Dr. Mario World 2 miljoen keer gedownload in eerste 72 uur Nieuws | 14 juli 2019 09:35 | Auteur: Dyon | Bron: Sensor Tower

Nintendo's nieuwste mobiele game, Dr. Mario World is wereldwijd de 2 miljoen downloads gepasseerd, een ruim aantal, maar bij lange na niet recordbrekend.

In de eerste 72 uur dat het spel wereldwijd beschikbaar is, heeft het nieuwste Nintendo-spel voor mobiele platformen het aantal van 2 miljoen downloads bereikt, daarnaast is er 100.000 dollar besteedt aan in-app aankopen.

Vergeleken met andere Nintendo-titels voor iOS en Android is dit een relatief laag aantal. Zo behaalde Super Mario Run in eenzelfde tijdspanne enkel voor iOS al een aantal van 4,3 miljoen downloads in de eerste 72 uur. Fire Emblem Heroes en Animal Crossing spande nechter de kroon met 4,9 en 6 miljoen downloads in de eerste drie dagen.

78

Volgens onderzoeksbureau Sensor Tower is het niet verrassend dat het aantal downloads achterloopt ten opzichte van andere spellen. Een van de verklaringen is dat Dr. Mario bij lange na niet zo populair is is als de andere spellenreeksen. Daarnaast heeft Nintendo simpelweg minder aan marketing besteedt aan Dr. Mario World.

Ook met betrekking tot de in-app aankopen loopt het spel achter op andere titels. Ter vergelijking: Fire Emblem Heroes (11,6 miljoen dollar) behaalde 116 keer meer omzet in de eerste 72 uur dan Dr. Mario World (100.000 dollar). Dragalia Lost, die de eerste drie dagen bij lange na niet in alle markten beschikbaar was, had een omzet van een kwart miljoen dollar.

Volgens het onderzoeksbureau moet deze omzet echter in perspectief worden geplaatst. Het verdienmodel van Dr. Mario World verschilt dusdanig met andere mobiele games van Nintendo waardoor het beter vergelijkbaar is met titels zoals Candy Crush Saga. Pas op de lange termijn kan worden vastgesteld of Nintendo er goed aan heeft gedaan het verdienmodel op deze manier te organiseren.

Heb jij Dr. Mario World al gedownload? Laat in de comments weten wat je van het spel vindt!
Next articleDe originele Yo-kai Watch komt naar de Nintendo Switch Previous articleDirector Zero Escape-franchise staat open voor vervolg

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Dr. Mario World

Platform: Android
Genre: Puzzle
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 10 juli 2019

Dr. Mario World

Platform: iOS
Genre: Puzzle
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 10 juli 2019