1 vd 2 games te kopen. Ik zal altijd wel stiekem die voorliefde voor de franchise hebben. Ik heb er zoveel jaar plezier aan gehad, tot Sun en Moon. Daar ging het compleet fout. En nog niet eens zozeer door de nieuwe manier van doen, maar door de afwezige post-content. Het verwijderen van de national dex. Het bijna onmogelijk maken van mega-stones verkrijgen.

Nu in Sw/Sh is wederom de national dex afwezig. Ongeacht de reden, dit is gewoon een gigantisch groot minpunt, om nog maar te zwijgen over de halvering van beschikbare pokemon. Soms hoeven ze echt niet verrassende nieuwe elementen toe te voegen. De overstap naar console is juist de verrassing al voor mij. Ik had gewoon graag een grote wereld gezien. En nee, natuurlijk hoeft niet letterlijk elke pokemon meteen vanaf het begin verkrijgbaar te zijn. Ik start liever zoals vertrouwd, eerst met de nieuwe region pokemon, plus wat oude om het meer opvulling te geven. Na het clearen van elite four, wat meer oude generaties erbij pleuren. Die wild area zou dan een mooie oplossing zijn om via dlc de resterende pokemon beetje bij beetje te introduceren. Soort van guest Pokemon.

Ik snap dat het vormgeven en animeren van 1000 pokemon een enorme berg tijd kost en ik ben echt wel bereid daar voor te wachten. Wat ik gewoon niet snap, is waarom ze de game zo snel moeten releasen. Is dat omdat Nintendo graag wilt dat ze een knaller hebben tegen het einde van het jaar? Om de lange droogte aan games te dorsten? Omdat de feestdagen om Pokemon moeten draaien? Tegenwoordig met die Global Trade Center zie ik ook het nut niet meer van twee versies. Je vraagt en krijgt letterlijk. Maak 1 versie! Scheelt een hoop ontwikkeltijd. Er hoeven niet altijd weer twee legendaries te zijn.

Al die vertrouwde keuzes wijzen nou niet echt op wat ze beweren in de eerste zin van het bericht. Ze denken dat ze vernieuwend zijn, maar tot nu toe zijn ze enkel en alleen verziekend. Ze helpen gewoon (een van) de grootste franchises naar de knoppen op deze manier. Dat is gewoon erg jammer om te zien.
Avatar
CyberMonkey | 07 juli 2019 20:04 | #287298
Reactie op post #287295 van FalconPawnch
collapse
Ze zitten ook met de animé en de trading card game, dus ik denk dat er best veel druk op die releasedatum staat en uitstellen geen optie is. Dus ergens kan ik me wel voorstellen dat alle Pokémon niet af zijn voor de release. Maar het is ondertussen 2019 en patches/DLC bestaan al een tijdje. Als ze echt om de fans zouden geven, hadden ze al aangekondigd dat er een (gratis) update aan komt met de overige Pokémon.

Het lijkt er namelijk op dat dit een bewuste keuze is geweest en dat we in de toekomst dus ook nooit meer een mainline game gaan krijgen met alle Pokémon..
Avatar
FalconPawnch | 07 juli 2019 21:07 | #287300
Reactie op post #287298 van CyberMonkey
over de toekomst van Pokemon had ik nog niet eens nagedacht. man, dat klinkt niet goed. Maar junichi had geloof ik gezegd dat ze in de toekomst wél alles kunnen maken geloof ik. Ik begreep die reactie al niet helemaal, maar ik geloof er niks van.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019