Pokémon GO presteerde eerste drie jaar beter dan Candy Crush en Clash Royale Nieuws | 10 juli 2019 10:22 | Auteur: Mitch | Bron: Sensor Tower

Pokémon Go blijft maar gaan.

Afgelopen weekend was alweer het driejarig jubileum van Pokémon Go. Een mooi moment dus, om de balans op te maken. Dat vond ook website Sensor Tower, en wat blijkt volgens hen? Het smartphonespelletje laat heel wat indrukwekkende concurrentie achter zich.

Pokémon Go draait zelfs zo lekker dat het moneyprinters als Clash Royale en Candy Crush Saga achter zich laat in hetzelfde tijdsbestek. Beestjes verzamelen blijkt wederom een tijdloos concept.

pokemongoreveneu2019

Pokédollars
Qua bestedingspatroon nemen spelers in de Verenigde Staten het voortouw - goed voor ongeveer 35 procent van de omzet (ongeveer 928 miljoen dollar). Japan staat op de tweede plaats en is verantwoordelijk voor 29 procent van de in-game uitgaven (ongeveer 779 miljoen dollar).

In Europa lijkt de hype wat meer afgekoeld, maar onze Oosterburen doen nog een respectabele duit in het zakje en zijn goed voor 6 procent van de ingame-aankopen (ongeveer 159 miljoen dollar). Dat levert ze na de Verenigde Staten en Japan de derde plaats op.

Verder interessant: Android-gebruikers zijn met 54% in de meerderheid als het op microtransacties aankomt. Apple-gebruikers houden dus nét wat meer de hand op de knip. In totaal verwacht Sensor Tower dat het spelletje de magische grens van 3 miljard(!) dollar in omzet nog in 2019 zal aantikken.
Next articleIedereen bouwt mee in lanceertrailer Dragon Quest Builders 2 Previous articleNintendo Switch Online krijgt terugspoeloptie én nieuwe titels

Reacties van gebruikers

Avatar
hsBoy | 10 juli 2019 14:01 | #287353
Twee jaar gestopt, maar sinds een half jaar weer fanatiek opgepakt. Het is echt zoveel beter, leuker en uitdagender dan in de eerste periodes! Nu blijf ik het ook wel boeiend vinden!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon GO

Platform: Android
Genre: Augmented Reality
Ontwikkelaar: Niantic
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 16 juli 2016

Screenshots