Intro-animatievideo Shantae 5 door WayForward en studio Trigger Inc. Media | 07 juli 2019 23:43 | Auteur: Martijn | Bron: WayForward

Ondanks de eerste aankondiging weten we nog niets over het nieuwe avontuur van Shantae. Daar komt nu wat verandering in, want Wayforward heeft de geanimeerde openingsvideo van het spel gedeeld.

In maart kondigde ontwikkelaar WayForward het vijfde deel in de Shantae-serie aan. Er zijn nog geen concrete informatie of in-game beelden van het spel gedeeld, maar er wordt hard aan de game gewerkt.

In samenwerking met Trigger Inc. heeft WayForward een flitsende animatievideo laten maken, als intro voor Shantae’s nieuwste avontuur. Trigger Inc. is een animatiestudio en heeft veel ervaring met de ontwikkeling van getekende videogame-animaties en animeseries. Eerder was al artwork te zien dat de studio gebruikt als referentie bij het animeren.

shantae5_intro_01
shantae5_intro_02

Intussen is de uiteindelijke intro echter ook gedeeld. Een knap staaltje animatiewerk met een hoog tempo, dat lijkt op de opening van een onbestaande Shantae-animatieserie. Naoko Tsutsumi van Trigger Inc. werkte hieraan samen met Shantae-bedenkers Erin en Matt Bozon. Shantae’s stem wordt wederom ingesproken door stemactrice Christina Vee, in een muziekcompositie van Mark Sparling en Maddie Lim. Je kunt het introfilmpje hieronder bekijken.


Het is nog niet bekend wanneer Shantae 5 verschijnt, maar vooralsnog komt deze later in 2019 uit. Meer informatie over deze titel volgt binnenkort.
Next articleGigantamax je Pokémon en maak kennis met nieuwe monsters uit... Previous articleN1ntendo.nl Stream: Wij spelen jouw Super Mario Maker 2-levels!...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 08 juli 2019 06:39 | #287303
collapse
Smash-logo op 5 seconden!
Avatar
Martijn | 08 juli 2019 13:48 | #287308
Reactie op post #287303 van koekiemonster
collapse
Dat leverde inderdaad een heleboel reacties op, op internet. Wilde er eerst nog iets van vermelden in het bericht, maar eigenlijk zegt het nog niks. Het is geen bewijs dat Shantae nu in Super Smash Bros. Ultimate terecht komt, als vechter. Er zijn al wel Spirits van de Shantae-serie in het spel te vinden.

Het lijkt wel érg op het Super Smash Bros.-logo, maar een cirkel met een kruis erdoor lijkt daar al vrij snel op, zoals bij dat raam. Een geval van zelf oordelen: is het een onschuldige verwijzing, een wens van de makers, een onbedoelde toevalligheid of maakt Shantae binnenkort een gastoptreden? We zullen zien, maar voor nu lijkt het geen echte hint naar Super Smash Bros. Ultimate te zijn.

Overigens zou ik Shantae intussen best een goede toevoeging vinden. Wat mij betreft een personage dat als vechter best welkom is, in Super Smash Bros. Ultimate. Moeten nog maar even afwachten wie er écht die laatste twee DLC-plaatsen gaan innemen. Mocht het Shantae zijn, dan vind ik dat uitstekend. Ik verwacht het echter niet. Smile
Avatar
FalconPawnch | 09 juli 2019 09:47 | #287332
Reactie op post #287308 van Martijn
collapse
Aangezien The Hero en Banjo beiden nog uit moeten komen, lijkt het me een beetje te vroeg om nu al de volgende te teasen. Ik denk dat je bij een raam niet te veel moet doordenken.
Avatar
Martijn | 09 juli 2019 10:27 | #287334
Reactie op post #287332 van FalconPawnch
Inderdaad, helemaal mee eens. Dat beschrijf ik ook: ik denk dat het vooralsnog niets betekent. Een raam is een raam. Zelf zoek ik er niets achter, al doet internet dat blijkbaar wel.

Daarom overwogen, maar het toch niet in het artikel gezet. Het is teveel een gerucht, dus heeft het te weinig nieuwswaarde. We zien het later wel, mocht er alsnog een aankondiging voor Shantae in Ultimate komen, maar ik verwacht het voorlopig niet echt.
Avatar
koekiemonster | 08 juli 2019 16:43 | #287309
collapse
Shantae had toch al een rolletje in Smash?
Avatar
Martijn | 09 juli 2019 10:31 | #287335
Reactie op post #287309 van koekiemonster
Klopt, er zijn Spirits in Ultimate van de Shantae-serie, zoals ik hierboven ook al beschreef.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Shantae and the Seven Sirens

Platform: Nintendo Switch
Genre: Metroidvania
Ontwikkelaar: WayForward
Uitgever: WayForward
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2019

Screenshots