Gigantamax je Pokémon en maak kennis met nieuwe monsters uit Sword en Shield Nieuws | 08 juli 2019 16:39 | Auteur: Ricardo | Bron: Pokémon YouTubekanaal

Een kersverse trailer van Pokémon Sword en Shield toont nieuwe Pokémon en demonstreert een nieuw fenomeen genaamd Gigantamaxing.Het eerder aangekondigde Dynamaxing bleek slechts een voorproefje. In een trailer voor de aankomende Pokémon-titels pakt men nog groter uit: door een fenomeen genaamd Gigantamaxing transformeren je zakmonsters niet alleen in grotere versies van zichzelf, maar verandert ook hun gedaante.

Gigantamaxing is echter niet voor iedereen weggelegd, alleen bepaalde Pokémon kunnen ervan gebruik maken. Net als Dynamaxing vergroot deze verandering de kracht van Pokémon, maar het stelt ze bovendien in staat om een G-Max Move uit te voeren. Op dit moment weten we dat in ieder geval Drednaw, Corviknight en Alcremie (een van de nieuw aangekondigde Pokémon) kan 'Gigantamaxen'.

Nieuwe Pokémon!
Een Pokémon trailer is niet compleet zonder een aantal nieuwe, niet eerder vertoonde zakmonsters! We zien de officiële bekendmaking van Yamper, die eerder al te zien was in de E3-demo. Verder zagen we Alcremie, een Fairy-type Pokémon met het uiterlijk van een dessert, de Rock-type Rolycoly, en de Steel/Dragon-type Duraludon.

Alcremie

Yamper2

Rolycoly

Duraludon

Ook maken we kennis met een aantal Pokémon-trainers uit de Galar-regio. Leon zagen we eerder al; hij is de sterkste trainer uit de regio en is tot op heden ongeslagen. Chairman Rose wordt geïntroduceerd als de voorzitter van de Galar Pokémon League die tevens verantwoordelijk is voor het introduceren van Dynamaxing in Pokémon-gevechten. Oleana is de secretaresse van Rose.

Leon

Rose

Oleana

Bea en Allister zijn twee Gym Leaders waar je het als opkomende Pokémon-trainer tegen op moet nemen. De stoïsche Bea heeft zich gewijd aan karate en is dan ook een expert op het gebied van Fighting-type Pokémon. De schuwe Allister verhult zich altijd achter een masker en heeft zich gespecialiseerd in Ghost-type Pokémon. In de Galar-regio hebben bepaalde dorpen en steden andere Gym Leaders, afhankelijk van de versie die je speelt. Zo maakt Bea haar opwachting in Pokémon Shield, terwijl Allister in de Sword-versie van het spel voorkomt.

Bea

Bea_Screen

Allister

Allister_Screen

Pokémon Sword en Pokémon Shield verschijnen op 15 november voor Nintendo Switch.
Next articleDr. Mario World Previous articleIntro-animatievideo Shantae 5 door WayForward en studio Trigger...

Reacties van gebruikers

Avatar
Yosher | 08 juli 2019 17:34 | #287311
collapse
Nee bedankt, rot maar een end op met dat Dynamax en Gigantamax gebeuren. Dat gaat toch nergens meer over???
Avatar
Mink | 08 juli 2019 17:41 | #287312
Reactie op post #287311 van Yosher
collapse
Hoezo? Het is gewoon een verbeterde Mega-evolutie. Hopelijk nu wel in balans in tegenstelling tot X/Y.
Avatar
Yosher | 08 juli 2019 18:10 | #287313
Reactie op post #287312 van Mink
collapse
Het heeft toch totaal niks met Pokémon te maken?? Zelfde met Mega-evolutie en Z-moves. Hierdoor lijkt het allemaal meer op Digimon, of Dragonball Z, of Power Rangers, en Pokémon verliest met deze onzin zijn identiteit als je het mij vraagt. Een groot deel van de serie was voor mij altijd het feit dat je wilde dieren temde en aan je team toevoegde. Door deze onzin voelen deze dieren meer aan als androïden, en het wordt bij bepaalde (belangrijke) gevechten ook behoorlijk je strot in gedouwd.

