Ontwikkelaar Runbow kondigt kaiju brawler Dawn of the Monsters aan Nieuws | 10 juli 2019 11:04 | Auteur: Erik | Bron: 13AM Games

13AM Games komt met een nieuwe game: Dawn of the Monsters. Dit is een zogenaamde kaiju brawler, die je coöperatief met gigantische monsters laat vechten.

Dawn of the Monsters staat in teken van couch co-op: jij en maximaal drie andere vrienden kruipen ieder in de huid van een kaiju, een gigantisch monster á la Godzilla. Vervolgens nemen jullie het, in sidescrollende 2.5D-omgevingen, op tegen hordes aan monsters genaamd de Nephilim. Die snode Nephilim zijn er namelijk op uit om de planeet te verwoesten.

DawnoftheMonsters_KaijuBrawler_04

Je begrijpt het al: dit gaat gepaard met een hoop actie en destructie. Niet alleen vijanden moeten kapot, ook de omgevingen zelf kunnen helemaal aan gort geslagen worden. De ontwikkelaars beloven vier unieke werelden om helemaal los in te gaan. Trotseren jullie al dit gespuis? Dan ontgrendel je The Maw, een eindeloze voortzetting van kaiju brawls.

In onderstaand concept art kun je alvast zien hoe dat er ongeveer uit gaat zien. Het grafische jasje is geïnspireerd bij het werk van Mike Mignola, bedenker van onder andere Hellboy. Officiële beelden zijn nog niet vrijgegeven: de eerste trailer komt volgens 13AM Games op de kaiju convention G-Fest XXVI in Chicago. Daarnaast maakt de ontwikkelaar op die dag ook bekend op welke platformen Dawn of the Monsters gaat verschijnen, een Nintendo Switch-release is nog niet bevestigd.

Het is nog niet bekend of en wanneer Dawn of the Monsters naar de Nintendo Switch komt. Ontwikkelaar 13AM Games was eerder verantwoordelijk voor het knotsgekke Runbow, een chaotische party-platformer die je met maximaal acht spelers kon spelen. Check hier de review van de Nintendo Switch-versie.


DawnoftheMonsters_KaijuBrawler_02

DawnoftheMonsters_KaijuBrawler_03

DawnoftheMonsters_KaijuBrawler_05
Next articleNintendo kondigt Nintendo Switch Lite aan Previous articleIedereen bouwt mee in lanceertrailer Dragon Quest Builders 2

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.