Ik ben er eerlijk gezegd gewoon klaar mee. Vernieuwing is goed, maar dit slik ik niet. Ik geef Sword en Shield wel nog een kans, maar na de eveneens teleurstellende X en Y, en Sun en Moon, hangt het wel zwaar van deze nieuwe games af of ik de Pokémon games daarna nog aanschaf. En dat heeft een hoop te maken met dit soort onzin dat naar mijn mening gewoon totaal niet in een Pokémon game thuishoort.
Avatar
FalconPawnch | 08 juli 2019 18:13 | #287315
Reactie op post #287313 van Yosher
collapse
Even uit nieuwsgierigheid, wat was er mis met X/Y? Ik vond die games nog best tof.
Avatar
Yosher | 08 juli 2019 18:25 | #287316
Reactie op post #287315 van FalconPawnch
Eerlijk gezegd weet ik het niet meer helemaal, maar de game heeft gewoon héél weinig indruk op me gemaakt, ik herinner me er echt bijna niks meer van. Terwijl ik de eerste vijf generaties echt leuke herinneringen aan heb. Ik weet wel nog dat ik het verhaal 10 keer niks vond, in ieder geval, naast het al vooraf genoemde Mega Evolution gebeuren.
Avatar
FalconPawnch | 08 juli 2019 18:11 | #287314
Reactie op post #287312 van Mink
collapse
nee man, wat kraam je nou toch allemaal uit? Mega-evolutie kostte tenminste nog een hold-item. Dit gigantamaxing (getver, alleen die naam al) is dus eigenlijk gewoon weer dezelfde 'fout' opnieuw begaan. Je kan je Pokemon dus verder opblazen en van een slagroomtaart een bruidstaart maken. Ik denk nu alleen maar "we gaan de Digimon kant op" met dat heen en terug transformeren. Wat een dikke onzin is dit allemaal zeg. En ze hadden als excuus toch dat alle pokemon er niet in konden vanwege het veel te tijdrovende animeren en ontwerpen etc? Nu gaan ze dus zelf weer al die nieuwe Pokemon 'alternate forms' geven.
Avatar
Mink | 08 juli 2019 18:41 | #287317
Reactie op post #287314 van FalconPawnch
collapse
Tja, de evolutie was permanent voor de battle en was echt super OP. Mensen die dat niet I zien hebben of nooit competitive op hoog niveau gespeeld, of hebben imo echt een heel vreemde smaak om iets "gebalanceerd" te krijgen. Begrijp me niet verkeer, mega evolutie waren vele malen beter dan z-moves bijvoorbeeld, maar het maakte online competitive spelen echt enorm voorspellend en saai.

O ja, de naam is wel verschrikkelijk, helemaal mee eens.
Avatar
CyberMonkey | 08 juli 2019 19:36 | #287318
Reactie op post #287317 van Mink
collapse
Ik vond het wel tof van Mega Evolutions dat sommige vergeten Pokémon (oa Lopunny, Pidgeot, Mawile, Beedrill) weer een kans kregen om te shinen. Maar er zaten ook zeker een paar mega's tussen die heel erg OP waren..

Moeten wel nog even afwachten hoe Dynamax/Gigantamax gaat uitpakken.. Drie Z-moves spammen (+ een stat boost) klinkt ook niet heel gebalanceerd.
Avatar
FalconPawnch | 08 juli 2019 22:03 | #287320
Reactie op post #287318 van CyberMonkey
Mega-evolutie was zeker tof, en al helemaal omdat het juist die vergeten pokemon terugbracht met meer kans in battle. Dat ze dan vervolgens Metagross, Garchomp, Alakazam, Gengar etc. mega's gaan geven was inderdaad niet de bedoeling voor de balans van de game.

Maar over dynamaxing, nee inderdaad, omdat dus letterlijk elke Pokemon dat straks kan, zou dit het moeten balanceren, haha. Ik denk niet dat een Rattata en een Dragonite, beiden 'gedynamaxed', evenveel kans maken tho. Je hebt altijd de betere en slechtere Pokemon.

Het feit dat er altijd populaire en minder populaire Pokemon zijn, maakt het juist leuk. Laat ze in competitive maar lekker allemaal met dezelfde spelen. Ik vond het juist leuk om mee te doen met een verrassend Pokemon team en unieke abilities.
Avatar
FalconPawnch | 08 juli 2019 22:07 | #287321
Reactie op post #287317 van Mink
collapse
mee eens, vaak voordat je een battle begon, kon je het team al zien van de tegenstander. Als daar vervolgens een Kangaskahn in zat, wist je al dat ie een fake out / power-up punch / sucker punch / en nog iets had. Altijd dezelfde setup.

Dynamaxing geeft je pokemon wel andere moves... Hoewel deze anders zijn dan wat je Pokemon normaal heeft, zijn ze wel sterker dan normaal. Nou heb ik genoeg pokemon gespeeld om te weten dat een beetje sterkere moves vaak al genoeg zijn om een one-hit KO te maken. Als dan de dynamax moves nóg sterker zijn, hoe is dynamaixing dan NIET overpowered?
Avatar
CyberMonkey | 09 juli 2019 13:07 | #287338
Reactie op post #287321 van FalconPawnch
En die Gigantamax Pokémon hebben dus ook nog een speciale superaanval. De G-Max move van Drednaw doet veel schade en plaatst Stealth Rock op het veld, dus die zal ongetwijfeld vaak gebruikt worden online. En dan zijn er nog geruchten over een Giga Lapras met een Perish Song + Mean Look combo.. Lekker gebalanceerd allemaal, haha.
Avatar
Mangamusicfan | 09 juli 2019 07:53 | #287329
Reactie op post #287311 van Yosher
Helemaal mee eens, de magie is voor mij echt wel weg nu.
Avatar
Mitch | 09 juli 2019 13:30 | #287339
collapse
Zal ik dan maar iets positiefs zeggen? De character designs zien er zowaar weer een keer leuk uit Smile
Avatar
FalconPawnch | 09 juli 2019 22:01 | #287346
Reactie op post #287339 van Mitch
Ja die zijn nog enigszins aardig. Ik vind alleen die champion er gaar uitzien.
Avatar
Jerone | 09 juli 2019 14:56 | #287342
collapse


De reactie van deze vrouw vat mijn mening goed samen over deze games
Avatar
FalconPawnch | 09 juli 2019 22:04 | #287347
Reactie op post #287342 van Jerone
haha wat een genant wijf is dat zeg xD

Denk je dat ze met een mooie tekst comeback komt, krijgt ze amper haar woorden uit dr strot.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon Shield

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019

Pokémon Sword

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-4
Releasedatum: 15 november 2019